bokrecensioner boktips

Benrangel

Författare: Stephen King
Genre: Thriller
Ämnesord: depression, psykologi, kärlek, spänning
Utgivningsår: 1998
ISBN: 9171338349


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Boken handlar om en bestsellerförfattare som heter Mikael Noonan. Det har gått fyra år sedan hans fru dog men han kan inte komma över det. Mike har upptäckt att han är oförmögen till att komma på nya idéer till böcker och han lider av kallsvettiga drömmar om sitt sommarställe, där han inte varit på fyra år. Han beger sig dit trots drömmarna, eller var det på grund av dem?

Utdrag ur boken:
"Är du...?" Min röst dog bort. Jag hade helt enkelt ingen kraft i mellangärdet. Kylig luft tryckte över bröstet som ett gammaldags tungt strykjärn. Jag uppbådade all min viljestyrka och försökte igen: "Är du Jo?"
Medelbetyg: 2,81 (16 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Benrangel :
2004-04-07 13:04
Helt klart en av de bästa böckerna jag läst. Beskrivningarna av personerna är perfekta och man lär faktiskt känna vissa av dem. Rysligheten i Kings böcker gör att man får kalla kårar längs ryggraden ibland. Inte en bok som man inte kan lägga ifrån sig utan en bok man vill fortsätta läsa när man känner sig redo för det. Underbar svenska och lagom mycket beskrivningar av miljöer, platser och personer. En mystisk bok som man till och med måste kämpa lite med för att förstå - vilket är något av det bästa.
Betyg 4
2004-05-24 18:00
"Benrangel" börjar med Mike Noonans hustrus död i en olycka. Mike som är författare upptäcker för första gången förbannelsen Skrivkramp. Han beger sig från sin hemstad Derry ut till sin stuga Sara Skratt för att slippa sin tomma ordbehandlar skärm. Han lider av mardrömmar om platsen och ganska snart står det klart att någon mer än Mike finns i stugan. Det sker flera oförklariga saker och Mike blir medveten om att hans hustru Jo haft många hemligheter för honom. Hemligheterna har nära band med huset och människorna som rör sig kring honom. Samtidigt träffar Mike en ung änka och hennes lilla dotter. Dessa är inblandade i en svår vårdnadstvist. Ju mer inblandad Mike blir, destå fler hemsökelser sker. Något vill inte att Mike hjälper de tu, och frågan är varför....

Gillar den här boken rejält! Det är en grym bok om kärlek och makt. Utifrån Mike nystas flera berättelser upp, några äldre än kriget, men alla förbundna med varandra. Varje sida avslöjar mer och mer och upplösningen är storartad. Samtidigt målar King som vanligt upp människorna tydligt. Den treåriga flickan beskrivs underbart bra. Man kan nästan se hennes knubbiga ansikte framför sig. Läsvärd!
Betyg 4
2004-05-30 20:02
Har funderat fram och tillbaka om den här boken ska få en stark trea eller en svag fyra. Och så bestämde jag mig för en stark trea. Jag gillar Stephen King, mycket. Och "Benrangel" är bra. Levande karaktärsbeskrivningar och mycket spänning som gör den svår att släppa ifrån sig. Men om man jämför den med mina favvostephieböcker som "Det" och "Flickan som älskade Tom Gordon" så kommer den inte upp i samma klass. Och sen blir jag lite sur ibland när King i "Benrangel" lite beskriver manligt och kvinnligt som att män vill ha sex och kvinnor låter dem ha sex med sig. Som att kvinnor inte har sexlust på samma sätt som män. Och det tycker jag verkar lite artonhundratalsförlegat och sorgligt. Men "Benrangel" är en bra bok, det är den. Och det är så spännande med böcker som man efter att ha läst mer än halva, fortfarande inte fattar varför den har just den titel som den har. Och så är det i "Benrangel". Eller till och med att man ändrar sig flera gånger typ "ahaaa" det är därför, för att sedan typ "ahaaaa" det är DÄRFÖR! (P.S. När man vet att den engelska titeln är "Bag of bones" säger man bara "AHAAAA" en gång för alla... D.S.)
Betyg 3
2007-01-10 21:30
spännande och läsvärd. Lagom med och trovärdiga skrämseleffekter.
Betyg 4
2007-05-19 11:07
helt ok rysarroman, inte bland de bästa jag läst men intrigen är trovärdig och skapar sug efter läsning, självklart har väl alla människor konstiga drömmar och en del helvrickade funderingar men jag hade svårt för att på något sätt identifiera mig med huvudpersonen. visserligen ska väl inte det vara ett krav på en bok men ....
den är bra men nog inte riktigt min magkänsla, en svag 3
Betyg 3
2007-11-11 21:35
En av de bättre Kingböckerna. Något annorlunda, mer en klassisk spökhistora. Bra med kuslighetsfaktor. Jag lär läsa om den om några år.
Betyg 4
2008-10-24 19:53
Blev lite besviken, fast det blir man allt oftare för hans "nyare" böcker.
Den var tråkig, seg och det var en massa text som man kunde ha skippat att ta med.
Det är nästan som om den var lång bara för att, inte för att han hade mycket han ville skriva.
Betyg 2
2008-12-05 04:20
Inte hans bästa.
Betyg 2
2009-04-01 21:00
En av hans sämsta. Tror inte ens att jag orkade läsa klart den.
Betyg 1
2009-08-07 15:53
Stephen king? När jag läste denna boken blev jag besviken.
Stephen king var mästaren inom skräck för i tiden. Men nu har han tappat gnistan helt! Boken är verkligen bara en dålig skitbok om en man som förlorat sin hustru och där stannar den. Igenom boken måste man tåla alla hans deprimerade tankar om hustruns bortgång, fyfan vad patetiskt alltså! Vad hände med den Stephen king som skrev Pestens tid? För detta är inte stephen king det här är bara skit!
Betyg 1
2009-12-15 18:08
I benrangel (bag of bones) visar Stephen King att han inte bara är duktiga på att förmedla spökhistorier, utan att han också är en första klassig författare. Det kan tänkas att de som letar efter nått så skräckinjagande som The Shining eller jurtjyrkogården blir en aning besvikna över benrangel då detta är en mycket mer nedtonad berättelse, men jag fann den både obehaglig, spännande och förvånansvärt djup, nästan som en psykologisk studie. Dessutom har boken ett oväntat bra slut, vilket nästan är en raritet bland Kings historier.
Betyg 4
2010-01-14 09:02
Benrangel, är helt klart den bästa bok (ännu) som Stephen King gjort

Har läst många böcker men har aldrig blivit så påverkad som jag blev utav denna bok,precis som någon skrev tidigare så lärde man känna personerna på ett personligt sätt nästan som ens egna vänner och det betyder att King har lyckats.

En bok som jag verkligen kan sända vidare till andra som aldrig har läst King:s böcker och denna bok är verkligen ett bra startskott

Tack för mig///Henrik
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Benrangel
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron