bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
World War Z
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Svavelvinter
 E. Granström
Nekromantikerns krig d..
 N. Perumov
Mörkrets herrar
 J. Dever
The Calling (Endgame #1)
 J. Frey
Ink and Bone (The Grea..
 R. Caine
Hero of Ages (Mistborn..
 B. Sanderson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVärldskrig Z - en muntlig historik över zombiekriget

 
Originaltitel: World war Z
Författare: Max Brooks
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, politik, psykologi, framtid, vetenskap, dystopi
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789186629267
 
Spänning:  5
Romantik:  1
Humor:  3
Lärorik:  7
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


För bara tio år sedan hade Zombiekriget varit nära att utplåna hela mänskligheten. En namnlös författare, driven av behovet att bevara de överlevandes erfarenheter från de apokalyptiska åren, bestämde sig för att resa över USA och resten av världen.

Världskrig Z består av hans intervjuer med de människor han mött: smugglare och militärer som varit aktivt involverade i kampen, men också vanliga civila som en gång stått ansikte mot ansikte med den här tidens levande - eller snarare odöda - helvete. Vittnesmålen sträcker sig från den ökända byn Nya Dachang i Förenade Kinesiska Federationen, där pandemispåret tog sin början med tolvårige »Patient Noll«, via de namnlösa skogar i norr där otaliga människor sökte tillflykt i kylan, till ett Sydafrika där Redekerplanen ingav mänskligheten hopp - till ett outsägligt pris.

MAX BROOKS föddes i New York 1972. Världskrig Z har nu sålt i över en miljon exemplar världen över. Filmatiseringen med Brad Pitt i huvudrollen går upp på bio sommaren 2013.

»Som fenomen är de enkelspåriga odöda en perfekt grogrund för, inte bara en satir över vårt konsumtionsinriktade samhälle utan även som en förruttnad spegelbild av vad vi människor egentligen är.« DAGENSBOK.COM (Världskrig Z vald till 2011 års näst bästa skönlitterära bok)

»Världskrig Z kan vara det bästa som skrivits i zombiegenren, kanske för att den inte är genretypisk men mest på grund av att de odöda står i centrum. Ska du bara läsa en zombieroman i ditt liv ska du läsa Världskrig Z.« BOKFETISHIST.SE

»Liksom George Romeros Dead-trilogi är Världskrig Z en milstolpe i zombiemytologin.« BOOKLIST

»Tänk Mad Max möter The Hot Zone... Apocalypse Now i pandemi-stil. Läskigt men fängslande.« USA TODAY

»Intervjuerna är så skickligt skrivna att man dras med och får svårt att skilja mellan fakta och fiktion. Brooks går verkligen in i de olika rollerna och ser kriget från de olika vinklarna. Jag är djupt imponerad.« POCKETLOVER

»Det är skrivet med sådan inlevelse och övertygelse att man köper hela konceptet med hull och hjärna. Man nästan glömmer bort att det är zombiearméer som brölar i frontlinjerna. Torra och vetenskapsbaserade fakta varvas med hisnande actionäventyr och bisarra överlevnadshistorier.« RYSARNYTT

»En fullödig skräckroman, garnerad med skarpa sociala och politiska iakttagelser... Det allra mest skräckinjagande med Världskrig Z är ändå människors och regeringars alltför verklighetstrogna sätt att reagera på den hotande faran.« FANGORIA

»Max Brooks fågelperspektiv gör romanen unik. Aldrig förr har någon framställt zombokalypsen så global och total. De olika rösterna i intervjuerna med sina varierande toner fogas samman i en ödesdiger dissonans.« SWEDISHZOMBIE.SE (Betyg: 5 av 5)

»Var beredd på att bli förtrollad av den här beroendeframkallande muntliga historiken över det stora kriget mellan människor och zombies. Världskrig Z kommer att gripa dig med styrkan hos en död mans knutna näve. Stort A.« ENTERTAINMENT WEEKLYMedelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Världskrig Z - en muntlig historik över zombiekriget :


Flygaren 2012-10-07 11:21
Det här är en muntlig redovisning över zombiekriget. Huvudkaraktären reser världen runt och intervjuar personer som överlevt World war Z. Världen är förändrad och enbart spillror av mänskligheten lever kvar, nya länder har bildats, självständiga städer styr sig själva, människor har etablerat på de mest avlägsna platser som existerar på vårt jordklot. Deras livsöden är häpnadsväckande och intressanta då jag älskar apokalyptiska världar som är verklighetstrogna och intressanta. Författaren går in på detaljer som hur man avlägsnar levande zombier som fastnat på havsbotten eller hur halva USA är uppdelat i zombie respektive zombiefri del eller hur man inte hört något från Nordkorea sedan zombieutbrottet.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Världskrig Z - en muntlig historik över zombiekriget


  Köp boken som film på cdon: