bokrecensioner boktips

Det mörka tornet 2: De tre blir dragna

Författare: Stephen King
Genre: Fantasy
Ämnesord: mord, historia, kärlek, framtid, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789170024542


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I den andra delen av sitt fascinerande epos återvänder Stephen King till Det mörkatornet. Revolvermannen Roland av Gilead har på ett mystiskt sätt klivit genom enport i tidsväven som tar honom till 1980-talets Amerika, där han slår sig ihop medden provokative Eddie Dean och den modiga Odetta Holmes. En vild kamp harbörjat där den undre världens ondska och utomvärldsliga fiender samverkar för attförhindra Rolands desperata jakt på Det mörka tornet. Genom att mästerligt vävasamman mörka fantasier med kallhamrad realism, driver De tre blir dragna läsarenständigt fram mot nästa kapitel.

Serien om Det mörka tornet utspelar sig i en värld fylld av besynnerliga omständigheter,ett fantastiskt bildspråk och oförglömliga karaktärer. Detta är Stephen Kings mest fantasifyllda historieberättande, en magisk blandning av fantasy och skräck som mycket väl kan vara hans främsta prestation. Serien knyter på ett intrikat sätt ihop hela Stephen Kings författarskap då de olika världarna i Det mörka tornet ärsammansatta av platser, händelser och befolkade av karaktärer från hans tidigare böcker.

Medelbetyg: 4 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det mörka tornet 2: De tre blir dragna :
2007-11-11 18:47
En mycket bra bok av stephen king, spännande och intressant. Bra person beskrivningar och en rätt igenom läsvärd bok, dock kändes den bitvis lite för lång.
Betyg 4
2007-11-11 21:27
En mycket annorlunda King bok. Håller inte samma klass som den första delen. Med den är mycket fängslade. Jag ser framemot de kommande delarna på svenska. Har väntat i några år på dem.
Betyg 3
2009-02-23 08:04
Jag tyckte att del två fick serien att växa avsevärt och nu är jag helt fast i serien. Jag ska låna tredje delen redan idag....
Betyg 4
2014-04-08 10:56
för seg
Betyg 2
2019-07-09 05:14
De tre blir dragna är andra boken i serien om det mörka tornet. Jag hade mycket höga förväntningar när jag skulle påbörja läsa serien, första delen Revolvermannen blev en stor besvikelse. Upplevde den som flummig och händelselös även om miljön den utspelade sig på var unik och intressan för en fantasy roman. De tre blir dragna blev tvärt om, mima förväntningar var mindre färför blev det en pisitiv överraskning , vilken skillnad. Revolvermannen känns som en lång inledning på serien. Vilken unik fantasy plötsligt hamnar Roland i Eddies Dean kropp, Eddie är en heroinmissbrukare som just när Roland går in i honom befinner sig på ett flyg till New York med kokainpåsar fast tejpade på kroppen

King har inte bara lyckats med en handling och tema som är unik för en fantasy roman, hans karaktärer är fenomenala. Han beskriver de så levande att man inte bara ser de, man känner de inman och utantill. Om serien fortsätter i samma spår och anda så hommer den vara oslagbar.


Handling och tema: 5/5
Karaktärer: 4/5
Miljöbeskrivningar 4/5
Språk och berättarkonst 4/5
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det mörka tornet 2: De tre blir dragna
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander