bokrecensioner boktips

Det svarta huset

Författare: Stephen king
Genre: Thriller
Ämnesord: kärlek, spänning
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9171339604


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Svarta huset handlar om en seriemördare som kallar sig fiskaren. Han förgriper sig på barn och dödar dom. Han äter deras kött. Polisen kallar
in Jack saywer. Det är inte vilken polis som helst i talismanen var han en 12-årig pojke som hämtade den magiska talismanen och räddade sin döende mor. Denna gång är uppdraget lika svårt. Fiskaren skickar ett paket med en avskuren barnfot i en sko. Jack ger sig av till terratorierna. På en mördarjakt och inser snart att det finns en onskefullare figur att slåss emot. Den röda kungen.
Medelbetyg: 2,86 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det svarta huset :
2006-04-30 14:47
Boken är en uppföljare på Talismanen. Den var minst lika spännande
som den första delen. Man kunde inte slita sig från den speciellt på
slutet.
Betyg 5
2006-06-02 22:03
Åter igen - inte någon av Kings bättre böcker. Läsbar, inte mer dock.
Betyg 2
2007-08-11 09:54
Rörig. Men det brukar det bli när det är två författare.
Betyg 2
2011-02-04 21:53
Uppföljaren till Talismanen är lika bra som Talismanen var dålig. Ett antal barn har blivit bestialiskt mördade i den lilla amerikanska småstaden French Ending. I bokens inledning får vi stifta bekantskap men en rad personer som på olika sätt är kopplade till det händelseförlopp som kommer att utspela sig i denna TwinPeakska berättelse. Allt pekar mot det svarta huset - som inte vill bli hittat. En ond kraft som härhör från en annan värld, ett akademiskt sinnat motorcykelgäng, en blind och ofattbart cool radiopratare, en rättrådig sheriff, en vansinnig tvillare samt den före detta polisen ”Hollywood” - eller med det namn som vi också känner honom: resenären Jack – spelar olika roller i detta drama som blir djupare och hemskare ju närmre Det svarta huset och Terrirorierna vi kommer.

Här har King och Straub lagt upp en rad karaktärer som engagerar betydligt mer än i första boken. Och det som ska vara skräckinjagande och äckligt blir också det, då jag på ett helt annat sätt tror på det som berättas. Generellt sett känns det som att de intentioner som författarparet hade med första boken - men misslyckades med - lyckas de med i denna bok. Därmed faller också lite förtydligande och glans över den första boken. Varje gång Jack tänker tillbaks till händelserna i sin barndom blir dessa händelser något mer trovärdiga och engagerande än de var när jag lästa själva boken. En uppföljare som är oerhört mycket bättre än föregångaren.
Det är också coolt att Stephen King i denna bok syr ihop Talismanen med bokserien om det Svarta tornet och dess huvudperson, revolvermannen Roland.
Betyg 4
2019-04-14 22:43
Den numer vuxne Jack ger sig av till Territorierna på en ond mördarjakt. En seriemördare förgriper sig på barn - dödar dem och äter deras kött.

Denna bok är inte alls i samma klass som Talismanen. Den har en lång, lång startsträcka. Är rörig med långa, trista partier. För rättvisans skull finns även bra partier, intressanta och otäcka. Men nej, detta är ingen favorit hos mig.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det svarta huset
Liknande böcker:
Mirakelkammaren
 A. Kim
Samanthas svåra val
 K. Daniel
Ond tro
 A. Bailey
Vad hände med Barry?
 J. Lowery Nixon
Sarek
 U. Kvensler
Regenten
 P. Jansson
Se mig falla
 M. Kallentoft
Leva och dö i Norden
 K. Genberg
Vinter
 P. Jansson