bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
22/11 1963
Allt kan hända
Att skriva
Benrangel
Blaze
Christine
Christine - Del 2
Christine Del 1
Cujo
Dance MacAber
De öde landen
Den flyende mannen
Den förskräckliga apan
Den gröna milen
Den som finner
Desperation
Det
Det
Det mörka tornet
Det mörka tornet 2: De..
Det svarta huset
Det svarta tornet I: R..
Det svarta tornet II:..
Different Seasons
Dimman
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Sagan om Rand I: Lande..
 C. Wennerström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerCarrie

 
Författare: Stephen King
Genre: Fantasy
Utgivningsår: 1974
ISBN: 0671039725
 
Spänning:  7
Humor:  2
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsenCarrie White is no ordinary girl. Carrie White has the gift of telekinesis. To be invited to the Prom by Tommy Ross is a dream come true, and a step towards social acceptance by her high school peers. But events take a macabre turn on that horrifying and endless night.


Utdrag ur boken:

She wished forlornly and constantly that Ewan High had individual - and thus private - showers like the ones at Andover or Boxford. They stared. They always stared.


Medelbetyg: 2,98 (44 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Carrie :


ElinLeticia 2004-05-24 20:49
Sexton år gammal får skolans driftkucku Carrie mens i duschen efter gymnastiken. Carrie som är uppvuxen hos sin rubbade och religiösa mamma har aldrig hört talas om mens tidigare och tror att hon blöder till döds. Trots eller kanske just pågrund av Carries förvirrning och rädsla börjar flickorna skandera förolämpningar och kasta mensskydd på henne.
Att Carrie är annorlunda vet väl de flesta om, men hur annorlunda kunde ingen ana. Uppträdet i duschen blir början till en syndaflod omöjlig att stoppa. När Carrie blir utbjuden på skolans avslutningsbal av en av de populäraste killarna i klassen gör hon ett försök att slita sig fri från sin galna mamma och skapa ett normalt tonårsliv. Men kvällen som börjar som en dröm kommer sluta som en mardröm. Ett spratt släpper lös oanade krafter hos den mobbade och utsatta flickan...ingen kommer kunna hejda henne!

1974 gav King ut sin första roman "Carrie". Den gjorde stor succe i hela världen och blev början till Kings stora författarskap. Boken är till skillnad från de flesta av Kings romaner en liten tunn historia. Ändå låter romanen ana vilka kvaliteer King redan då hade och skulle komma att utveckla till fulländning. Kompositionen i romanen är typisk King, han blandar utklipp från tidningar och verk för att belysa huvudberättelsen om Carrie. Genom utklippen lär vi känna telekinesi och hur "fallet Carrie" behandlades av forskare efter den ödesdigra kvällen. Redan från början får läsaren alltså ta del av undergången. Jag tycker om boken. Det är ingen jätte wow upplevelse, men en enkel och lätt bok som håller en fängslad så länge man läser den. Boken har filmats och i min mening är filmen oerhört bra! Men för att sammanfatta det; Carrie är en helt okej läsupplevelse som framför allt är spännande eftersom det är första berättelsen som King författat.
Betyg 2

Margut 2004-05-25 08:38
Jag gillar den här boken (jag gillar ALLA Kings böcker), men det är inte någon av mina favoriter. Rekommenderas dock!
Betyg 4

fgklhjl 2004-06-06 01:58
hur otroligt tråkig som helst, tvingade mig att läsa ut den. Innehåller absolut ingen spänning eller skräck om man jämför med filmen...
Betyg 1

Salamis 2004-06-11 20:46
Läste den för engelska b och tyckte att den var underhållande då, men glömt mycket av den nu. King försöker verkligen få en att äcklas och bli rädd...det funkar bara inte.
Betyg 3

mana 2004-06-20 23:23
jag tycker att det här är en av kings riktigt bra böcker. fängslande och lättläst. älskar när outsiders får sin hämnd.
Betyg 4

inca 2004-06-29 15:41
Detta var nog den första King boken jag läste, vet att jag tyckte om den väldigt mycket och den fick mig att fortsätta läsa hans böcker. Nu har det gått så lång tid att det är nog dags att läsa om den.
Betyg 3

Emma 2004-10-19 12:08
Ingen bra bok alls, jag såg filmen efter det att jag läste boken och den är mycket bättre.
Betyg 1

anette.lenander 2005-01-08 14:32
Carrie är skolans driftkuku. Hon är dålig i gymnastik. Hennes kläder är konstiga. Hon fattar alldrig ett skämt, alla driver med henne. Men carrie har en hemlighet som de andra inte känner till. Hon kan få saker att flytta på sig med viljan. Hon kan få en spegel att spricka,eller en dörr att låsa sig. Carries religösa mor säger att hennes krafeter kommer från djävulen. Så carrie håller sina krafetr hemliga. Så blir hon bjuden på balen med Tommy. Då i hennes stora ögonblick utsätts hon för ett grymt skämt. Då släpper Carrie loss sina krafter på allvar.
Betyg 5

aud 2005-01-11 14:49
Mycket bra bok om stackars Carrie som inte har någon att lita på i denna värld. Stephen King är en duktig författare som kan annat än hitta på monster. Gripande.
Betyg 4

Linda Ch 2005-02-16 21:56
Ojojoj, ja.. vad kan man säga... Man håller på carrie hela vägen...

Natalya 2005-05-05 21:34
Debuten som också var min första King-bok. Inte en av hans bästa, men det är klart man diggar Carrie..Schysst att han varvar med fakta om telekinesi.
Betyg 3

Nessa 2005-08-13 22:07
Inte en av Kings bättre böcker, men ändå helt ok.
Betyg 3

Linda Ch 2005-10-25 20:31
Jag gillade den, Carries mamma var den karaktär jag ( av nån anledning) föll för... Samt den elaka flickan som ville förlöjliga Carrie... Kom inte ihåg hennes namn...
Betyg 4

li 2005-11-18 12:37
Tänk vad lite blod kan göra.
Betyg 3

BonHawk 2005-12-12 17:16
En helt OK bok i samma genre som Eldfödd och Död Zon.
Betyg 3

92mja01 2005-12-18 14:11
Jag tyckte den här boken var bra, inte mer med det. Det fanns inga långtråkiga partier i den, det blir aldrig det där plågad-så-man-nästan-dör prylen som många böcker om mobbing handlar om. Jag tyckte även att Stephen King gjorde bra i att beskriva Carries krafter som en sjukdom och inte en makt som länge har legat dold inom hennes släkt p.g.a deras kristenhet eller nåt. Man kan inte annat än skratta lågt när hennes plågoandar får det dom förtjänar, även om det sker på bekostnad av ca 100 döda och en nerbränd stad. Man rycks med i den hela tiden och undrar hela tiden vad som ska hända på nästa sida. En bra bok helt enkelt!
Betyg 4

Jenny 2006-06-19 18:06
"Carrie" handlar om Carrie White, mobbingsoffret som med hjälp av övernaturliga krafter tar hämnd på sina förtryckare - de elaka tjejerna i klassen som trakasserar henne. "Carrie" är egentligen en realistisk berättelse, om vi bortser från de övernaturlig krafter hon besitter. För vad händer när en människa ständigt trakasseras och förlöjligas på grund av konstiga kläder eller en viss dialekt? Jo, de kan ta till det mest fruktansvärda. Man förstår därför Carries handlingar och reaktioner.

"Carrie" är berättad av Susan Snell, en av tjejerna som överlevde Carries massaker. Berättelsen varvas med tidningsnotiser som berättar om vad som händer. När man läser "Carrie" sugs man genast in i handlingen, och de olika berättarformerna gör boken ännu bättre. Den blir aldrig seg eller enformigt.

Det roliga med King är att han helt plötsligt kan bryta av en mening och lägga in en tanke eller känsla hos en människa. Ibland hoppar han över både punkt och stor bokstav. På så sätt blir det mer verkligt och på något sätt mer obehagligt läskigt.
Betyg 4

tekoppen 2006-09-28 10:52
Bra och spännande, men filmen är snäppet bättre...
Betyg 3

Maximaleffekt 2007-01-10 16:51
Jag tyckte om den här boken väldigt mycket. Handligen är intressant och man längtar tills nästa sida.
Betyg 4

restless 2007-02-15 15:59
Länge sen jag läste Carrie och var nog inte så gammal, så jag tyckte den var ganska jobbig att komma igenom, tror jag skulle gilla den betydligt bättre om jag läste den idag.
Betyg 3

Vargnos 2007-03-08 20:05
Jag måste bara säga att första intrycket på den här boken var, ja hur ska man beskriva det?
Efter att ha läst den första sidan ville jag bara sträckläsa hela boken och följa historien, jag fastnade för den direkt!

Carrie är en bok som fängslar, då den har en så speciell handlig, (Såsom alla Kings böcker!) och den får en att tänka till.

Jag ger den en välförkänt 4:a
Betyg 4

ted 2007-04-05 18:36
En spännande bok som man får mycket inlevelse i, särskilt i början och i slutet.
Betyg 4

Sarah91 2007-05-21 16:18
Jag hade förväntat mig mer spänning och blev lite besviken, men gillar samtidigt själva hitorien om Carrie; hennes liv, hennes mamma, deras religion och hur allt påverkar Carrie.
Betyg 2

Maddin 2007-10-07 22:43
Vilken besvikelse denna var, kanske för att jag älskar Brian De Palmas film så pass mycket?
Betyg 2

ebba85 2007-12-05 15:58
Carrie är en bra bok som verkligen grep mig. Jag tycker att King visar prov på sin förmåga att ge otroliga händelser en verklig känsla. Trots att jag är skeptisk till allt övernaturligt så börjar jag tro att TK-fenomenet verkligen existerar. Carrie är en sextonårig flicka som lever med sin religiösa fanatiker till mor. Hon är mobbad i skolan och har trots sina försök att passa in aldrig blivit accepterad av de andra ungdomarna i skolan. I början av boken får Carrie sin första mens i närvaro av sina klasskamrater. Hon blir hysterisk och blir dessutom förnedrad av de andra. Man får också en föraning om hennes telekinesiska krafter. Hennes krafter släpps dock inte lopp på allvar förrän hon utsätts för ett grymt skämt av skolans översittare och hennes galna pojkvän. Jag blev som sagt gripen av den här boken och jag ger den högt betyg. Jag känner med Carrie och hennes förvirring och skeva glädje över att kunna ge igen, trots att det går överstyr. Jag rekommenderar människor av alla åldrar att läsa denna bok!
Betyg 4

Wilma 2008-01-03 23:07
Otäck med dåligt slut.
Betyg 2

_emilie_87 2008-01-05 19:17
Lite tråkig, men det kan bero på att jag sett filmen 100 ggr innan jag läste boken! Det är nog den första bok jag läst där replikerna är nästan exakt som i filmen!
Betyg 2

Utvandrare 2008-01-29 19:55
Skitbra! Den var så spännande att man faktiskt inte kan tro att den bara var på ca 200 sidor!!
Betyg 5

Korpi 2008-03-09 13:44
Hans första och sämsta bok. (fånig)
Betyg 2

Tiger_Lilja 2008-07-29 13:13
en bra bok en bok om mobing och revach super bra
Betyg 5

jossansten 2008-08-13 22:48
Seg. Inget oväntat. Inte skrämmande. Filmen är bättre.
Betyg 2

d@ddydj 2009-12-26 21:08
Den första och hittills sämsta bok av Stephen King. Mestadels beror det på att jag inte kom in i stämningen. Samtidigt har man läst flera liknande böcker om missanpassning till samtidigt, varav flera andra har varit bättre, utan behov av övervåld.
Betyg 1

Phenomena 2011-02-16 19:30
Berättelsen om Carrie, den mobbade och utstötta tjejen, är grym. Den är sorglig och berör på ett sätt som gör mig illamående.
Hade omgivningen känt till hennes telekinesi, förmågan att få saker och ting att röra och hända genom endast viljestyrka, hade nog folk varit lite försiktigare…
Betyg 4

henkepenk 2011-07-20 16:13
okej men inte mer
Betyg 2

RonnyS 2012-11-12 22:17
En tidig King-berättelse med enkel intrig, skriven i ett annorlunda format. Lätt att ta till sig och väl berättad.
Betyg 3

gun 2014-02-19 12:30
Telekinesis and paranormal Power is interesting to read about and I think Stephen King has succeeded very well in this book about Carrie. Poor Carrie, her childhood was a mess with a religious mama. Even in school it was terrifying. I felt sorry for the girl. The roman was very gripping and it was hard to put it away.
Betyg 3

Rihanna 2015-07-03 01:26
Filmen var tråkig, boken var helt okej.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Carrie


  Köp boken som film på cdon: