bokrecensioner boktips

22/11 1963

Författare: Stephen king
Genre: Roman
Ämnesord: politik, historia, kärlek
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789175033693

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Engelskläraren Jake Epping får ett märkligt uppdrag. En döende vän har hittat en port till det förflutna på lagret till sin servering. Kliver man ut på andra sidan är klockan 11.58 den nionde september 1958. Varje gång.
Det uppdrag Jake får består i att förhindra mordet på Kennedy, eftersom vännen har härlett nästan allt ont som drabbat världen till just den händelsen.
Efter en "provtur" accepterar Jake. Men han har en egen plan också: att förhindra en familjetragedi som förstört livet för en av hans vuxenelever. När det är gjort ska han långsamt söka sig till Dallas och vara på rätt plats vid exakt rätt tillfälle den tjugoandra november 1963.
Men det är som om själva tillvaron bjuder motstånd även mot de minsta förändringar, och lägger oväntat många hinder i vägen. Kommer han att hinna fram i tid? Eller måste han återvända till lagret i vår egen tid, kliva ut i 1958 och leva ytterligare fem år i väntan på att fullgöra sin uppgift? Och vad händer med vår egen tid om Jake lyckas - blir den vad den döende vännen drömt om?
Stephen King lyckas skapa en enastående närvarokänsla även i de mest drömska och fasansfulla miljöer. 22/11 1963 är inget undantag. Den är en tidsresa tecknad med en sådan skärpa att man känner precis hur en root beer ska smaka 1958, och med en fantasirikedom som ger en svindel. Både av det behagliga och obehagliga slaget.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av 22/11 1963 :
2015-01-17 20:30
Boken handlar om Jake Epping som får ett märkligt uppdrag av sin döende vän.Vännen har hittat en port till det förflutna.Kliver man ut på andra sidan är det klockan 11,58 den 9 September 1958.Uppdraget Jake får är att förhindra mordet på Kennedy.Det är en fashinerande bok om Jakes äventyr .
Betyg 5
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Alma - En kvinnohistoria
 E. Martinsson
Amado Mio
 P. Pasolini
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord