bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
22/11 1963
Allt kan hända
Att skriva
Benrangel
Blaze
Carrie
Christine
Christine - Del 2
Christine Del 1
Cujo
Dance MacAber
De öde landen
Den flyende mannen
Den förskräckliga apan
Den gröna milen
Den som finner
Desperation
Det
Det
Det mörka tornet
Det mörka tornet 2: De..
Det svarta huset
Det svarta tornet II:..
Different Seasons
Dimman
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet svarta tornet I: Revolvermannen

 
Författare: Stephen King
Genre: Fantasy
Ämnesord: framtid, spänning, äventyr
Utgivningsår: 1982
ISBN: 9789100170844
 
Spänning:  7
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I en värld Bortom de Blå Bergen och en tid Bortom Katastrofen är Revolvermannen på väg genom öknen i fotspåren efter Mannen i Svart. Han är en modern riddare, med revolvrarna som vapen i stället för svärdet och lansen, och hans avlägsna, hägrande mål det gåtfulla Svarta Tornet.
På sin väg tvingas Revolvermannen kämpa ned det kollektiva hatet från en hel stad, han får möta Oraklet som visar honom den väg han måste gå, han får slå sig förbi de fasansfulla trögmutanterna, innan han står inför den slutliga uppgörelsen med Mannen i Svart.

Medelbetyg: 3,12 (16 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det svarta tornet I: Revolvermannen :


BonHawk 2006-01-11 19:59
Första boken om revolvermannen Roland är händelserik och spännande. Absolut en av Kings bästa böcker och en rejäl kick-off i serien som King nu äntligen har fullbordat.
Betyg 5

Freddi 2007-05-25 11:50
Ljudbok

Revolvermannen Roland korsar en oändlig öken i jakten på mannen i svart. Denne kan nämligen svara på hur man kommer till det svarta tornet. På sin färd blir han tvungen att ta med sig pojken Jack som råkar korsa hans väg.
Roland fattar tycke för pojken, medveten om att han kanske blir tvungen att offra honom för att nå sitt mål.

"Revolvermannen" är första delen i serien om "Det svarta tornet". Serien påbörjades 1970 och avslutades så sent som 2004 efter att King varit nära att dö i en bilolycka och kände att han inte ville lämna något oavslutat.
Vad mig anbelangar kunde han lika gärna gjort det, för första boken i serien gjorde mig definitivt inte sugen att läsa vidare.
Bokens inledning lovar ett stort, mystiskt äventyr - men känns snabbt som ett stort flummigt "jaha".
Att King på den tiden han skrev boken gick på de flesta droger som fanns att tillgå märks tydligt i bokens mer drömlika episoder. Jag har aldrig provat LSD, men det bör vara ungefär som de partierna.
King har försökt prestera en blandning av spagettivästern, Sagan om ringen och beatnick - men inte lyckats med något annat än en förvirrad och flummig röra som låtsas vara djupare och viktigare än den är.
Jag blev bara uttråkad.

Torsten Wahlund läser boken och verkar försöka förmedla en hårdkokt känsla á la film noir.Det känns inte helt rätt.Men Torsten är professionell ut i fingerspetsarna och gör ändå ett mycket bra inläsningsjobb.
Betyg 2

tekoppen 2007-07-15 15:05
En annorlunda men intressant stephen king. Man måste nog vara en van läsare för att riktig uppskatta boken, men den vara intressant. Men jag kommer nog inte forsätta läsa resten av böckerna.
Betyg 2

Charliefreak 2009-07-14 12:25
Det värsta dravel jag läst på år och dar. Och då är jag ändå fan av det mesta King skrivit. Vissa säger att Svarta tornet-serien inte tar sig förrän halvvägs in i andra delen men att man måste läsa Revolvermannen för att förstå handlingen. fan trot.
Man har inte den minsta lusta att läsa ytterligare sex delar i en serie när inledningen är så erbarmligt usel.
Betyg 1

zeba 2010-02-05 15:28
Annorlunda.
Jag gillar både skräck och fantasy, men har mest läst fantasy de sista 10 åren. Anledningen till att jag började lyssna till revolvermannen var inte pga att författaren heter stephen king eller att jag gillar fantasy. Nä, jag hade precis upptäckt hur skönt det var att lyssna på en ljudbok när man är ute med hunden, eller står och diskar. Min favorituppläsare Torsten Wahlund är uppläsare till ljudboken och efter en lite dryg inledning, mycket okaraktäristiskt för King; så var det som om man blev innesluten i en kokong, helt avskärmad från verkligheten. det var som om händelserna i boken ägde rum i ens egen dröm på något skumt sätt. Tyvärr finns det bara inläst de fyra första i serien. Vad hände?
Iallafall ska jag starta om från början och läsa dem istället.
Skulle nån kunna ge tips om från vilka böcker de olika karaktärerna kommer från ursprungligen? Hade varit kul att läsa de innan det svarta tornet. ex. Father Callahan ursprung är från boken salem´s lot.
Betyg 5

jaepbok 2012-01-06 22:31
Har några ljuspunkter men är allmänt dålig. King försöker bara beskriva hur eländigt och äckligt allt är, det får en att undra om det inte är han som är lite äcklig.
Betyg 2

Anfield 2013-02-11 08:57
Ja vad ska jag säga vet varken ut eller in ! Ibland fängslas jag av denna bok , bara för att sedan bara vara helt Lost. Långa stunder tycker jag detta är ren skit, sedan fastnar jag och tycker mig vilja veta mer.
Ska nog ge tvåan en chans men kanske inte riktigt nu! Betyg hoppar mellan en 1 a och en 3 a.
Så två blir väl rätt
Betyg 2

Zenmuron 2013-02-13 18:36
Jag har aldrig gillat King, men alltid tänkt att jag borde göra det. Det är nog mig det är fel på. Fel tillfälle.

Men den här boken får Stephen själv ta på sig. Den är riktigt dålig. Ointressant. flummig (på det dåliga sättet) och innehållslös. Vissa säger att det blir bättre så jag ska nog försöka med del 2 också så småningom.
Betyg 2

bonadea 2018-08-22 09:11
Jag tycker om denna bok och att det är första boken i en serie på sju kan ju inte vara bättre. En mörk historia, en fantasy roman i wester stil, Stephen King har lyckats med något annorlunda.
Att första boken skrevs av King medan han var en ung författare medan sista boken är skriven 20 år senare är häftigt att följa Kings utveckling och mognad.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det svarta tornet I: Revolvermannen


  Köp boken som film på cdon: