bokrecensioner boktips

Tyskungen

Författare: Camilla Läckberg
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789175037448


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hur mycket vet vi egentligen om våra föräldrar? Vilka hemligheter i det förflutna kan förklara handlingar i nuet? Dessa frågor tvingas Erica brottas med när hon inser att hennes döda mor under andra världskriget umgicks i samma krets som denäldre man som hittas mördad i sitt hem i Fjällbacka.

Trots att Erica egentligen borde skriva på sitt nya bokmanus kan hon inte låta bli att gräva djupare i fallet. Och trots att Patrik precis inlett sin pappaledighet dras även han in i utredningen.

Erica börjar läsa moderns dagböcker och upptäcker att Elsy varit med om fruktansvärda upplevelser. Dramatiska, sorgliga händelser som förklarar varför hon var oförmögen att knyta an till sina döttrar. Men många frågetecken kvarstår. Vad var det som väcktes till liv när Erica några månader tidigare sökte upp den mördade mannen? Vem eller vilka var beredda attdöda för att sanningen om det förflutna inte skulle komma fram?


Utdrag ur boken:
Två tonårspojkar bryter sig in i en villa mellan Fjällbacka och Hamburgsund. Det verkar som om ägarna, två äldre män, är bortresta. Gardinerna har varit nerdragna nästan hela sommaren. Pojkarna har hört snack på skolan att det skulle finnas en del ?coola prylar att kolla på? i huset eftersom en av bröderna är expert på andra världskriget. Det har gjort dem nyfikna.
Några intressanta saker hinner de inte få syn på, men däremot en död man i en stol vid det gammaldags skrivbordet. Polisen i Tanumshede rycker ut och kan konstatera att mannen har mördats. Patrik Hedström kan inte låta bli att intressera sig för fallet trots att precis har påbörjat sin pappaledighet.
Hans fru Erica borde egentligen skriva på sin bok nu när ettåriga Maja får vara med pappa på dagarna, men hon har hittat en låda på vinden med moderns efterlämnade saker bl a några dagböcker, som upptar hennes tankar. Hon kan inte låta bli att fundera över hur mycket vi egentligen vet om våra föräldrar. Vilka hemligheter i det förflutna kan förklara handlingar i nuet?
Efter ett para dagar inser Erica att hennes döda mor under andra världskriget umgicks i samma krets som den äldre mannen som hittades död i sitt hem i Fjällbacka av de två pojkarna. Erica hade själv haft kontakt med mannen tidigare på sommaren eftersom hon i samma låda som dagböckerna hittade en sak som hon absolut ville att han skulle titta på.
Efter mordet läser Erica moderns dagböcker med än större intresse och upptäcker att Elsy var med om fruktansvärda upplevelser. Dramatiska, sorgliga händelser som förklarar varför hon var oförmögen att knyta an till sina döttrar. Men många frågetecken kvarstår. Vad var det som väcktes till liv när Erica några månader tidigare sökte upp den mördade mannen? Vad sysslade den äldre mannen egentligen med? Varför mördades han? Vem eller vilka var beredda att döda för att sanningen om det förflutna inte skulle komma fram?


Medelbetyg: 3,76 (58 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tyskungen :
2007-04-24 20:54
johordå, lika bra som hennes tidigare böcker med erika, patrik och gänget i fjällbacka. ser så fram emot fler.
Betyg 4
2007-06-15 17:44
Ingen besvikelse här inte...lika bra som de andra böckerna. Jag älskar hennes personbeskrivningar, så härliga och naturliga! Mitt tips är att läsa böckerna i rätt ordning annars försvinner mkt av charmen i böckerna även om hennes deckare är fristående från varandra. Längtar redan till nästa mysterium i Fjällbacka!
Betyg 5
2007-06-19 16:36
Det här var en jätte tråkig bok. Blev faktiskt lite besviken då hennes andra böcker var så bra.
Betyg 2
2007-06-25 20:15
Jag blev inte alls besviken då jag verkligen gillar hennes tidigare böcker! Denna var spännande med en rafflande final. Tiden för andra världskriget fascinerar mig och hon måste gjort en grundlig research. Medryckande och spännande - hoppas det kommer fler...
Betyg 4
2007-07-13 06:10
En gammal man hittas mördad i ett hus i Fjällbacka under sensommaren av två tonårspojkar ute på ett busstreck.Mannen var känd som expert på nazismen och han visar sig ha ett samband med Erica Falck-Hedströms mor.Men vad?Svaret finns delvis i moderns dagböcker som Erica lägligt nog just börjat läsa i.
Erica har just avslutat sin mammaledighet och försöker skriva på en bok om svenska mördare medan maken Patrik ska axla rollen som hemmapappa under fyra långa månader,med tvetydiga känslor(hemmaföräldrar har ju inget liv att tala om som alla vet).Praktskitstöveln Mellberg har sina åsikter om detta,men mjukas upp av en herrelös hund och en dansant latina som får hans svenskstelhet att rinna av som smält smör.Samtidigt får fler av hans ärkekonservativa fördomar sig en törn när han lär känna Rita Morales...
Camilla Läckbergs personskildringar har förbättrats mycket sedan Isprinsessan,men är fortfarande ojämna.Gott och ont får inte misstas för varandra-läsaren får i regel inte sväva i ovisshet om vem som står på vilken sida även om hon överraskar en då och då genom att ge en osympatisk person försonande drag,om än inte ofta.

Ericas syster Anna har efter sju sorger och åtta bedrövelser fått ihop det med Ericas expojkvän,den nu frånskilde Dan,och dessutom flyttat in hos honom.
Dan är raka motsatsen till Annas föredetta man,den kvinnomisshandlande Lucas.Dan är en perfekt mjuk man,med den reservationen att han har en bångstyrig tonårsdotter som inte riktigt kan acceptera att Anna och hennes små barn flyttat in.

Erica är en karaktär som jag aldrig riktigt känt någon sympati för.Alla Läckbergs karaktärer är mer eller mindre icke-trovärdiga,men Erica är mest av allt irriterande.Hon är förmodligen ment att framstå som en nästintill ofelbar hjältinna/Camillas drömjag,men framstår oftast som rent gnällig och självisk-att gå och handla med ett litet barn i en barnvagn är otroligt jobbigt för henne.Allt ska vara millimeterrättvist.
Det känns inte realistiskt att vuxna människor närmare 40 är så tafatta och barnsliga inför uppgiften att ta hand om en ettåring och är så beroende av "vuxenkontakt" och "stimulans" att de inte klarar några dagars föräldratillvaro utan att nästintill bryta ihop.Ändå,endast den som har barn kan verkligen i Läckbergs värld få ut något bestående av livet.

Och här kommer vi in på en annan störande aspekt i Läckbergs storyuppbyggnad.Graviditetsfixeringen.Gissningsvis vill Läckberg själv väldigt gärna bli gravid eller dras med svårartad hang-up på fortplantning,för i stort sett varenda kvinna hon skildrar som "god" blir gravid.En av de få "goda"som inte blir det(sekreteraren/klippan/receptionisten Annika på Tanumshede polisstation)är förstås ofrivilligt barnlös och dövar sorgen över att inte kunna bli gravid med att istället ägna sig åt sina hundar och åt att passa lilla Maja.Gissningsvis kommer hon och maken adoptera i någon senare del i evighetsserien om människorna i Fjällbacka.Om de nu inte på något mirakulöst sätt blir gravida.
Alla är de trettioplussare som grubblar över livets grymhet och orättvisor medan de ständigt klappar magen och väntar på förlossningen eller hemlighetsfullt låser in sig på muggen och kräks.Eller tuggar kola,gråter över skitsaker och plötsligt inser,hoppsan...ja,det är då inte PMS!
Det blir såsmåningom oerhört störande och gör att det är svårt att se Tyskungen som en kriminalroman,utan den blir mer en skildring av det som verkar intressera Läckberg mest,relationer.
Marklunds böcker fastnar i samma hjulspår ibland,men inte så mycket som här.Storyn fastnar i huvudpersonernas privatliv som en gammal sliten pickup på en lika sliten skiva.

Läckbergs beskrivning av en ettårings beteende får en att undra om hon verkligen vet hur ettåringar är(men det borde hon ju,hon har ju barn).
Ettåringar i allmänhet(nej,jag kan självklart inte veta hur Läckbergs barn varit,men tillåt mig anse att detta är enormt överdrivet,sju egna fullt normala barn som jag har)sitter definitivt inte i godan ro och ser på Bolibompa medan mamma och pappa ständigt fikar och lagar mat.Lilla Maja är ett perfekt kommunicerbart och lydigt barn som nästan kan tala redan på sin ettårsdag.Hon är en förebild för alla barn precis som mamma och pappa är en god förebild för alla i Fjällbacka som trasslar i besvärliga relationer.

Men Tyskungen är föralldel ett helt okej tidsfördriv,det finns driv i berättandet och det märks att Camilla trivs med sina huvudpersoner.Anna har tidigare mest varit ett kuvat offer,men har här börjat bli den trevliga,utåtriktade mystjej hon väl säkert likt alla andra goda kvinnor i Läckbergs böcker är.Patrik en tankspridd mystoffel.Mellberg en i grunden rätt snäll skitstövel.Färgklickarna står det "osvenska" för,alltså Mellbergs nya flamma Rita.

Må vara att otäcka saker inträffar,men under allt finns en trygg,mysig grund där en fikapaus,Dumlekola eller promenad löser det mesta.Man vet att man är gravid genom att man äter godis och blir gråtmild,vem behöver apotekstest?Det är en skönt enkel,lättbegriplig värld där godheten segrar såsmåningom.Och där sammanträffandena är på barnboksnivå ibland.
Mest gripande är skildringarna av Ericas mor Elsy under andra världskriget.Där finns den mest äkta svärtan.

Förhoppningsvis kommer graviditeterna bli mer glesa i kommande böcker,efter att Erica fött de tvillingar hon väntar i uppföljaren Sjöjungfrun.Mer än tre barn var tror jag inte Läckberg ger systrarna Falck,det skulle nog bli för avvikande och onormalt i Läckbergland.

Normalstark trea,mest för skildringarna av Elsys ungdom,däri ligger Tyskungens styrka.

Betyg 3
2007-08-27 07:22
Jag hade höga förväntningar på boken och de infriades!

Lagom blandning (hälften/hälften) av privatliv och jobb. Spännande, bra intrig, bra pesonskildringar, härligt med nutid/dåtid.

Jag tyckte jättemycket om boken!

Två minus bara som dock inte förstörde helheten:

1. Alldeles för mycket bebisfokus i boken.
2. Homo-inslaget i boken kändes inte äkta. Det kändes som om det hade tagits med bara för att det ligger i tiden och ska så vara.
Betyg 5
2007-09-12 23:18
Den här boken är lika bra som de andra Läckberg-böckerna. Visst, mysfaktorn är hög men det är inget som stör mig. Att Erica saknat vuxenkontakter vid barnledigheten känner jag igen efter min egna barnledighet med första barnet. När barn nummer två kommer har man hunnit vänja sig vid det. Och en ettåring kan vara väldigt framåt och klara av att äta med sked och sitta stilla framför tv:n korta stunder. *sneglar på en recension här ovanför*
Mordintrigen är bra och genomtänkt och inslagen om andra världskriget är intressanta och påminner mig om att det är inte alltför länge sedan kriget härjade och det finns fortfarande många som har med sig sviterna från kriget i sin vardag.
Jag ser fram emot nästa bok!
Betyg 4
2007-12-28 00:32
Tyskungen är Camilla Läckbergs femte roman om polisen Patrik Hedström och hans hustru Erica. Som vanligt utspelas händelserna i det idylliska Fjällbacka, men den här gången flyttas vi också tillbaka till 1940-talets Sverige.

Erica hittar sin döda mamma Elsys dagböcker som skrevs under den tid då andra världskriget härjade i Europa. En kort tid därefter hittas en äldre man mördad i sitt hem i Fjällbacka, samme man som Erica besökt några månader tidigare, och som umgicks med Elsy när de var yngre. Trots att Erica egentligen borde skriva på manuset till sin nya bok, kan hon inte riktigt låta bli att gräva djupare i fallet. Patrik, som precis inlett sin pappaledighet med dottern Maja, dras även han in i utredningen.

Många svåra frågor ställs under resans gång: Vad var det som väcktes till liv när Erica några månader tidigare sökte upp den mördade mannen? Vilka hemligheter rymmer dagböckerna, och vem eller vilka är beredda att döda för att sanningen om det förflutna inte ska komma fram?

Tyskungen är en väldigt välskriven och spännande roman. Den känns väl genomtänkt och som läsare hålls man i ett stadigt grepp hela vägen. De parallella handlingarna – alltså händelserna i det nutida Fjällbacka samt händelserna under andra världskriget – blir väldigt effektfulla och ger en god bild av hela historien. Alla lösa trådar som lämnas i boken, knyts samman på ett lysande sätt – något som Camilla Läckberg lyckats med i flera av sina andra verk. Miljöskildringarna är som vanligt väldigt bra, och jag längtar verkligen efter att få ta del av nästa bok i serien – Sjöjungfrun.
Betyg 4
2007-12-31 11:17
Läckbergs bästa. En bok att sträckläsa, svårt att lägga ifrån sig. Språket i böckerna bli bara bättre för varje bok. Ser fram i mot nästa.
Betyg 5
2008-01-03 23:49
Lite långranig men läsvärd.
Betyg 3
2008-02-28 17:29
en av mina favoriter av Camilla läckberg spec när den speglar sverige lr ja bohuslän under ww2.
Betyg 4
2008-03-10 21:28
Undermåligt språk. Dålig research. Irriterande s.k. cliffhanger. Platta dialoger. Osammanhängande stycken. Långtråkig.
Nej aldrig mer en Läckberg för mig!
Betyg 1
2008-03-17 16:39
En standard Läckberg. Man vet man vad får, med lite problem, lite familjeliv, en komisk Mellberg, lite samhällsproblem, lite scener på polisstaionen. Som en hamburgare på MacDonalds....
Betyg 3
2008-03-18 07:07
Gillar Läckbergs böcker och inte heller denna gjorde mig besviken. Detta var den försrta av de fem som jag lyssnade på istället för att läsa. Efter att man läst de andra böckerna känner man nu personligheterna och det är roligt att få fortsätta att följa dem. Gillar kombinationen av deras arbete i utredningen och deras privatliv. Vissa delar av boken kunde man förutse men inte allt.
Betyg 4
2008-03-22 20:44
Om man har det väldigt tråkigt och läser den här boken så blir det ännu tråkigare.
Betyg 1
2008-03-23 14:28
Lyssnade på den som ljudbok med Katarina Ewerlöf som inläsare.
Jag tyckte nog att det var den bästa av Läckbergs böcker.
Om det berodde på den proffsiga inläsningen eller inte, kan jag inte svara på.
Bra var det i alla fall.
Betyg 4
2008-04-15 10:38
Som vanligt, med Camilla Läckbergs böcker, hade jag svårt att lägga ifrån mig boken. Spänning ända in i ryggmärgen. Snyggt jobbat Camilla!!
Betyg 5
2008-05-18 14:59
Mycket läsvärt!
Betyg 4
2008-07-12 14:10
En nästanfyra för denna nutidshistoria i Fjällbackaregionen med återkoppling till perioden 1944-45. Jag köper denna berättelse inklusive allt bebissnack. Jag föredrar Erica framför Nessers Barbarotti. Läckberg kan skriva. Vardagsmysig dialog.
Betyg 4
2008-07-18 13:05
En intressant story som skildras med platt och torftigt språk. Trista dialoger som störs av bajsande hundar och gulliga bebisar, och dålig dramaturgi.
Betyg 2
2008-08-16 17:19
tycker detta är läckbergs bästa bok hittills. spännande från början till slut!! älskar hennes sätt att binda ihop säcken mot slutet! allt man läst även små "obetydliga" saker får en mening mot slutet!
Betyg 5
2008-08-27 12:55
detta är den hitills bästa av Läckberg som jag läst. Språket är bra och det märks att detta är en senare bok i serien.

Det enda jag kan ha synpunkter på är att den försigkomna 1-åringen inte känns trovärdig samt att det är väldigt mycket snack om bebisar och föräldraskap som inte fyller någon funktion i sammanhanget.
Betyg 4
2008-09-25 07:24
Första boken jag läste av Camilla Läckberg. Jag blev lite besviken - kanske beroende på att jag inte kände någon koppling mot personerna i boken.

Den var lite långtradig - passar bättre som sträckläsningsbok på semestern än att läsa korta snuttar varje kväll.

Historien med anknytningar bakåt till andra världskriget var bra tycker jag, det gör att betyget blir godkänt.
Betyg 3
2008-10-14 16:01
En medeldeckare
Betyg 3
2009-01-13 00:38
Erika Falk har precis börjat jobba igen efter mammaledigheten med Emma. Mannen, Patrik, ska ta över och vara pappaledig från sitt jobb på polisstationen - och det går sisådär. Erika ska fortsätta skriva på en ny bok. Och det går också sisådär - för Erika kan inte släppa sin mammas dagböcker som hon precis funnit tillsammans med en blodig barnskjorta och en nazistmedalj från andra världskriget.
Den har hon lämnat till en kännare vid namn Erik Frankl och när denne hittas mördad har Erika mycket svårt att fokusera sig på sin bok och Patrik mycket svårt att hålla sig borta från polisstationen. Båda sugs upp i ett mordmysterium som letar sig 60 år tillbaks i tiden och engagerar dem båda på ett privat plan.

”Tyskungen” har en hyfsat hållbar intrig med ett gammalt mysterium med nazistiska medaljer och norsk motståndsrörelse som historisk fond. Alltid tacksamt kusligt. Dock är själva deckarmomentet i denna bok av sekundärt intresse för mig. Det känns mer som något som pågår bredvid, men som inte känns absolut nödvändigt för bokens existens. Däremot är relationerna det. Erika och hennes man bygger sitt liv och sin framtid – samtidigt som de blickar bakåt försöker förstå sin härkomst och sig själva.
Polisstationens mansgrisiga chef Mellberg blir tvingad att ta hand om en hund och via en häpnadsväckande – men mycket trovärdig – kedja med händelser befinner han sig på BB som en lesbisk födande kvinnas enda hjälp, och han älskar det.
Och Bertil på polisstationen var en gång far till ett barn i ett par dagar, innan barnet dog. Efter det har han varit en far utan barn, men sökande. I brist på bättre spelar han i stället golf.

Det är hjärtevärmande, trovärdiga och äkta personer som befolkar boken och som skänker den läsvärde och framåtrörelse. Ett fantastiskt mysterium hade man till och med kunnat skippa för min del.

Katarina Ewerlöv är kusligt duktig på att som kvinnlig inläsare, på ett trovärdigt sätt, läsa manliga repliker – utan att för den skull låta som en man. Det är hur hon gör sin röst skrovlig på något vis. Imponerande. Katarina Ewerlöv är imponerande duktig – men faller allt för ofta för frestelsen att visa upp det. Hon vill gestalta och sjunga och gasta och läsa med inlevelse. Och jag är kategoriskt emot det i ljudböcker. Inläsaren ska förmedla texten på ett sådant sätt att lyssnaren får skapa sina egna intryck på samma sätt som när man läser en bok. När en inläsare gestaltar har denne ställt sig i vägen mellan boken och läsaren. Och då är det inte uppläst bok – då är det radioteater
Betyg 3
2009-02-15 23:38
Systrarna Erica och Anna växer upp med en varm och levnadsglad far men en sval och oberörd mor. Detta påverkar systrarna olika, men båda upplever kärlekslösheten och fåfänga försök att engagera modern i sina liv. Som följd blir systrarnas relation stundvis ansträngd. Ericas omsorger om systern tar sig lätt moderliga influenser. Anna försöker värja sig och skapa en vuxen relation. Först ett par år efter föräldrarna förolyckats börjar Erica intressera sig för moderns förflutna. Modern har aldrig pratat om sitt liv före äktenskapet. Det finns inga bilder och Erica upptäcker till sin förvåning en kista uppe på vinden - med gamla teckningar som Erica och Anna gjorde som små. I kistan hittar Erica också en gammal barnsärk som är full av intorkat blod - samt en nazistmedalj.

För att få reda på mer om medaljens historia tar Erica kontakt med en lokal nazistkännare som lovar att undersöka medaljen. När sommaren är slut har Erica fortfarande inte fått tillbaka medaljen, vilket får en makaber förklaring när ett par ungdomar som gör inbrott hittar den äldre mannen mördad - och bortglömd sedan månader tillbaka. Polisen i Tanumhed med Ericas man Patrik i spetsen ställs inför ett av de svåraste fall de någonsin haft. Ett mord som inträffade under nazitiden ger skalv i nuet. När blir historia historia? Kan man någonsin känna en människa på riktigt?

Det mest tilltalande med Camilla Läckbergs böcker är trovärdigheten. Läckberg har en utsökt förmåga att teckna smarta intriger och väva in intressanta personkaraktärer. Hon blandar gärna historia med samtid, men hopp i tiden splittrar inte hennes historier utan fördjupar dem. Hon låter sina karaktärer dras med vardagsproblem, tonårsuppror, syskonkärlek, rivalitet, mobbning, svek och begynnande flintskallighet är bara några få av de ämnen som avhandlas humoristiskt men trovärdigt. Men ändå skulle jag inte vilja påstå att Läckberg väljer att bara skriva om ytligheter, tvärtom avhandlar hon också djupare, psykologiska dilemman. Och hon gör det bra. "Tyskungen" fick en stark fyra i betyg, men bokens bästa betyg är den enorma läshunger som den väckte. Jag har läst konstant sedan jag öppnade min första Läckberg. Det svider i magen att jag bara har en kvar. Skriv Camilla - SKRIV!!!!
Betyg 4
2009-03-15 08:39
Läckbergs bästa.
Betyg 5
2009-11-19 16:57
Läckbergs absolut bästa bok.
Betyg 5
2009-12-17 22:59
En ganska spännande deckare. Inget som går på djupet, men endå helt okej.
Betyg 3
2010-01-03 14:59
Camilla Läckbergs böcker är alltid bra tycker jag (utom Olycksfågeln). Denna är hennes bästa.
Betyg 5
2010-02-19 20:03
Jag gillade den här storyn mycket, är en riktig sucker för Läckbergs böcker. Som alltid har hon något riktigt hemskt på lur.
Gillar hennes sätt att skriva, och hennes karaktärer känns varma och balanserar upp det hemska i böckerna.
Betyg 4
2010-03-15 19:29
Det var en intressant bok från början tills slutet.Det är första boken av camilla läckberg som jag har läst.
Betyg 5
2011-01-19 15:41
Läckbergs bästa enligt mig.
Betyg 3
2011-07-20 16:18
ganska tråkig
Betyg 2
2011-08-26 17:37
Mycket spännande bok. Tycker framför allt att Läckberg skriver väldigt bra, det blir liksom ett flyt i texten. Finns tyvärr en del avsnitt i boken som är långtråkiga och inte för handlingen framåt.
Betyg 4
2011-09-01 16:29
Mycket spännande, bra och intressant intrig.
Bok nummer fem.
Betyg 4
2011-11-30 11:49
Denna bok är bra då det har koppling till Ericas privatliv och den blir mer levande och spännande.
Betyg 4
2012-09-11 19:05
Tycker nog att Erica blir jobbigare och jobbigare, och hennes graviditetsproblem hade jag kunnat leva utan att veta ngt om. Själva intrigen, när väl den får utrymme blanda allt tjafs, är dock en av Läckbergs bättre. En fyra, om än lite svag.
Betyg 4
2012-10-14 12:31
En spännande bok. Ett mord som skett för 60 år sedan klaras upp. Jag gillar att Läckberg får med så mycket av familjelivet runt poliserna. Mellberg som kollegorna bara uppfattar som chef visar sig vara en helt annan person än de trott. Det kvinnliga paret som väntar sitt första barn och där Mellberg kan vara till hjälp när det krisar. Händelser runt om som gör att denna roman känns som en verklighet som sker här och nu. Jag tyckte boken var bra.
Betyg 4
2014-01-09 14:16
Bra och spännande !
Betyg 4
2015-09-03 09:55
Har läst ett par Läckberg tidigare, har tyckt handlingen var sådär och språket torftigt högtravande i de jag tidigare läst. Hade "diskvalificerat" Läckberg, men kom av en händelse att läsa Tyskungen nu då jag inget annat kunde komma på. Och det var en mycket positiv överraskning. En mycket bra ide till story och en väl ihopskruvad handling. Språket är mycket bättre än i de andra böckerna jag läst (ok vem mumsar kola), bra nog för att handlingen inte skall störas. Det blir fler Läckberg nu.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tyskungen
Liknande böcker:
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin