bokrecensioner boktips

Lejontämjaren

Författare: Camilla Läckberg
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789137137780


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja.
När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde.
Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erica känner på sig att något inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet.
Medelbetyg: 3 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lejontämjaren :
2015-05-07 15:13
Jag gillar Erica och hennes värld, men denna gång är mordmotiven fullständigt osannolika. Så mycket grymhet och ondska passar helt enkelt inte in i skärgårdsidyllen. Inget fel på berättartempot.
Betyg 2
2015-08-11 10:57
Blodig men helt ok !
Betyg 3
2015-11-15 17:36
Rätt ok, lika lagom lätt att räkna ut mördaren lite så där lagom 100 sidor före slutet. Som vanligt styrkan i själva historiens konstruktion. Och ännu roligare än vanligt med förhållandet Erica/Patrik under deckarlösandets gång. Häst- och trasigabilmiljön helt ok, då-historien lite klenare än vanligt och slutet inte så bra som i de senare böckerna, av skäl som förstås då den läses.

Men den får godkänt av mej, Ericaälskare blir inte besvikna.
Betyg 3
2016-02-11 19:14
En suverän bok som vanligt av Camilla.Det är full fart från början till slutet.
Betyg 5
2016-03-21 22:58
Som vanligt varvas nutid med dåtid och så knyts allt ihop på slutet.
Familjehemligheter, svartsjuka och ondska avlöser varandra.
Betyg 3
2016-12-22 16:39
Av någon ganska så oklar anledning, har Camilla Läckberg blivit något av en deckarikon här i Sverige. Något som för mig är ganska svårt att förstå, särskilt eftersom alla hennes böcker är precis likadant skrivna. Troligtvis har det att göra med att de är alla pinsamt lättlästa, och det tar inte speciellt lång tid att ta sig igenom.

Eftersom hon inte skriver som varken Majgull Axelsson, Inger Frimansson eller Håkan Nesser blir språket lätt banalt och intrigerna ganska så förutsägbara och tråkiga. Har man läst en, har man läst allihop. Ändå är hon mångmiljonär och firad skribent. Är jag avundsjuk? Nej. Det kan jag inte direkt påstå. Men lite frustrerad, det finns så många bättre författare som aldrig får hälften av beröm som just, Camilla Läckberg.

Och alla dåliga författare som gått i hennes skola och envisas med samma tråkiga, förutsägbara deckare om och om igen. Sofie Sarenbrant och Viveca Sten för att nämna några. Ibland undrar jag om det inte är Camilla själv som har skrivit de andras böcker. De är verkligen skrämmande lika!

Nej! Det finns så många skickliga kvinnliga kriminalförfattare i Sverige som i Norden. Inger Frimansson, Annika Bryn, Karin Fossum och Anne Holt- för att nämna några. Lägg era pengar på någon av dessa istället!

Jag tvingade mig igenom Lejontämjaren- och om en vecka har jag utan tvekan glömt bort det mesta!

Det är vad jag har att säga om den extremt överreklamerade Läckberg! Men smaken är ju som sagt, som baken!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lejontämjaren
Liknande böcker:
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En fråga om skuld
 F. Fyfield
En bondes död
 N. Naseh