bokrecensioner boktips

Häxan

Författare: Camilla Läckberg
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789137137797


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I april 2017 utkommer den tionde delen i serien med titeln Häxan. Det är den tionde delen i den omåttligt populära Fjällbackaserien som älskas världen över. Än en gång får vi följa författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i deras kamp för att hitta svaren på ondskans mysterier.

När fyraåriga Linnea försvinner från en gård utanför Fjällbacka väcks tragiska minnen till liv. Trettio år tidigare försvann en liten flicka från exakt samma gård och hittades senare mördad. Den gången anklagades två trettonåriga flickor för att ha fört bort och dödat flickan. De befanns skyldiga i domstol men slapp fängelse på grund av sin ålder. Den ena av dem har efter det levt ett stilla liv i Fjällbacka. Den andra har just återvänt för första gången sedan händelsen, nu som firad skådespelare för att porträttera Ingrid Bergman i en film som ska spelas in i trakten.

Fjällbackaborna ställer mangrant upp i sökandet efter Linnea, och till slut finner man henne. Naken, invid samma skogstjärn där den första flickan hittades. Skräcken sprider sig i det lilla samhället. Kan fler flickor vara i fara? Trots att Patrik Hedström tycker att det verkar långsökt börjar han och hans kolleger vid Tanumshedepolisen utreda om det finns något samband mellan de två fallen. Till sin hjälp får de Erica Falck, som sedan länge arbetar med en bok om det gamla mordet. Utredningen river upp många sår, drevet går och invånarnas rädsla för det okända får fruktansvärda konsekvenser.

Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Häxan :
2017-05-24 13:07
Jag gillar att läsa om Erica och hennes familj och fortsatte därför denna alltför långa roman ända till slutet. Jag konstaterar att här har författaren tappat omdömet helt. Aldrig mer en Läckberg för mig.
Betyg 2
2018-01-29 19:09
Boken handlar om ett mord på en fyraårig flicka. Trettio år tidigare försvann en flicka från exakt samma gård och hittades mördad. Boken är lika bra som dom övriga i serien.
Betyg 5
2018-07-29 00:06
Tre historier i en bok.
I nutid utreds ett mord på en liten flicka.
Trettio år tillbaka skedde ett liknande mord som vi också får följa.
Och till sist en historia om häxprocesserna under 1600-talet.
Självklart vävs ju alla dessa berättelser samman till slut.

Jag ville inte släppa taget om de liv och öden denna bok skildrar. Den är välskriven, svart, dyster och fylld av ondska och fruktansvärda händelser.
Bok nummer tio.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Häxan
Liknande böcker:
Mord på Allhelgonadagen
 A. Christie
Havsörnens skrik
 K. Smirnoff
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Dött vatten
 A. Cleeves
Avslöjerskan
 S. Isaacs
Amason
 M. Kallentoft
Onda drömmar
 A. Jansson
Bakom blå ögon
 R. Ivener