bokrecensioner boktips

Änglamakerskan

Författare: Camilla Läckberg
Genre: Deckare
ISBN: 9789137137759


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Utdrag ur boken:
Mårten=offer, Patrik=polis och Erica är polisens fru och författare.
från sid 205: "Vem är det som gör så här?" Mårten såg uppgivet på Patrik. "Vem är det egentligen som vill åt oss? Har det med kortet jag gav er att göra?"
"Det vet vi tyvärr inte."
"Vilket kort?" sa Erica.
Patrik ignorerade frågan, men blicken han fick från Erica visade tydligt att han skulle bli tvungen att ge henne ett svar senare.

Medelbetyg: 2,89 (18 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Änglamakerskan :
2011-10-11 17:07
Boken är som korta snuttar av en massa personer som aldrig blir levande, som inte berör mig. Man läser en sida om en person, och så hoppar det till nästa person och så läser man om den på en sida och så hoppar det vidare till nästa person..osv Så kan man ju skriva om man vill göra det enkelt för sig, antar jag.
Dialogerna känns pinsamma och enkelspåriga. Varken storyn eller personerna har någon som helst trovärdighet. Snälla, skulle en polis verkligen låta sin fru fladdra omkring på diverse brottsplatser osv.osv? Är författarinnan verkligen gift med en svensk polis? Går det till så här i verkligheten med den policiära verksamheten i Sverige?
Jag tappar intresset när trovärdgheten saknas. Jag har knappt halva boken kvar, men jag skumläser snabbt igenom de sista kapitlen för att komma till slutet och få veta vem som gjorde vad och varför.
Betyg 1
2011-10-11 19:49
Boken var helt OK. Läckberg är duktig på intriger och boken är lättläst. Tyvärr stör jag mig mest på karaktären Erica och hennes sätt. Tycker att Läckberg håller stilen.
Betyg 4
2011-10-21 23:44
Måste börja med att upprepa det som tidigare sagts av andra, f---n vad jag stör mig på karaktären Erika's beteende. Tyvärr tar det så mycket fokus från mig att resten av boken blir lidande. Läckberg har levererat förr men nu har det blivit för mycket. Tycker du om de andra böckerna i serien så råder jag dej, läs inte denna, du kommer bli besviken, det blev jag!
Betyg 2
2011-12-03 13:47
Jag tyckte denna bok var en av Läckberg bästa. Den var väldigt spännande och jag satt uppe och läste i boken tills det sved i ögonen. Tycker om att Läckbergs sätt att skriva och stör mig inte alls på karaktären Erica som andra verkar göra.
Betyg 5
2012-01-23 15:36
Boken är riktigt bra, en av de bättre av Camilla Läckberg kan jag tycka. Men som många andra så stör jag mig på Ericas sätt att lägga sig i och gripa in där polisen istället borde vara. Men om jag försöker bortser från det så får boken en stark 4:a.
Betyg 4
2012-09-11 19:00
Läckberg har gjort det igen. Det börjar kännas som om hon skriver om samma bok om och om igen. Hon följer en mall, dåtid och nutid varvas hela tiden, och ibland undrar jag om hon inte har en bestämd sida i boken som vissa saker ska ske på. Men missförstå mig rätt, det är inte själva intrigen som är samma, utan upplägget. Om man nu grejar att bortse från Erika som lägger sin dryga näsa i blöt i varenda bok, förstås. Jag tror det skulle bli ett riktigt lyft för kommande böcker om hon försvann på ett eller annat sätt. Trovärdigheten skulle öka rejält. I övrigt är det lättläst som alltid, och visst finns det spänning även i denna. Något har hon väl, men för mig är det mest bara en stunds tidsfördriv. De tidigare böckerna var bättre, tycker jag. Kanske börjar även Läckberg själv att ledsna på Erika...
Betyg 2
2012-10-02 10:15
Läckberg skriver med ett visst driv som gör att jag stannar kvar i boken. Trots att den känns som skåpmat från tidigare böcker, trots att intrigen var omöjlig och personerna för många och snuttifierade. Med facit i handen borde jag aldrig ha börjat läsningen. Erica är inte längre min vännina, den irriterande människan.
Betyg 2
2012-12-08 15:40
Det här är en av det bästa böcker som jag har läst.Man är fast från första början.Tillbaka blickarna är väldigt spännande man är så nyfiken på hur det ska sluta.
Betyg 5
2012-12-13 11:21
En intressant och spännande story. En bra bok, helt enkelt.

Bok nummer åtta.
Betyg 4
2014-04-16 10:08
Helt ok !
Betyg 3
2016-01-18 10:38
Jag ogillar verkligen detta sätt att skriva, det känns som ett simpelt sätt att fylla upp sidorna på.
Betyg 2
2016-12-28 18:13
Deckare? Verkligen! Det finns mer spänning i böckerna om Tintin och kapten Haddock än det här överdrivna, fjolliga skräpet som är så pinsamt dåligt skriven att jag blir frustrerad. Att kalla Camilla Läckberg för kriminalförfattare är fel. Det är samma små gullig-gulliga relationsdeckare, med en stor portion av blöjbyten och annat jag faktiskt inte är särskilt intresserad av att lyssna på. 40 minuter gav jag det här skräpet, och det var 39 för mycket! Man kan tydligen få skriva hur dåligt som helst och ändå tjäna miljoner.... Jag kanske också skulle börja skriva.... Rekommenderas inte!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Änglamakerskan
Liknande böcker:
Mord på Allhelgonadagen
 A. Christie
Havsörnens skrik
 K. Smirnoff
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Dött vatten
 A. Cleeves
Avslöjerskan
 S. Isaacs
Amason
 M. Kallentoft
Onda drömmar
 A. Jansson
Bakom blå ögon
 R. Ivener