bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Fyrvaktaren
Häxan
Isprinsessan
Lejontämjaren
Mord och mandeldoft
Olycksfågeln
Predikanten
Sjöjungfrun
Stenhuggaren
Super-Charlie & den fö..
Super-Charlie & skurks..
The StoneCutter
Tre deckare
Tyskungen
Änglamakerskan
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe
Maigret och den unga döda
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSnöstorm och mandeldoft

 
Författare: Camilla Läckberg
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789179535827
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


På Valön utanför Fjällbacka ska det bli stor släktträff. Martin Molin från Tanumshedepolisen är bjuden av sin flickvän Lisette och anländer som siste gäst till ön. Sedan bryts förbindelsen med fastlandet. Det drar ihop sig till snöstorm - och till ond, bråd, död...

Medelbetyg: 2,36 (11 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Snöstorm och mandeldoft :


Synnez 2007-01-06 08:29
Kort bok, mer som en novell, av Camilla Läckberg, med Martin Molin från Tanumshede polisstation i huvudrollen, Martin har följt med sin flickvän ut i skärgården för att träffa hennes familj och mitt i middagen dör släktpatriarken. Martin kommer fram till att han blivit förgiftad men av vem?

Spännande och bra men det doftar Agatha Christie över den här boken och den är långt ifrån lika fyndig och spännande som hennes "riktiga" böcker!
Betyg 3

marcus_1 2008-03-20 14:14
Snöstorm och mandeldoft är en kortroman skriven av Camilla Läckberg. Huvudperson i boken är polisen Martin Molin, som också har en biroll i övriga böcker av Camilla Läckberg.

Det är knappt en vecka kvar till jul och Martin Molin från Tanumshede polisstation har tvingats med på en släktträff av sin flickvän Lisette Liljecrona. På ön Valön utanför Fjällbacka har medlemmarna i släkten Liljecrona samlats på uppmaning av överhuvudet Ruben, som styr familjen med järnhand. Förbindelsen med fastlandet bryts av en kraftig snöstorm och när Ruben faller ihop död mitt under julmiddagen tvingas Martin som polis gripa in. Snabbt konstaterar han att Ruben blivit mördad, och eftersom de är isolerade på ön måste det vara någon i familjen som är skyldig. Men vem?

Camilla Läckbergs ”Snöstorm och mandeldoft” är en underhållande deckargåta som bitvis känns väldigt charmig. Upplägget på berättelsen är genomtänkt och det dröjer precis till slutet innan man får veta hur allting hänger ihop. Boken blir dock aldrig riktigt spännande och slutet känns som en liten besvikelse. Det var roligt att få ta del av denna typ av roman från Läckbergs sida, och jag ser fram emot nästa – riktiga bok i Fjällbackaserien – Sjöjungfrun, som kommer ut i maj.
Betyg 2

millennium 2008-05-20 21:30
En kort och annorlunda deckarnovell.
Dock ett oväntat slut.
Betyg 3

Ninni_1960 2008-07-14 20:43
Inte direkt bok utan mer som en novell upplevde jag den. Martin Molin från andra av Camilla Läckbergs böcker är den ende polisen här och får därför en huvudroll.
Lite ovant upplägg och rätt spännande.
Några frågetecken när det gäller vädret för mig som bor nästan i Norrland.... det är snöstorm och vad jag förstod så är det omkring jul.. och mitt i alltihopa så blir det åska och blixt??? Då stämde det inte för mig men om jag bortser från det så var det en hyfsad novellbok.
Betyg 3

h. 2008-11-19 20:52
inte samma stil som hennes andra böcker.. men då är det ju en kortis också så det får man ju ta hänsyn till.. bra drag i den ändå. en 3+
Betyg 3

Jörgen_L 2009-03-10 19:34
Jag gillar Läckberg. Men just denna boken kändes lite kort och stilbrytande.
Betyg 3

Blimey 2011-01-19 15:39
Icke sa Nicke! Bättre än så här kan du, Läckberg.
Betyg 1

gun 2017-03-07 11:30
Martin Molin, som är polis, träffar sin flickväns släkt på Valön där de alla blir kvar några dagar på grund av ett rasande oväder med snö och åska. Under denna tid sker två dödsfall vilka ser ut som mord. Martin känner att det finns mycket som inte kommer fram under hans förhör med de närvarande. När isbrytaren gjort klart en väg att ta sig ifrån ön får han plötsligt en ingivelse och rusar tillbaka in i en av de dödas rum. Och där och då kommer uppklarandet på grund av ett märke på spiselkransen. En snabbläst kortroman.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Snöstorm och mandeldoft


  Köp boken som film på cdon: