bokrecensioner boktips

Nyckeln till ljuset

Författare: Nora Roberts
Genre: Roman
ISBN: 9100110523

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Galleristen Malory Prices liv förändras drastiskt då hon blir inbjuden till det magnifika huset på höjden strax utanför staden. Trots att hon aldrig träffat ägarna bestämmer hon sig för att accepterainbjudan. Hon upptäcker att hon är en av endast tre gäster - alla unga kvinnor vars liv just genomgått en förändring. Deras mystiska värdar talar om legender från svunna tider och ger de unga kvinnorna ett förslag: Om de under en viss tid lyckas finna de tre nycklar som enligt legenden håller tre prinsessor fångna i en djup sömn, kommer de att bli rikligt belönade.
Malory är den som ska finna den första nyckeln. Tillsammans med sina nyfunna väninnor Zoe och Dana och Danas ohängde halvbror, journalisten Flynn, som envisas med att samtidigt uppvakta henne och gå henne på nerverna, kastar sig den vanligtvis så kontrollerade Malory ut i en helt ny värld, fylld av äventyr, spänning och romantik
Medelbetyg: 4,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Nyckeln till ljuset :
2006-07-08 20:39
Hej!
Detta är första delen i en trilogi. Jag gillar kärleken, romantiken och det övernaturliga inslaget i boken. En mysig sommarläsning.
Betyg 4
2011-01-17 13:11
Första delen i triologin om nycklarna. Nyckeln till ljuset följs av Nyckeln till sanningen och Nyckeln till mod. 6 personer blir indragna i letandet efter nycklar ur den keltiska mytologin. En del spänning men framför allt magi och romantik. Starka karaktärer och rappa dialoger. En del humor och mycket magi. Lättläst verklighetsflykt.
Betyg 5
2011-06-30 00:19
Åh den var bara för underbar! Jag har hört ganska mycket om den här boken och jag förväntade mig nästan att den skulle vara lite töntig, men den var helt tvärtom tyckte jag!
Jag har aldrig läst något av Nora Roberts förut men jag kan verkligen påstå att hon skriver på ett rofyllt och verklighetstroget vis trots sina magiska inslag. Jag rekommenderar också att man läser böckerna på engelska då de inte alls var svåra, utan bara mer trovärdiga (enligt mig).
Betyg 5
Liknande böcker:
Det är vi som är klima..
 J. Safran Foer
Mina första fiskar
 E. Jansson
Lugnet
 T. Bannerhed
Binas historia
 M. Lunde
Fäder och söner
 I. Turgenjev
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Örådet
 J. Sverker