bokrecensioner boktips

Blå dahlia

Författare: Nora Roberts
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9100116327


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tillsammans med sina två små livliga söner flyttar den unga änkan Stella tillbaka till sina barndomstrakter i södra USA. Här har hon fått både bostad och jobb på det anrika Harper Handelsträdgård. Hon avskräcks varken av huset eller av dess ägarinna; den stentuffa Roz Harper. I närheten bor också den oborstade men snygge landskapsarkitekten Logan Kitridge. Snart inleder Stella och Logan en het romans.
Men det finns någon som inte är glad åt deras kärlek... Ett kvinnligt andeväsen stör ofta Stellas nattsömn. Kan det vara någon som tidigare bott på Harpers Handelsträdgård? Vad har hon för ett förflutet som inte lämnar henne någon ro?
Första delen i en ny trilogi av Nora Roberts om tre kvinnor som möts vid en punkt i livet då de behöver hitta nya sätt att leva. De får hjälp och mod av varandra att våga tro på att livet kan ge dem nya möjligheter. Ingen skriver så fängslande och romantiska berättelser som Nora Roberts!
Medelbetyg: 3,2 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Blå dahlia :
2008-11-21 10:18
Hej,
första Nora Roberts boken som jag blivit besviken på. Grep inte alls tag i mig...
Betyg 2
2009-02-19 13:46
Lättläst romantik, förutsägbart.
Betyg 3
2009-06-18 10:38
Älskar Noras trilogier synd att dessa kom ut 2004 på engelska men 2008 på svenska och då har inte ens alla kommit än.
Betyg 4
2009-07-22 12:34
Jag brukar gilla Nora Roberts böcker mest för miljöerna, och eftersom jag dessutom är trädgårdsintresserad tyckte jag den här var okej, även om det inte var en av hennes bästa. Däremot gillar jag inte de övernaturliga inslagen i hennes senare böcker. Ett sjungande spöke kan jag gå med på, men när det dyker upp genomskinliga barriärer som hjälten slår händerna blodiga emot så blir det för mycket.
Jag läste förut "Nyckeln till ljuset" tror jag den hette och den var bara för mycket. Inte intresserad av resten på den trilogin. Kan däremot tänka mig läsa vidare på den här.
Annars var det "Född ur elden....trilogin som fick mig att börja läsa Nora.
Dom var bra!
Betyg 3
2010-07-07 19:54
Min först Nora Roberts bok. Egentligen har jag bara hört bra kritik om denna författare men tyckte ändå att Blå Dahlia föll platt och tillför inte särskilt mycket till läsaren. Jag ska dock ge henne en andra chans i den andra delen av Harpersträdgårdarna (Svart Ros) men än så länge är Nora Roberts inte, för min del, något att hurra för.
Betyg 2
2010-10-20 23:19
En jätte bra och fängslande bok.. Jag kunde inte lägga ifrån mig den, så min lärare blev inte glad... xD
Jag är lite irriterad på slutet, eftersom det gjorde så att man får lov att läsa nästa bok också, men det vill jag inte eftersom tvåan handlar mest om Roz, och jag vill läsa mer om Stella! Vi får se hur jag gör... Absolut värd att läsa iaf ;D
Betyg 5
2011-01-17 13:21
Jag måste säga att jag blev besviken på In the Garden triologin. Blå Dahlia, den första, följd av Svart Ros och Röd Lilja. Mycket trädgårdstjafs, plantor hit och plantor dit. Händer liksom ingenting. Enda behållningen är den stundom småroliga dialogen mellan några av karaktärerna. Blå Dahlia är den bättre av delarna enligt mig, sedan blir det bara sämre.
Betyg 1
2011-02-08 18:38
Tycker denna bok är bra. Det är den bästa i triologin. Det hade räckt med denna bok.
Betyg 4
2012-08-19 09:42
Lättläst och förutsägbar kiosklitteratur. Stellas och Logans förhållande känns lika cheesy som det manshatande spöket som terroriserar husets inneboende. Dock bygger Nora Roberts upp en mysig värld som du ogärna lämnar och boken är stundvis riktigt underhållande.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Blå dahlia
Liknande böcker:
Andras vänner
 L. Moriarty
Världen utan dig
 J. Santopolo
Je m'appelle Agneta
 E. Hamberg
Vattendansaren
 T. Coates
Kräldjursmemoarer
 S. Ulstein
Skriva & älska
 L. King
Skilsmässan
 M. Herngren
Där vassen viker
 L. Edgarsson