bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Begravt i glömska
Black Hills
Blood brothers
Blå dahlia
Captivated
Charmed
Chesapeak Blue
Den lyckligaste dagen
Doft av rosor
Dödlig Besatthet
Dödligt villospår
En förtrollad ö
En vinnande hand
Enchanted
Entranced
Falsk skönhet
Falskt spel
Farliga vidder
Flammande skyar
Främlingen vid havet
Fånga fantasin
Född i synd
Född ur elden
Född ur kylan
Förföljd av det förflutna
Liknande böcker:
Mormors val
 K. Branzell
1794
 N. Natt och Dag
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz
Anna - Lisas val
 E. Åhman Owetz
Brevvänner
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDet ödesdigra arvet

 
Originaltitel: Three Fates
Författare: Nora Roberts
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, spänning
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9780515135060
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


De tre små silverstatyetterna föreställande ödesgudinnorna i den grekiska mytologin är en konstsamlarens dröm: Var och en enormt dyrbart, tillsammans ovärderliga.
När kryssningsfartyget Lusitania år 1915 sjönk utanför Irlands kust var en av de överlevande en ökänd tjuv, som just tillskansat sig en av statyetterna. Han gav upp sitt gamla liv, blev omvänd och den lilla gudinnan har sedan gått i arv i generationer.
Nu, nära hundra år senare, har familjen Sullivan blivit bestulna på sin skatt, syskonen Malachi, Gideon och Rebecca är fast beslutna att leta rätt på, inte bara den egna statyetten, utan alla tre. Sökandet för de till från Irland till Helsingfors. En annan pusselbit finns i Prag hos stripteasedansösen Cleo. I New York möter de säkerhetsexperten Jack Burdett med ett speciellt kontaktnät. Här finns också den kvinnan som inte skyr några som helst medel, inte ens mord, för att få det hon vill ha.

Utdrag ur boken:
; Det är inte så enkelt. Ödet är inte svart eller vitt, höger eller vänster. Människor ställs inte bara ner på marken och tvingas följa en enda väg i livet enligt gudarnas nycker. Om det var sant skulle vi vara tvugna att säga att Hitler bara var ett offer för sitt eget öde och därför inte kunde klandras. Nu har jag kommit från ämnet;
:Nej då: invände Cleo, ; Du gräver under det. Det är coolt;
; Hur som helst. Jag förmodar att det jag försöker säga är att vi har beslut att fatta, handlingar att utföra, goda eller dåliga, och de utgör strukturer i våra liv. Allt vi gör eller inte gör betyder något.


Medelbetyg: 4,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Det ödesdigra arvet :


bonadea 2010-02-16 13:49
Det ödesdigra arvet är en typisk Nora Roberts roman, gillar man kärlekshistorier med lite spänning så kommer man inte bli besviken.
I denna historia börjar på fartyget Lusitania 1915 där en passagerare hade med sig en silver staty föreställande ödesgudinnan.
100 år senare påbörjas en liten skattjakt på de tre ödesgudinnor av syskonen Malachi, Gideon och Rebeka, deras sökande för de till Prag där de möter Cleo som försörjer sig på att strippa.
I New York bor Tia expert på grekiska mytologi och säkerhetsexperten Jack Burdett och även deras vägar kommer korsas med varandra och med syskonen Sullivan och Cleo.
Tillsammans kommer de göra allt i sin makt för att gudinnorna inte ska hamna i den beräknade och hänsynslösa affärskvinnan Anita Gayes händer.

Betyg 3

Bobbie 2010-03-24 20:25
Jag har läst den här boken fyra gånger på några år. Den är lika bra och gripande varje gång. Och varje gång är jag den lika spännande, och jag lika förväntansfull som om det vore första gången. Språket är lättläst och människorna intressant. Det är inte många sidor som blir långtråkiga utan det är mycket fart genom hela boken. Den absolut bästa romanen jag läst! En klar femma.
Betyg 5

Blimey 2011-01-17 13:40
I mitt tycke en av Roberts allra bästa. Hög fart rätt igenom. Spänning och romantik i en bra intrig kryddad med en riktig "badie". Starka karaktärer som man tar till sig. Tycker man om Nora Roberts böcker skall man absolut läsa denna.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Det ödesdigra arvet


  Köp boken som film på cdon: