bokrecensioner boktips

Dödlig Besatthet

Originaltitel: The Collector
Författare: Nora Roberts
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789100142605


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Författaren Lila Emerson blir vittne till hur en kvinna knuffas ut genom ett fönster på fjortonde våningen i New York. Lila bor tillfälligt i huset mitt emot. Hon hade tänkt sig en möjlighet att få skriva klart sin nästa roman i lugn och ro samtidigt som hon tjänar pengar på att vara lägenhetsvakt. Hon är fascinerad av människor och kan inte låta bli att smygtitta på sina grannar. Allt är ganska oskyldigt, tills hon en kväll ser att paret mitt emot börjar bråka, ganska våldsamt. Plötsligt trycks kvinnan brutalt mot fönstret och faller handlöst ut. Allt sker så plötsligt och Lila hinner inte sträcka sig efter telefonen för att ringa polisen.
Konstnären Ashton Archer är bror till den misstänkte mördaren. Men han vet att hans bror inte kan vara våldsam, aldrig. Han kontaktar Lila, som är det enda ögonvittne. Han vill ha hennes hjälp att avslöja vad som verkligen hände där på fjortonde våningen. Deras utredning leder dem in i en farligt liten exklusiv grupp av människor där ovärderliga antikviteter köps, avyttras, spelas bort och stjäls. Här är det helt andra regler och värderingar som råder. Snart förstår både Lili och Ashton att det du äger är den du är, och det du åtrår blir till en dödlig besatthet… - See more at: http://www.albertbonniersforlag.se/Bocker/Deckare-thrillers-och-spanning/D/dodlig-besatthet/#sthash.SYsjJmrS.dpuf
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dödlig Besatthet :
2015-01-28 21:00
Jag brukar uppskatta mysigheten hos Nora Roberts. Snärtiga dialoger mellan nyfunna människor. Det brukar innebära feel-good. Den här gången blir det för mycket.

I grunden är detta en spänningshistoria med mystiska Fabergé-ägg och livsfarliga fiender men det som totalt tar överhanden är kärleken.
Det är inte bara en onaturlig kärleksrelation utan två. Intrigen är så infernaliskt snärjig så inte den mest inbitne Nora Roberts-fantast kan köpa storyn.
Det är tillrättalagt på gränsen till osmakligt.

Kiosklitteratur.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dödlig Besatthet
Liknande böcker:
Den lilla flyktingen
 E. Poulsen
Ingenmansland
 D. Baldacci
Andnöd
 A. McCulloch
Vedergällning
 S. Avindell
Bestseller
 P. Engman
Fasornas hus
 R. Foley
Kroken
 L. Deighton
Gråt ej mer min älskling
 M. Higgins Clark