bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Black Hills
Blood brothers
Blå dahlia
Captivated
Charmed
Chesapeak Blue
Den lyckligaste dagen
Det ödesdigra arvet
Doft av rosor
Dödlig Besatthet
Dödligt villospår
En förtrollad ö
En vinnande hand
Enchanted
Entranced
Falsk skönhet
Falskt spel
Farliga vidder
Flammande skyar
Främlingen vid havet
Fånga fantasin
Född i synd
Född ur elden
Född ur kylan
Förföljd av det förflutna
Liknande böcker:
Under Slussen
 J. Werner
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
Under floden
 S. Nordstrand
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Huset med de sju gavlarna
 N. Hawthorne
Robin Hood
 J. McSpadden
Nora O'Donoghues dröm
 M. Binchy

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBegravt i glömska

 
Originaltitel: Tribute
Författare: Nora Roberts
Genre: Roman
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789100122799
 
Spänning:  4
Romantik:  8
Humor:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Cilla McGowan var en gång i tiden uppmärksammad barnskådespelare. Nu har hon tröttnat på artistlivet och dragit sig tillbaka till en vacker dalgång i Virginia, långt från Hollywood, och är i färd med att rusta upp sin mormors gamla gård. Mormodern var den legendariska och skandalomsusade aktrisen Janet Hardy, som dog av en överdos här för mer än trettio år sedan.
Huset har länge varit försummat och trädgården är halvt igenvuxen, men Cilla arbetar hårt och anlitar också lokala hantverkare. Hon är för upptagen för att egentligen lägga märke till sin tilldragande granne, författaren Ford Sawyer, som gör allt för att charma henne. Dessutom är hon utmattad när kvällen kommer.
En dag hittar hon en bunt brev på vinden som antyder att Janet var gravid då hon dog och att fadern till barnet var en ansedd, gift man i trakten. Cilla kan inte låta bli att undra vad som egentligen hände de där åren.
Så sker ett brutalt överfall på en av hennes vänner. Och när hon nattetid börjar utsättas för trakasserier och hot vänder hon sig till Ford. Någon vill ha bort henne och hon har all anledning att känna rädsla......

Medelbetyg: 4 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Begravt i glömska :


Blimey 2011-01-17 16:53
En bra spänningsroman som är svår att lägga ifrån sig. En bra intrig, en rejäl dos humor och en stor portion romantik. Som vanligt är boken så mycket bättre än filmen.
Betyg 5

Bokdetektiven 2012-02-05 20:32
Jag blev besviken. Bara läst "Livsfarlig utsikt" av Roberts tidigare och skillnaden mellan böckerna är att den här kändes FALSK på nåt vis. Det är nog egentligen det som är bokens främsta problem - den har ingen själ. Med det menar jag att det verkar som om Roberts bara producerat ännu en bok bara för att hon typ...måste, men utan att KÄNNA något för det hon skriver. Det MÄRKS.

Det enda i boken som känns äkta är faktiskt mannen Cilla blir kär i. Han känns personlig och rolig och Cillas och mannens (Ford) relation verkar trovärdig.

Boken börjar bra med att Cilla hittar en bunt kärleksbrev på vinden, som skrevs av en man som hade en affär med hennes mormor, den berömda skådespelerskan Janet Hardy. Man förstår att mormodern inte alls tog livet av sig, utan blev mördad. Resten av boken blir dock inte mer än en lång, bitvis trevlig men allt för intetsägande TRANSPORTSTRÄCKA fram till att mördaren avslöjas de sista 10 sidorna (som var underhållande). De sista 200 sidorna skummade jag bitvis. För övrigt räknade jag faktiskt ut vem mördaren var. Och varför.

Och dessutom. Att Roberts alltför många gånger låter personer som talar UPPREPA ett och samma ord, möjligen för att skänka någon slags nyans eller intensitet till det, får mig att.......himla med ögonen varje gång det sker:

"Cilla tog en klunk av vinet.
-Visst. Visst. Vi säger väl det då."

Eller varför inte:

"Gavin hejdade sig med rynkad panna.
-Tänker du flytta?
-Nej. Nej. Jag har bara köpt ett hus."

Säger personen ordet i en helt ANNAN ton andra gången det uttalas, eller vad är meningen? Jag förstår inte och det blir sjukt irriterande när det sker om och om igen. Och om. Och OM igen.

Och en sak till. Vi förstår, Nora. Du tycker mycket om just LJUSGULA väggar, att rummet är fullt av LJUS. Som av solsken. We get it. Gult, ska det vara. GULT.

Men ändå. Jag vill ändå veta vem som tog kål på Cillas mormor, vilket tillsammans med bokens allmänna trevlighet ändå ger den en 2:a. Detta trots att boken tar slut - inte alltför oväntat - väldigt fort efter det att mördaren givit sig till känna. Varför? Jo, för att Roberts också gärna vill att boken ska ta slut.

Som sagt, det MÄRKS.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Begravt i glömska


  Köp boken som film på cdon: