bokrecensioner boktips

Svart fjäril

Författare: Anna Jansson
Genre: Roman
ISBN: 9170013403


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Örebro härjas av bränder. Som vore det en dokusåpa med en grandios artist i huvudrollen följer hela Sverige de dramatiska händelserna vid sina tv-apparater. Det är uppenbart att mordbrännaren vill meddela sig. Se mig! Jag finns!
När en kvinna hittas mördad på en rastplats i Kronviken dras kriminalinspektör Maria Wern in i utredningen. Kvinnans kropp är svårt bränd, kläderna i trasor och den blå syntetmössan har smält ned över hennes ansikte. Vem är hon? Och finns det ett samband med pyromandåden?

I Anna Janssons deckare ställs ofta angelägna frågor om vår tid och vår omvärld. Kan barnets fantasivärld bli en så viktig tillflyktsort att man inte kommer ur den som vuxen? Har samhället en beredskap inför de barn som tvingas leva med missbrukande eller psykiskt sjuka vuxna?

Medelbetyg: 3,82 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Svart fjäril :
2006-04-07 12:33
Jag tycker om karaktärerna i Anna Janssons deckare om Maria Wern och hennes kolleger och blev inte besviken den här gången heller.

Möjligtvis tyckte jag att boken var lite rörig men man hölls i ovisshet ganska länge när det gäller vem som var gärningsmannen.

Ett stort minus i kanten: Det fanns alldeles för många grava stav- och grammatikfel för att det skulle vara riktigt roligt att läsa. Tycker mig märka att det blir mer och mer vanligt. Om de bara visste hur negativt det påverkar mig i min syn på boken och författaren.
Betyg 4
2006-04-28 18:13
Detta är den första deckare jag läst av Anna Jansson och jag tyckte den var väldigt bra och spännande. Trodde hela tiden jag visste vem gärningsmannen var men hon har en förmåga att förvilla en så att man blir osäker och trots allt måste läsa vidare... Sverige har bra deckarförfattarinnor och tillsammans med Ljungstedt och Läckberg måste hon tillhöra eliten!
Betyg 4
2006-05-07 21:29
Detta är en av Anna Janssons bättre kriminalromaner, en spännande och tragisk historia innehållande mord och anlagda bränder.
I denna bok får man följa kriminalinspektör Per Arvidsson och hans liv mer på djupet.

Bok nummer sex i serien om kriminalinspektör Maria Wern och hennes kollegor.
Betyg 4
2006-11-20 16:54
Svart fjäril är den sjunde deckaren med Maria Wern (om jag har räknat rätt). MEN Maria Wern dyker inte upp förrän halva boken har gått, vilket gjorde mig ganska besviken.
Istället är det hennes vapenbroder som varit hemligt kär i henne i alla böcker, Per Arvidsson, som har huvudrollen. Jag gillar Per oxå, men i en bok i Maria Wern-serien förväntar jag mig att det handlar om just Maria...
I alla fall är det en bra deckare, den är välskriven och bitvis riktigt spännande. Slutet är jag lite missnöjd med, det känns lite hafsigt skrivet. Men som alltid får Anna i varje fall mig att tänka på vilka makter det finns i en enda människa - och hur mycket allt som varit påverkar.
Vad jag vet så finns det ännu inga fler böcker i serien om Maria Wern - men jag väntar på att det kommer.
Betyg 4
2007-05-21 12:33
Jag har också läst boken och jag tycker den verkligen är bra. Det är den första boken jag läst av Anna Jansson, men funderar starkt på att läsa fler böcker av henne. Gillar hennes sätt att skriva, och man tros hela tiden veta vem som är mördaren, men tycks aldrig ha rätt, så man dras till att läsa vidare. Väldigt spännande bok, handlar om och omkring Örebros trakter.
Betyg 4
2007-08-16 23:59
Ännu en suverän bok av Anna Jansson. Jag har läst två tidigare och nu har jag köpt de tre första i pocket för jag vill läsa bara mer och mer av henne.
Den här handlar i början om Per, tidigare kollega till Maria Wern. Hur han får kontakt med sin biologiska syster när hans föräldrar berättar att han är adopterad. Glädjen att få "höra till någon" och att få lära känna sin vuxna syster.
Bredvid denna berättelse om Per och polisjobbet får man även följa "Pyret". Ett barn som farit illa och som nu är vuxen men ändå dimper ner i sin barndoms känslor och agerande.
Boken är spännande och det är först i sista kapitlet jag blir säker på vem som är pyroman och vem som är mördaren.
Läs den!
Betyg 5
2008-06-16 21:35
Jag lyssnade på denna som ljudbok.
Det är lite tragiskt men den har inte satt djupare spår än att jag faktiskt inte kan komma ihåg vad den handlade om, inte ens då jag läser beskrivningen.
Därför får den lågt betyg av mig.
En bra bok bör ju man minnas längre än tre månader...
Betyg 2
2009-02-14 16:25
Bra som vanligt när Anna Jansson varit i farten. Lite kul att få veta mer om Per Arvidsson som i denna bok är den person man främst får följa. Dock känner jag att hans privatliv inte blev färdigutrett men det kanske det blir i nästa bok (hoppas jag).
Betyg 4
2010-07-06 22:45
ååh, den här boken tyckte jag om! spännande, välskriven och man fastnade direkt. en riktig sidvändare! läs!
Betyg 4
2010-12-20 15:33
Jag beundrar verkligen Anna Jansson. De böcker jag läst av henne, så långt, är fruktansvärt bra!

Svart Fjäril är inget undantag. Jag gillar boken. Den är genomtänkt, intressant och välskriven, hela boken igenom. Den var väldigt bra. Läs!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Svart fjäril
Liknande böcker:
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en