bokrecensioner boktips

Alla de stillsamma döda

Författare: Anna Jansson
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2001
ISBN: 9151838397


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När hon vaknar är allt mörkt omkring henne. Hon känner smärtan i hela kroppen. Men här finns någon mera i mörkret. Maria Wern sträcker ut handen och rör vid personen bredvid sig. Kroppen känns slapp - en död människa. En man har anmälts försvunnen. Hustrun söker upp Maria Wern, som avancerat till kriminalinspektör. Det som från början verkar vara ett rutinärende utvecklas med skrämmande hastighet till en av de värsta utredningar länskrim ställts inför. Med minskade resurser och under svår tidspress söker man en mördare.

Medelbetyg: 3,32 (19 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Alla de stillsamma döda :
2004-02-14 21:53
En bra bok med spännande intrig. Det dröjer länge innan man räknar ut vem mördaren är...
Rekommenderas! Den bästa av Anna Jansson, hittills, tycker jag.
Betyg 4
2004-03-21 15:04
En mycket spännande och bra bok!
Betyg 4
2004-07-31 21:51
En mycket bra bok. Den känns trovärdig och jordnära. Man kommer huvudrollsinnehavarna väl in på livet. Historien är spännande. Mycket läsvärd!
Betyg 4
2004-08-24 11:37
En riktigt bra och stundtals spännade uppföljare till hennes debutroman, man får lära känna Maria Wern och hennes familj närmare. Själv tycker jag att den första var bättre men denna är också klart läsvärd.
Betyg 3
2006-05-01 10:03
Denna bok var seg i starten men utvecklades efterhand till en spännande, fängslande och obehaglig historia, kryddad av hämnd och mord.
Personskildringarna är starka och varma, särskilt kriminalinspektör Maria Wern, som fortsätter att slitas mellan jobb och familj, känns tydlig och mänsklig.

Detta är den andra boken i serien om kriminalinspektör Maria Wern.
Betyg 4
2007-03-11 22:30
riktigt bra bok.. bästa jag läst på länge! första boken jag läst av jansson och blev inte besviken. ser mycket fram emot resten av dem.. undrar om jag borde läsa dem i kronologisk ordning.. hm...
Betyg 4
2007-07-16 10:33
Osannolik historia, överdramatisk och med svårt karikerade personligheter. Werns svärmor är en parodi, hennes chef löjeväckande och hennes man fåni. De övriga inblandade har i princip bara en egenskap var. Inget djup alls. Och Wern själv blir fånig i sitt tämligen fåfänga sökande efter samband. Får man ha så lite koll på läget som polis?
Överdramatisk - jisses vilka utstuderade mordmetoder. Kan man komma på sådana är man författare, inte mördare.
Och historien - tja grundhistorien om FN-tjänstgöringen känns helt enkelt inte sannolik, kanske främst för att jag själv var ute på mission i den vevan (mitten av 80-talet) och sorry det känns helt enkelt inte rätt.
Förströelse för stunden men verkligen inte ett dugg mer.
Betyg 1
2007-09-19 14:15
Huvva! Ruskigt bra deckare som blev riktigt snuskig i sina detaljer ibland. Hur någon kan komma på dessa äckliga detaljer har jag lite svårt att förstå. Men min fantsi sträcker sig så pass att jag kan "se" bilderna framför mig och rysa gång på gång i alla fall.
Osannolik och överdramatiserad? Må så vara men det är ju en påhittad berättelse så i fantasins värld är allt möjligt!
Nu ska jag läsa nästa Anna Jansson bok "Må döden sova". Jag har börjat om från början med Anna Janssons böcker för jag har läst några av de nyare förr och missade dessa första böcker.
Betyg 4
2008-05-15 11:37
Jag kanske hade för höga förväntningar - fick för mig att Anna Jansson skulle vara snäppet bättre än floden av kvinnliga deckarförfattare i Sverige. (Eller så har jag helt enkelt läst för många av varianten)

Tyckte dock att såväl språk som intrig var alldagligt och trist och jag gillade av någon anledning inte Wern heller. Brydde mig aldrig om hennes person överhuvudtaget och tycker hela "kampen-mot-klockan" och "kriminalare-blir-själv-offer"-grejen bara var larvig. Nä, ingen större lust att läsa fler i serien (men det är möjligt att jag därmed går miste om nåt!)
Betyg 2
2008-06-16 21:26
Nja, inte någon vidare bok.

Betyg 2
2008-07-05 11:30
en bra svens deckare men om den jämförs med den svenska deckareliten så känns den lite svag även om den är välskriven och bra
Betyg 3
2008-08-10 22:55
denna boken blev spännande först på slutet. riktigt riktigt seg försa 2/3 delarna tyckte jag. så lite handling om själva fallet, och så mcket dravvel emellan. men den tog sej på slutet!
Betyg 2
2008-10-04 13:43
såååå mkt bättre än hennes debut om Maria Wern. Denna bok var spännande och fängslande även om det tog en stund innan jag riktigt kom in i den. Man kommer poliserna och Marias familj närmre samtidigt som man får följa med under utredningen av flera mystiska mord.
Betyg 4
2010-06-17 22:21
Det här är en riktig nagelbitare!
Handlingen är fantastiskt levande och jag kände det nästan som om jag stod inne i scenen som ett osynligt väsen och tittade på.
En man försvinner och hans hustru anmäler honom som försvunnen, men blir först inte riktigt tagen på allvar.
I den här boken vill mördaren mest av allt ha hämnd.
Försvinnandet, morden och förföljerserna hamnar i stark kontrast till det inte lika mörka blommorna i handelsträdgården.
Förutom att den här boken är väldigt spännande så är den också väldigt mysig och visar sig även vara ganska romantisk.
Blommor och mord i en och samma bok.
Betyg 5
2011-01-24 11:06
Gillar böcker där man inte kan räkna ut i förväg hur det hela hänger ihop! Det här är en sådan!
Betyg 3
2011-04-29 17:29
Måste nog säga att detta är en av de två bästa av Anna Janssons böcker!
Betyg 4
2022-11-21 22:08
Jag har inte läst något av Anna Jansson tidigare, men jag förstår att det finns en hel serie böcker med Maria Wern i huvudrollen. 23 böcker har det blivit hittills och den här boken är nummer 2 i serien. Händelserna äger rum i Kronköping, vilket givetvis är en fiktiv stad.

Här får vi möta inkompetenta poliser, blyga poliser, men även några som verkar veta vad de gör. Bristande resurser gör dock att arbetet tycks gå på kryckor. Polisen förväntas ju även bevaka sportevenemang...

På slutet tycks dock alla arbeta åt samma håll och fallet med den ondskefulle mördaren blir uppklarat, men då har redan fler strukit med än i ett avsnitt av Morden i Midsomer. En okej bok, men ingen höjdare.

Varifrån kommer förresten boktiteln? Den kommer från en strof i en dikt som ingår i Nils Ferlins diktsamling Med många kulörta lyktor:

Utanför fångens förpestade rum
klarögda stjärnor glöda.
- Ser jag dem färdas i glitterskum
alla de stillsamma döda...
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Alla de stillsamma döda
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
De första tolv
 D. Rudberg
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly