bokrecensioner boktips

Drömmen förde dej vilse

Författare: Anna Jansson
Genre: Roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789113026268


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den gotländska myten om vita havsfrun har funnits sedan Tjelvar tände elden och ön steg ur havet. Det berättas om en ung kvinna som drunknade på bröllopsnatten och som sedan dess i sin osalighet försökt locka ned män i underströmmarna utanför västkusten. Myten väcks till liv när en sjuksköterska hittas mördad i lusthuset på Tempelkullen i Botaniska trädgården. Hon är klädd till brud.
Kriminalinspektör Maria Wern utreder fallet. Det blir en ojämn kamp där mördaren kan observera varje steg polisen tar. Med en intelligens och ett tekniskt kunnande som överträffar allt de trodde var möjligt planläggs en djävulsk strategi. Ondskan finns närmare än de tror.

Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Drömmen förde dej vilse :
2010-05-28 08:35
En deckare med handlingen förlagd till Gotland + lite sjukhusmiljö. Kan det bli bättre? Ja, för den här boken var bra. Intrigen var genomtänkt. Det enda jag kanske kan anmärka på är att författarinnan väldigt övertydligt försöker lura en att tro vem mördaren är. Det är så uppenbart att det är villospår så man undrar hur låga tankar författarinnan har om läsaren. Lite mer sofistikerade finesser efterlyses tack!

Sen har tyvärr min egen bild av Maria Wern försvunnit i och med att serien har filmatiserats. Det blir ju inte bättre av att det finns ett foto av Eva Röse på omslaget av den här boken. Så lite av guldglansen för Anna Janssons deckarserie har försvunnit vad mig anbelangar.
Betyg 4
2010-07-06 22:27
så frusterande att janssons böcker är så ojämn i kvalitet. det här är tyvärr ännu en som inte är särskilt bra. nej tack.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Drömmen förde dej vilse
Liknande böcker:
Syster Josephine
 J. Traynor
Allegro Pastell
 L. Randt
Svarta Änglar
 R. Chance
Skamgrepp
 M. Crichton
Skamgrepp
 L. Joelson
Drömmen om Ngong
 L. Hagerfors
Framåt natten uppklarn..
 L. Hagerfors
Natten
 S. Gordan