bokrecensioner boktips

Drömmar ur snö

Författare: Anna Jansson
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9151842475


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Visst är det skönt att tonåringarna har sysselsättning hemma med sina datorer. Då vet man ju var man har dem. Eller?
”Vi söker ett ansikte till vår nya sminkkollektion. Kan vi ses så jag får ta några bilder. Sminket får du givetvis behålla oavsett hur det går. Och du, lova att det stannar oss emellan. Det här är vår hemlighet.”
Vem möter de där ute i cyberrymden? Och vart kan det locka dem?

En 14-årig flicka försvinner på väg hem efter en filmkväll i skolan. Dagen därpå finner man hennes livlösa kropp i skogen. Kriminalinspektör Maria Wern får det plågsamma uppdraget att meddela fadern, som är präst i Kronviken. Utredningen drar ut på tiden. När ytterligare en flicka försvinner ligger paniken på lur och man söker en syndabock bland samhällets utstötta. En avvikande ung man har besökt prästgården och även setts följa efter flickorna. Hans största intresse är datorer.

Misstänksamma blickar riktas även mot flyktingförläggningen. Media målar upp en svart och onyanserad bild av poliskårens tandlöshet och brist på resultat. På skolgården turas föräldrarna om att hålla vakt och ett kristeam inrättas. Rykten går om att någon tänker sätta eld på förläggningen....

I Anna Janssons deckare ställs ofta intressanta och angelägna frågor om vårt samhälle. I Drömmar ur snö handlar det om vad som sker när vi inte längre har råd med ett fungerande rättsväsende och människor tar lagen i egna händer, när vår medkänsla med de mest utsatta upphör
Medelbetyg: 3,8 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Drömmar ur snö :
2004-06-15 14:24
En underbar bok, jag älskar alla Anna Janssons böcker!! Sen jag börjat läsa den var jag helt fast. Jag längtar tills hon kommer ut med en ny bok.
Betyg 4
2004-07-14 15:16
Ja den här var bra och lite sorglig. Jag gillar också Anna Janssons böcker om polisen Maria Wern, den första "Stum sitter guden" är fortfarande min favorit, tänkte när jag läst ut den hoppas hon skriver mer om samma huvudperson och nu har det blivit fem böcker.

Maria´s problem med svärmor är också ett litet nöje att läsa om ja inte bara svärmor det är även svärfar på sitt vis och bekanta som ställer till det.
Betyg 3
2006-03-04 12:18
Jag vill läsa mer! Vilken bra bok! Vilket härligt sätt att berätta. När det är som mest spännande så kommer en ny "scen" - lite tv-serie utav det hela - och så utdraget, spännande skönt.
Härliga människotyper, vardagliga så jag nästan kan stoppa in min egen omgivning i rollerna. Känslor beskrivs så jag känner mej hemma. Otroligt bra! Läs den! Jag ska leta fler Anna Jansson böcker.
Betyg 4
2006-05-07 21:28
Anna Janssons styrka måste vara hennes förmåga att teckna levande och realistiska personskildringar. Jag gillar tydligheten bland de olika karaktärerna. Särskilt Maria Wern och hennes familj känns extra nära. Avsnitten om Marias problem med sin svärmor roar mig grymt.

Jag trillade snabbt in i handlingen i denna bok. Det är en spännande och sorglig historia, mycket tankevärd.

Detta är bok nummer fem i serien om kriminalinspektör Maria Wern.
Betyg 4
2008-06-16 21:29
Ett viktigt ämne om internet och alla sjuka människor som sitter gömda bakom sina skärmar.
Rekommenderas!
Betyg 4
2009-01-14 21:12
Gillar Anna Jansson böcker och denna var nog hennes bästa hittills. Förutom att hon är fenomenal på att berätta så gör hon karaktärerna väldigt levande. I denna bok har hon dessutom förlängt spänningen. Kul att följa Maria Wern både på jobbet och privat.
Betyg 5
2010-07-06 22:43
helt ok för att vara skriven av jansson. har läst några på rad nu och detta är en av de bättre. ok story.
Betyg 3
2011-02-03 00:41
En av de bättre i Anna Janssons serie!!! Gillar Jansson, men inte alla hennes böcker. Den här tycker jag om!
Betyg 4
2011-06-25 19:29
bäst hittills av Janssons böcker!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Drömmar ur snö
Liknande böcker:
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin