bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bara tre kan leka så
Baristas : Första boken
Ett litet snedsprång
Inte riktigt enligt plan
Matilde
Mellan fyra ögon
o.s.a
På sex meters djup
Storlek 37
Tillsammans
Tillsammans - andra boken
Tillsammans tredje boken
Två gånger är en vana
Väninnan
Åse
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJenny S

 
Författare: Denise Rudberg
Genre: Roman
ISBN: 9100105619
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Jenny lever lycklig med sin pojkvän och trivs med jobbet på banken i den lilla staden Habo utanför Jönköping. Efter en trasslig uppväxt har hon inte längre någon kontakt med sin mamma. Jocke och deras liv tillsammans är allt hon har.
När Jocke i ett brev lämnar Jenny och hon upptäcker att han dessutom har ett förhållande med hennes bästa vän rasar allt. Hon blir tvungen att ta ett snabbt beslut. Inom några timmar har hon sagt upp sig, packat sina väskor och givit sig av till Stockholm, där hon inte känner någon förutom sin mamma.
Efter några sömnlösa veckor på ett nedgånget ungkarlshotell tar pengarna slut och hon måste ta itu med sitt liv. Hon får jobb som hundvakt åt grand danoisen Greta, vars ägare Per och Bo tar sig an Jenny och de blir bästa vänner. Hon får återigen en fast punkt i tillvaron och livet leker. Men så händer något som tvingar Jenny tillbaka till hemstaden och sitt gamla liv.
Jenny S är Denise Rudbergs fjärde roman. Denise Rudberg är född 1971 och bor i Stockholm med sin man och sina två barn. Tidigare bodde hon i New York där hon studerade film och dramaturgi.

Medelbetyg: 3,29 (17 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jenny S :


Geun_yeong 2005-08-23 08:57
Minst sagt jätte bra bok. En "må bra" bok.
Betyg 4

Sara_Th 2005-10-29 16:01
Ung kvinna lever med en knäpp man. Mannen lämnar henne för någon annan och kvinnan blir förkrossad. Till slut tar hon tag i sitt liv, får ett lyxigt, välbetalt arbete och många vänner som uppskattar henne. Kvinnan byter stil, festar, tränar och möter sitt livs kärlek och blir lycklig.
Upplägget är ungefär det samma i alla Denise Rudbergs böcker och det funkar.
Den här boken var inget undantag och den var mycket bra! Lättläst och lättsam. Ibland kanske lite för lättsam. Författaren kanske skulle ha kunnat gå in lite mer djupt på vissa saker. Å andra sidan är det inte det jag är ute efter när jag läser Denises böcker.
Betyg 4

Synnez 2006-07-17 19:53
Nej, ingen bok i min smak. Ruggigt dåligt språk - skulle kunna vara en högstadieelev med max G i svenska som skrivit... Storyn är tunn och griper aldrig tag eftersom allt är så overkligt från början till slut, en sorts askungesaga utan klös helt enkelt! Jobbigast var dock språket, lite måste man kunna vänta sig av en s.k. författare som t.o.m. skrivit böcker innan denna! Nä - ska nog undvika vidare alster av Denise R. 2:an är svag...
Betyg 2

Meno 2006-10-13 13:15
Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den här boken. Vissa delar var rent av bra medan andra inte var det. Det får bli en stark tvåa.
Betyg 2

knuttedotter 2007-05-23 20:01
Jag tycker boken var bra.
Hon får ett jobbigt brev som vänder upp och ner på hela hennes tillvaro.
Med stark villja bryter hon upp med sitt gamla liv och med bruset hjärta börjar någonting helt nytt.

Kunde inte lägga ifrån mig boken utan malde igenom den på en gång.
Betyg 4

Jennifer 2007-06-13 19:16
Den här boken får mig att må bra. Allt Jenny gör fyller mig med tillfredställelse. Hon får ett raseriutbrott och kastar saker omkring sig, hon börjar jobba på en mäklarfirma, hon flyttar in hos de underbara Bo och Per. Varje gång något har gått bra för henne känns det som om jag själv har gjort något bra och när hon jobbar sig igenom högar med papper och pärmar i oordning känner jag hennes tillfredsställelse. En feel-good bok.
Betyg 5

jenna 2007-07-11 13:59
Chicklitt, ganska rak och enkel. Det vanliga upplägget, allt rasar sen vänder det. Är dock lite trött på kroppsförklaringar och "smal, söt tjej fast hon vet inte riktigt om det själv" syndromet som Rudberg alltid kör. Och att en snygg och lyxig outfit kan förända en person osv, osv. Men visst är det trevlig och lättsmält avkopplings läsning.
Betyg 2

Humman 2007-12-31 19:01
Den här boken stäckläste jag på några dagar, jag kunde inte lägga ifrån mig boken. En bok som är trovärdig från början till slut, det som händer kan ju hända en själv i verkligheten.jag tyckte den var bra och spännande från första stund. Läs den...
Betyg 4

Tittih 2009-02-27 09:58
Inget av det bästa jag läst. En svag 3:a.
Betyg 3

Gunilla85 2009-06-04 20:22
Det här var något av det värsta jag läst i hela mitt liv.
Språket är gräsligt. Uttryck som "glad som en lärka" och "sur som en citron" gör riktigt ont att läsa. Absolut noll känsla för skönlitterärt språk överhuvudtaget.
Boken tar jag mig igenom på ren vilja, men det är med avsmak i munnen jag läser om kliché på kliché... Tröttsamt med en tjej i huvudrollen som faller i det tråk-präktiga facket. Tröttsamt att Rudberg försöker visa att alla "kroppsformer" är vackra och charmiga, men misslyckas totalt.
Förutsägbar från början till slut. Den bygger helt på fördomar om kvinnor, män och bögar.
Gör dig själv en tjänst och läs den inte. Det finns bättre "litteratur" än den här.
Betyg 1

verran 2013-06-22 13:01
en mysig bok där man vet att allt kommer ordna sig. Perfekt avkoppling. Jag gillar Denise enkla raka språk och man behöver inte direkt tänka efter.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jenny S


  Köp boken som film på cdon: