bokrecensioner boktips

Jenny S

Författare: Denise Rudberg
Genre: Roman
ISBN: 9100105619


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Jenny lever lycklig med sin pojkvän och trivs med jobbet på banken i den lilla staden Habo utanför Jönköping. Efter en trasslig uppväxt har hon inte längre någon kontakt med sin mamma. Jocke och deras liv tillsammans är allt hon har.
När Jocke i ett brev lämnar Jenny och hon upptäcker att han dessutom har ett förhållande med hennes bästa vän rasar allt. Hon blir tvungen att ta ett snabbt beslut. Inom några timmar har hon sagt upp sig, packat sina väskor och givit sig av till Stockholm, där hon inte känner någon förutom sin mamma.
Efter några sömnlösa veckor på ett nedgånget ungkarlshotell tar pengarna slut och hon måste ta itu med sitt liv. Hon får jobb som hundvakt åt grand danoisen Greta, vars ägare Per och Bo tar sig an Jenny och de blir bästa vänner. Hon får återigen en fast punkt i tillvaron och livet leker. Men så händer något som tvingar Jenny tillbaka till hemstaden och sitt gamla liv.
Jenny S är Denise Rudbergs fjärde roman. Denise Rudberg är född 1971 och bor i Stockholm med sin man och sina två barn. Tidigare bodde hon i New York där hon studerade film och dramaturgi.
Medelbetyg: 3,29 (17 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Jenny S :
2005-08-23 08:57
Minst sagt jätte bra bok. En "må bra" bok.
Betyg 4
2005-10-29 16:01
Ung kvinna lever med en knäpp man. Mannen lämnar henne för någon annan och kvinnan blir förkrossad. Till slut tar hon tag i sitt liv, får ett lyxigt, välbetalt arbete och många vänner som uppskattar henne. Kvinnan byter stil, festar, tränar och möter sitt livs kärlek och blir lycklig.
Upplägget är ungefär det samma i alla Denise Rudbergs böcker och det funkar.
Den här boken var inget undantag och den var mycket bra! Lättläst och lättsam. Ibland kanske lite för lättsam. Författaren kanske skulle ha kunnat gå in lite mer djupt på vissa saker. Å andra sidan är det inte det jag är ute efter när jag läser Denises böcker.
Betyg 4
2006-07-17 19:53
Nej, ingen bok i min smak. Ruggigt dåligt språk - skulle kunna vara en högstadieelev med max G i svenska som skrivit... Storyn är tunn och griper aldrig tag eftersom allt är så overkligt från början till slut, en sorts askungesaga utan klös helt enkelt! Jobbigast var dock språket, lite måste man kunna vänta sig av en s.k. författare som t.o.m. skrivit böcker innan denna! Nä - ska nog undvika vidare alster av Denise R. 2:an är svag...
Betyg 2
2006-10-13 13:15
Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den här boken. Vissa delar var rent av bra medan andra inte var det. Det får bli en stark tvåa.
Betyg 2
2007-05-23 20:01
Jag tycker boken var bra.
Hon får ett jobbigt brev som vänder upp och ner på hela hennes tillvaro.
Med stark villja bryter hon upp med sitt gamla liv och med bruset hjärta börjar någonting helt nytt.

Kunde inte lägga ifrån mig boken utan malde igenom den på en gång.
Betyg 4
2007-06-13 19:16
Den här boken får mig att må bra. Allt Jenny gör fyller mig med tillfredställelse. Hon får ett raseriutbrott och kastar saker omkring sig, hon börjar jobba på en mäklarfirma, hon flyttar in hos de underbara Bo och Per. Varje gång något har gått bra för henne känns det som om jag själv har gjort något bra och när hon jobbar sig igenom högar med papper och pärmar i oordning känner jag hennes tillfredsställelse. En feel-good bok.
Betyg 5
2007-07-11 13:59
Chicklitt, ganska rak och enkel. Det vanliga upplägget, allt rasar sen vänder det. Är dock lite trött på kroppsförklaringar och "smal, söt tjej fast hon vet inte riktigt om det själv" syndromet som Rudberg alltid kör. Och att en snygg och lyxig outfit kan förända en person osv, osv. Men visst är det trevlig och lättsmält avkopplings läsning.
Betyg 2
2007-12-31 19:01
Den här boken stäckläste jag på några dagar, jag kunde inte lägga ifrån mig boken. En bok som är trovärdig från början till slut, det som händer kan ju hända en själv i verkligheten.jag tyckte den var bra och spännande från första stund. Läs den...
Betyg 4
2009-02-27 09:58
Inget av det bästa jag läst. En svag 3:a.
Betyg 3
2009-06-04 20:22
Det här var något av det värsta jag läst i hela mitt liv.
Språket är gräsligt. Uttryck som "glad som en lärka" och "sur som en citron" gör riktigt ont att läsa. Absolut noll känsla för skönlitterärt språk överhuvudtaget.
Boken tar jag mig igenom på ren vilja, men det är med avsmak i munnen jag läser om kliché på kliché... Tröttsamt med en tjej i huvudrollen som faller i det tråk-präktiga facket. Tröttsamt att Rudberg försöker visa att alla "kroppsformer" är vackra och charmiga, men misslyckas totalt.
Förutsägbar från början till slut. Den bygger helt på fördomar om kvinnor, män och bögar.
Gör dig själv en tjänst och läs den inte. Det finns bättre "litteratur" än den här.
Betyg 1
2013-06-22 13:01
en mysig bok där man vet att allt kommer ordna sig. Perfekt avkoppling. Jag gillar Denise enkla raka språk och man behöver inte direkt tänka efter.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Jenny S
Liknande böcker:
Den långa våren
 S. Salminen
Landa, andas, lev
 M. Fogelberg Nelson
Var finns Mr. Goodbar?
 J. Rossner
En vilsen själ
 G. Redin
Flicka saknad
 N. Gerami
Rolf
 M. Lindroth
Nuckans hjärtespalt
 M. Lindroth
För såna som oss
 H. Karlsson