bokrecensioner boktips

Två gånger är en vana

Författare: Denise Rudberg
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789113033525


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Förra året lanserade Denise Rudberg en helt ny genre - elegant crime. Första boken om Marianne Jidhoff, Ett litet snedsprång, blev starten på en ny fas i hennes författarskap, och hennes största framgång hittills. Konceptet består av kriminalhistorier i överklassmiljö, och rymmer allt som behövs för att skapa en spännande historia - makt, pengar, flärd och dekadens.

Under mellandagarna sker ett märkligt överfall, riktat mot en av de anställda vid det välrenommerade investmentbolaget The Chinese Wall. Offret återfinns dagen efter, mycket svårt skadad. Uppenbarligen har förövaren varit ute efter att döda. Brottet är extremt hårdbevakat av media, och polisen blir snart varse att The Chinese Wall inte bara är ett lämpligt firmanamn utan också ett begrepp för hur alla inom företaget blockerar informationsflödet till omvärlden. Det är omöjligt att få till ett enda vittnesmål som kan leda utredningen vidare.

Offret, som de första dagarna svävar mellan liv och död, lyckas till slut bli så pass bra att ett förhör kan komma till stånd. Men också här blir det tvärnit, och polisen befinner sig i en återvändsgränd.
Det är Torsten Ehns nybildade spaningsenhet som utreder fallet. Han, Marianne och Augustin börjar tillsammans att gräva bakåt efter gamla brottskopplingar till företaget. Sakta men säkert växer en alltmer skrämmande bild fram, av en grupp män som strategiskt och med stor beslutsamhet arbetar för en mer konservativ hållning inom näringslivet. Ett av deras mål är att helt utesluta all kvinnlig närvaro på högre befattningar, och det tycks också finnas idéer om hur man inom äktenskapet bäst ska tukta sin kvinna.
Och medan jul övergår i nyår, champagnen flödar och raketerna brinner av sker ytterligare ett brott i skuggan av paljettklänningarna och kristallglasen.

Detta är upptakten till den andra boken i serien om åklagarsekreterare Marianne Jidhoff. Precis som i Ett litet snedsprång bjuder Denise Rudberg på elegant underhållning i överklassens salonger, kryddad med en perfekt dos spänning.

Medelbetyg: 2,67 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Två gånger är en vana :
2011-12-11 10:52
Jag vet inte om man kan kalla det här för en deckare egentligen. Det är en bok som fokuserar på relationer till 80 procent, fyller ut med beskrivningar av mat och dryck med ungefär 10 procent. De resterande 10 är väl själva deckarhistorien.

Bokens underliggande tema är kvinnomisshandel.

Det är väl en rätt småtrevlig historia, mitt i det perifera eländet, men vill man ha spänning ska man nog välja något annat.
Betyg 3
2012-07-11 01:01
En sådär bok som krersar kring huvudpersonen Marianne jidhof och hennes team. Det är mycket detaljer på hennes realationer. Det jag stör mig på att det är många personer att hålla reda på. Det goda dock är att det slutar på ett positivt sätt.
Betyg 2
2017-04-28 20:15
En grov misshandel på en man leder vidare till en familj där det visar sig att frun ständigt blir misshandlad av sin man. Även om hon försöker låtsas som ingenting så förstår en polis hur det ligger till. En dag försvinner kvinnan. Medan polisen försöker lösa fallet så dör två personer. Det här är en deckare som utspelar sig i de förmögnas värld men mycket handlar även om åklagarsekreteraren Mariannes Jidhoffs vardagliga liv i hemmet och hennes samarbete med polisen. En okay bok.
Betyg 3
2023-06-06 01:00
Den här boken kunde varit mycket kortare, det är mycket utfyllnad (och många sidor med mest vitt på). Samtidigt känns det här inte som en deckare man ska läsa separat utan som en följetong där man bör ha läst de andra böckerna. Som kriminalhistoria är det tunt, och författaren bryr sig knappt om den intrigen - även om flykthistorien är engagerande.
Betyg 2
2023-08-15 19:06
Gillar boken och eftersom jag även läst första boken känner man till personerna. Handlar mycket om dem men även en deckarhistoria vävs in. Gillar denna genre och tycker att boken berör.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Två gånger är en vana
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly