bokrecensioner boktips

Bara tre kan leka så

Författare: Denise Rudberg
Genre: Deckare
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789113046600


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den högt uppsatte och mycket folkkäre politikern Bror Hemros återfinns död i sitt hem på David Bagares gata i Stockholm. Mordet är extremt makabert. Han och hans hustru tycks ha haft ett ytterst normalt liv, men då man börjar nysta i fallet dyker miss­tanken upp att mordet hänger ihop med en prostitutionsutredning som polisen arbetat med i flera år, men som lagts ner på grund av bristande bevis.

Samtidigt försvinner två kvinnor, båda bosatta på Östermalm, under märkliga former under ett och samma dygn: Nadia Yvreus, 36 år och föräldraledig tvåbarnsmamma bosatt på Karlavägen tillsammans med sin make, och Nickis Ejlund, 45 år och innehavare av en exklusiv barnklädesbutik på Östermalm. Kan det finnas några samband med mordet på Hemros?

Detta är upptakten till den tredje boken i serien om åkla­garsekreterare Marianne Jidhoff, kriminalkommissarie Torsten Ehn och kriminalassistent Augustin Madrid den trio som bildat en specialenhet inom polisen, och som i det tysta arbetar med fall där risken för läckor inom polisen måste elimineras totalt.

Marianne får i samma veva ett brev där en granne önskar att få köpa sommarhuset på Dalarö. Hon bestämmer sig för att ta med barnen dit för att diskutera vad som ska göras. För inte kan hon väl sälja sitt älskade Dalarö?

Torsten har fortfarande inte smält det faktum att hans son Noah är homosexuell, men tycker inte om sig själv för att han har problem med det. Samtidigt gör kollegan Pia en oväntad entré i hans ungkarlsliv, som tar all hans energi i anspråk.

Augustin drömmer alltmer om ett liv tillsammans med Elise, men är hon beredd att gå in i en ny relation så snart efter sin skilsmässa, och framför allt: är hon beredd att låta honom träffa sina barn?

Precis som i de tidigare böckerna bjuder Denise Rudberg i Bara tre kan leka så på en spännande berättelse parad med elegant underhållning i överklassens salonger.
Medelbetyg: 2 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bara tre kan leka så :
2014-01-06 23:11
Det här är tredje boken om Marianne Jidhoff och om jag tyckte att de två första var ganska trevlig läsning måste jag säga att detta är en stor besvikelse. Som jag tidigare skrivet vet jag inte om man kan kalla det här böckerna för deckare . I de två första böckerna fokuserade författaren på relationer till 80 procent, och fyllde ut resten med beskrivningar av mat och dryck med ungefär 10 procent. Resterande 10 var själva deckarhistorien. I denna bok fokuserar Rudberg på mat och hur folk äter, på mode och hur folk klär sig till ungefär 40 procent. Det är oändliga beskrivningar som inte gör någon nytta för historien. Relationer tar stort utrymme. De är väl ungefär 50 procent av innehållet. Övrig är själva deckaren, en petitess som skulle kunnat avhandlats på ett fåtal sidor. Charmen är i mångt och mycket borta och det vimlar av dryga människor som är svåra att acceptera. Till och med flertalet av huvudpersonerna är ganska dryga. Skrivandet känns lite osammanhängande, slarvigt och fragmentariskt. Det kan inte bli annat än bottenbetyg
Betyg 1
2023-08-30 21:11
Fortsättningen om Marianne Jidhoff och gänget, dock inte lika bra som tidigare böcker men helt okej tidsfördriv.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bara tre kan leka så
Liknande böcker:
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin