bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bara tre kan leka så
Baristas : Första boken
Ett litet snedsprång
Inte riktigt enligt plan
Jenny S
Matilde
Mellan fyra ögon
o.s.a
På sex meters djup
Tillsammans
Tillsammans - andra boken
Tillsammans tredje boken
Två gånger är en vana
Väninnan
Åse
Liknande böcker:
Vi mot er
 F. Backman
Lyktsken
 M. Ondaatje
Under Slussen
 J. Werner
Det finns inga lyckopi..
 B. Malmsten
Flickan som sa nej
 E. Seeberg
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerStorlek 37

 
Författare: Denise Rudberg
Genre: Roman
ISBN: 9170549559
 
Spänning:  1
Romantik:  3
Humor:  5
Lärorik:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Laura är en framgångsrik kvinna i trettioårsåldern som lever ett hektiskt singelliv i Stockholms innersta mediakretsar. Men hon är en rotlös själ, ständigt sliten mellan två världar, uppvuxen både i Sverige och New York med si förmögna judiska släkt. Arvet från en amerikansk pappa och en svensk mamma präglar Lauras personlighet. När hon återvänder till New York för att närvara vid sin kusins brölopp, krockar hennes två kulturella världar på ett dramatiskt vis. Hur ska hon förhålla sig till sin judiska familjs krav på att slå sig till ro i USA och hitta en lämplig make?
På uppmaning av sin familj går hon med på att träffa en framgångsrik, ung, judisk advokat. Resultatet blir katastrofalt och Laura flyr hals över huvud från New York och alla illasinnade rykten om att hon skulle vara alkoholiserad och lösaktig. Nu måste hon välja åt vilket håll hon skall gå.

Medelbetyg: 2,53 (15 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Storlek 37 :


mana 2004-06-27 16:20
underhållande och lättläst. denises böcker är underbara.
Betyg 5

LadyRed 2004-10-06 04:43
Enkelt, mycket enkelt skriven, enkelt, simpelt språk, intetsägande ytligt babbel om inget.. t.ex klädmärken som är tjusiga!
Ger inget, absolut inget! Författaren använder ett språk som en
14-åring.
Betyg 1

sisla 2005-06-29 17:23
Snabbt och lätt tar man sig igenom Rudbergs romaner. Ingenting som griper tag eller berör känslomässigt, men ändå hyfsat underhållande, om än förutsägbart.
Läser hellre detta än slaskiga veckotidningar, men innehållet är väl ungefär det samma.. :-)
Betyg 3

Nessa 2005-08-22 07:59
Det här var en av de sämre böcker jag läst! Den är lättläst och väldigt enkelt skriven. Det är mest en massa babbel om märkeskläder , sex, utseende och alkohol.
Betyg 1

Emma 2005-09-03 13:00
Jag tycker om denna bok för att den inte var krongligt skriven och att den gick fort att läsa.
Jag tycker att jag känner igen mig i det där att släktingar ställer krav på en att leva på det vis som dom tycker att man ska leva.
Betyg 4

Sara_Th 2005-10-18 18:20
Inte alls i klass med vänninan och o.s.a! Får inte alls samma medkänska med huvudpersonen. Tycker bara att hon är bortskämd och jobbig. Tur att den var lättläst och gick snabbt att komma igenom.
Betyg 2

Cecce 2006-04-15 12:51
En av rudbergs sämre böcker tycker jag. Visst, men fastnar i den, men inte alls på samma sätt som i hennes tidigare böcker. Konstig historia. Konstigt slut. karaktärerna är lite färglösa. Ja, det blir lite tråkit helt enkelt. Den skulle varit skriven på ett annat sätt. Den ahde kunnat bli bra :)
Betyg 2

Rosa 2006-07-04 07:18
Detta är den tredje boken jag läser av Denise Rudberg. Förmodligen även den sista. Jag tyckte inte alls om den. Den var ytlig och omoget skriven. Den känns som om man ska tycka synd om huvudrollsinnehavaren. Men hur kan man göra det? Hon är en snobbig, stenrik, bortskämd överklass-slyngel som har en taskig inställning och gräsligt förhållningssätt till både släkt, vänner, kolleger och övrig omgivning. Hon ger ett väldigt osympatiskt intryck hela boken igenom.

Dessutom tyckte jag att omslaget på boken (pocketversionen) var gräslig så jag hade en negativ inställning från början. Tyvärr fanns det inget i boken som ändrade den inställningen.
Betyg 2

Joanna 2006-07-16 00:03
Kul bok i Stockholmsmiljö. Det finns människor som är såhär clueless utan att vara uppdiktade vilket gör det ännu roligare att läsa om de. Skön flykt från verkligheten. Ingen bok man går och tänker på under en längre tid, men jag hade trevligt när jag läste den.
Betyg 3

Jennifer 2007-06-13 19:49
Det här är Denise Rudbergs första och, enligt mig, hennes sämsta bok. Jag håller med många om att språket är dåligt och om att Laura inte på något sätt griper tag i en. Ni som har läst den här boken och sedan bestämt er för att ge upp Denise Rudberg, gör inte det! Hennes övriga böcker är mycket bättre och griper tag i mig!
Betyg 2

Mandarin 2007-12-06 17:07
Detta är en av de fånigaste böcker jag har läst på senare tid. Språket är torftigt och oinspirerande, en 14-åring skriver bättre! Här finns inget djup. Inga möjligheter till analys. Dessutom är det en platt representant för chick-litgenren. Jag saknar den självironi som genomsyrar både Bridget Jones och lad-litromanen High Fidelity. Det är tragiskt att kvinnogestalter likt huvudpersonen i Storlek 37 ska föreställa någon slags förebild för karriärkvinnan. Hon beter sig illa är utseendefixerad och dryg så att det blir förskräckligt. Nejtack.
Betyg 1

Humman 2009-09-10 12:21
Denna bok va inte riktigt lika bra som de två andra. Den va inte lika spännande, men den va lika snabbläst som de föregående. Jag gillar språket och handlingen. Det handlar ju om väldigt rika människor. Kul författaren skrev både om New York och Stockholm!
Betyg 3

kladdkakan 2009-11-11 16:01
jäkligt underhållande måste jag säga. sträckläsningsvarning. dock blev jag irriterad på huvudpersonen laura. hon verkade så otroligt osympatisk, snobbig och rent ut sagt elak. men denise rudberg kan det här med chic-lit genren, det är ett som är säkert!
Betyg 3

bonadea 2012-10-21 21:57
Passar yngre läsare för mig var den helt för omoget och lätt skrivet .
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Storlek 37


  Köp boken som film på cdon: