bokrecensioner boktips

Ett litet snedsprång

Författare: Denise Rudberg
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789113025438


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Elegant crime kallar Denise Rudberg sin nya genre. Det är kriminalhistorier i överklassmiljö, med tjusiga middagar, designerkläder och lätt uttråkade hemmafruar på vift i Djursholm. Miljön känns igen från hennes tidigare böcker, och den rymmer allt som behövs för att skapa en spännande historia - makt, pengar, flärd och dekadens.

Marianne Jidhoff, 55 år, åklagarsekreterare och nybliven änka, blir efter sin mans död övertalad att återvända till sitt arbete. En finansman blir mördad utanför sin våning på Östermalm, och Marianne får ta sig an fallet. Brottet visar sig ha kopplingar till en märklig och sluten verksamhet som drivs i det tysta. En verksamhet dit bara de som är beredda att betala dyrt för sig har tillträde och får leva ut sina allra hemligaste fantasier.

Detta är upptakten till den första i en svit kriminalromaner i serien med överklasskvinnan Marianne Jidhoff och människorna omkring henne i centrum. Det är stilfullt, elegant och spännande.
Medelbetyg: 3,43 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ett litet snedsprång :
2010-08-22 23:37
Recension av Denise Rudbergs bok Ett litet snedsprång

Boken är utgiven av Norstedts förlag och innehåller 430 sidor.

Denise Rudberg är född 1971 och är bosatt i Stockholm. Hon har studerat film och dramaturgi i New York och har bland annat skrivit två löst sammanhållna romantriologier. Ett litet snedsprång, är den första i en serie, där alla böcker redan är sålda till SF för att bli film.

Handling: Elegant crime kallar Denise Rudberg sin nya genre. En kriminalhistoria i överklassmiljö, med tjusiga middagar, exklusivt leverne och lätt uttråkade hemmafruar på vift.

Vi får möta åklagarsekreteraren Marianne Jidoff som är 55 år och nybliven änka. Efter att varit tjänstledig en längre tid för att ta hand om sin döende make, övertalas hon av Olle Lundqvist att återgå till sitt gamla arbete.

En finansman har blivit brutalt mördad utanför sin våning på Östermalm. Olle samlar ihop en liten grupp som han har förtroende för, med Marianne i spetsen försöker de lösa mordet. Ingenting får läcka ut. De andra två medarbetarna är: Thorsten Ehn – en luttrad och erfaren utredare vid Rikskriminalen och Augustin Madrid – en purfärsk polisassistent.

Deras nystande leder till ”Just nu” – en sektliknande terapianläggning i Stockholms skärgård som leds av en man och en kvinna. Kvinnan har vissa egendomliga terapimetoder som hon utövar med sina manliga klienter.

Något senare hittas en ung kvinna mördad i ett skogspari, ingen förstår varför. Hon verkade inte ha några fiender. Till sist hittas ytterligare en man brutalt mördad på samma sätt som den första mannen. Marianne och hennes team kommer fram till att de båda männen varit på terapi hos ”Just nu”. Hänger de tre morden ihop och vem eller vilka är det som har begått dessa bestialiska mord?

En ny roman av Denise Rudberg, även med en ny genre. En trevlig spänningsroman utan otäcka beskrivningar av de bestialiska morden. Denise Rudberg berättar ändå med spänning och på sitt vanliga underbara och trevliga berättarsätt. Det gör denna roman riktigt spännande. Denise Rudberg beskriver både karaktärer och miljöer på ett ypperligt sätt, precis som hon alltid gör. Hon visar att en kriminalroman inte behöver beskriva hemska mord ingående för att vara spännande.

4/5 Kristina Simar
Betyg 4
2010-11-20 13:18
Är man ute efter en deckare eller thriller av vanligt snitt är nog inte Rudberg rätt val. Sett ur den synvikeln är det en tam historia. Däremot är författarinnan både elegant i sitt språk, duktig på personskildringar och mycket bra på vardagsdramatik. Hade hon varit bättre på att kombinera detta med spänning hade det kunnat bli hur bra som helst. Nu blir det bra, men inte fantastiskt.
Betyg 3
2011-01-18 11:24
jag är riktigt besviken på denna Rudbergs första bok i hennes "elegent crime-svit".. såg med spänning fram emot detta nya men tycker mest att det föll platt. hon borde nog fortsätta skriva sina tjejböcker...
Betyg 3
2011-03-21 10:09
Jag älskar Denise Rudberg!!! Så himla skönt att få läsa en spännande däckare utan standard-tradet på polisstationer och tråkiga gubb-kommisariers privatliv. Lyx, snask och gött!
Betyg 4
2012-09-27 12:55
En något seg historia, men på grund av det vardagsnära språket och personbeskrivningarna blir det riktigt bra och spännande.
Betyg 4
2023-08-02 21:29
Spännande bok, lite rörig med alla personer först men man kommer snabbt in i vem som är vem. Som hjälp finns också en sida i början som förklarar vem alla är. Gillar boken som har bra miljöbeskrivningar och personskildringar. Jag kommer definitivt läsa fortsättningen.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ett litet snedsprång
Liknande böcker:
Kroken
 L. Deighton
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron