bokrecensioner boktips

Den tomma stolen

Författare: J.K Rowling
Genre: Roman
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789146223214


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

J.K. Rowlings första roman för vuxna släpps på svenska 22 november När Barry Fairbrother oväntat avlider, knappt fyrtio år gammal, försätter dödsfallet den engelska staden Pagford i chock. Med sitt kullerstensbelagda torg och den historiska klosterkyrkan verkar staden vara en idyll - men bakom den rara fasaden döljer sig ett samhälle i krig. Rika i strid med fattiga, tonåringar i strid med sina föräldrar, hustrur i strid med sina män, lärare i strid med sina elever … Pagford ruvar sannerligen på mörka hemligheter. Och den tomma stol Barry efterlämnat i grevskapsrådet blir snart källa till den värsta strid byn någonsin har upplevt. Vem kommer att stå som segrare i det val som utmärks av passioner, dubbelspel och oväntade avslöjanden? Den tomma stolenär en tankeväckande och oupphörligt överraskande roman, fylld av svart humor. J.K. Rowlings 7 böcker om trollkarlslärlingen Harry Potter har översatts till 74 språk, distribuerats i mer än 200 länder, sålts i över 450 miljoner exemplar och ligger som grund till 8 succéfilmer. J.K. Rowling har mottagit många priser och utmärkelser, som OBE (Order of the British Empire) för sitt arbete med barnlitteratur, Prince of Asturias Award for Concord, France’s Légion d’Honneur, och Hans Christian Andersen-medaljen.

Om The Casual Vacancy (Den tomma stolen): "Jag måste erkänna att jag älskar J.K. Rowlings senaste drag. (...) Romanen bärs fram på skvallrets vågor, intrigerna är komplexa, romanen månghövdad och Rowling verkar förtjust över att äntligen få skriva om tonåringar som säger "fuck" (...)" Martin Aagård, Aftonbladet
Medelbetyg: 2,83 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den tomma stolen :
2013-08-08 18:09
Alldeles för lång och trögläst. Småputtrig historia om en liten stad i England. Historien är inte spännande inte romantisk och inte kul, alltså en onödig bok.
Betyg 2
2016-02-04 19:34
Väldigt tråkigt. Allt det sprakande och spännande från hennes Harry Potterböcker är som bortblåst. Vilken besvikelse!
Betyg 1
2016-02-19 00:08
Jag har alltid klassat Harry Potter som ett litterärt mästerverk och efter att ha upplevt detta stora småstadsdrama konstaterar jag att Rowling är mästerlig.

Den här gången handlar det inte om episka trolldomsberättelser och spektakulära miljöer, snarare tvärtom. Det är vardagsdramatik i engelsk småstad. En avskalad utmaning som lyfter fram Rowlings suveräna författartalang.

Att kalla det välskrivet är en underdrift. Det generösa persongalleriet är knivskarpt utmejslat och allt känns otroligt trovärdigt. Rowling sätter fingret på det sociala spelet med intriger och individuella agendor, hon skildrar jakten på tillhörighet, hon speglar funderingarna kring identitet. Hon får med allt.

I de olika karaktärernas perspektiv är varenda tanke underbyggd, varenda replik genomtänkt. Jag har aldrig sett nåt liknande.

Lägg där till den där fenomenala förmågan att skildra gruppdynamiken och hur andra människors beteenden påverkar oss, ja då blir det fruktansvärt bra.

Brutalt men optimalt svarvad nutidsrealism.
Det är över 500 sidor och ganska många personer att hålla reda på men håll ut.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den tomma stolen
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom