bokrecensioner boktips

Harry Potter and the Deathly Hallows

Författare: J.K Rowling
Genre: Fantasy
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2007
ISBN: 0747591059


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

'His hand closed automatically around the fake Horcrux, but in spite of everything, in spite of the dark and twisting path he saw stretching ahead for himself, in spite of the final meeting with Voldemort he knew must come, whether in a month, in a year, or in ten, he felt his heart lift at the thought that there was still one last golden day of peace left to enjoy with Ron and Hermione.' With these words ''Harry Potter and the Half-Blood Prince'' draws to a close. And here, in this seventh and final book, Harry discovers what fate truly has in store for him as he inexorably makes his way to that final meeting with Voldemort. In this thrilling climax to the phenomenally bestselling series, J.K. Rowling will reveal all to her eagerly waiting readers.

Utdrag ur boken:

'Harry, what the hell's going on?' asked Bill. 'You turn up here with a dead [...] and a half-conscious goblin, Hermione looks as though she's been tortured and Ron's just refused to tell me anything –'
'We can't tell you what we're doing,' said Harry flatly. 'You're in the Order, Bill, you know Dumbledore left us a mission. We're not supposed to talk about it to anybody else.'
Fleur made an impatient noise, but Bill did not look at her; he was staring at Harry. His deeply scarred face was hard to read. Finally, Bill said, 'All right. Who do you want to talk to first?'
Harry hesitated. He knew what hung on his decision. There was hardly any time left: now was the moment to decide: Horcruxes or Hallows?


Nedskrivet av Salamis

Medelbetyg: 4,65 (69 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Harry Potter and the Deathly Hallows :
2007-06-15 19:02
Fantastiskt avslut på en underbar berättelse.
Roligt att hon har lämnat utrymme för fortsättningar och för fansen att skriva egna berättelser.
Betyg 5
2007-07-27 20:13
Har precis läst ut boken, och jag skyndade mig att lägga ut en recension:

När jag först förstod att de inte skulle gå tillbaka till Hogwarts, kände jag mig lite illvillig, en Harry Potter- bok utan Hogwarts?
Nu när man tänker tillbaka på den delen kanske man inte minns den sådär bra, men jag minns känslan när jag läste den. Helt underbar känsla, jag ville inte att boken, och serien, skulle sluta.

Jag trodde inte att den skulle vara särskilt bra, man var mest spänd över hur det skulle sluta. Men den här boken är så mycket mer!
Betyg 5
2007-08-06 00:22
Åh, en sådan underbar bok. Bara jag tänker börjar tårarna bränna bakom ögonlocken, och jag blir alldeles varm om hjärtat och... ja, vad ska man säga? Helt enkelt en äckligt bra bok, som man inte kan sluta läsa.
Och Sevrus, han är min nya idol <3
Betyg 5
2007-08-11 08:54
En fantastisk avslutning! Rowling är ett geni! Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken. Jag förundras återigen över Rowlings förmåga att kunna få en obetydlig bisak i en tidigare bok att bli till en nyckel för hela serien. Jag avundas de som har boken framför sig.
Betyg 5
2007-08-12 14:49
Jag kan inte tänka mig en bättre avslutning! Jag är bara så imponerad av Rowling, hon är helt otrolig. Allt är så genomtänkt, redan från början.
Speciellt hur rollerna förändrades var helt suveränt, ex Snape - jätte bra avslutning. Jag tyckte också om "nitton år senare", man vill ju veta vad som händer efteråt, inte bara att allt blir bra.
Jag trodde verkligen att han skulle dö, men blev självklart lättad när han kom tillbaka. Men jag hade nog inte blivit förvånad om han hade dött, om man tänker på hur Rowling har skrivit förut.
Helt underbar! Jag är inte den som gråter i böcker - men det här var ett undantag. Vem som helst som har läst Harry Potter-böckerna kommer att fastna.
Synd bara att det var sista boken - men vilken serie!
Den här boken får utan tvekan en 5:a - den är magisk.
Betyg 5
2007-08-12 17:52
Äntligen, kunde inte lägga ned boken, sträckläste å njöt! Bör läsas av alla... Kommer att bli klassiker, om man inte redan kan kalla dem det!
Betyg 5
2007-08-13 08:54
Boken var över förväntan. Det enda jag tyckte de kunde skippas var sista kapitlet..tyckte det vart lite för mycket :P
Betyg 5
2007-08-20 21:30
Jag är mycket nöjd med slutet men jag tycker inte Rowling lyckats lika bra som de första böckerna. Egentligen händer inte så vanisnnigt mycket och bitvis så var den rätt trist. Men självklart är det en bra bok, även om det inte tillhör en av de bättre av Rowling.
Betyg 4
2007-08-21 10:10

Sista boken om Harry Potter är även den som skiljer sig mest från de andra. Själva uppbyggnaden som man är så van vid är delvis raserad nu när de inte är i skolan utan reser runt i Storbritannien för att besegra Voldemort. Sjunde delen får, precis som de tidigare delarna, en egen story där nya saker och mysterier ska redas ut och inte bara går ut på att avsluta allt. Däremot så gör detta att många nya frågor dyker upp och att flera gamla förblir obesvarade (inte de viktigaste, förståss). Så jag får väl ta och se fram emot Rowlings utlovade Harry Potter-lexikon.
Betyg 4
2007-08-22 10:18
Personligen tycker jag att det är skönt då serien äntligen fått ett slut, kände nämligen att jag börjar växa ur genren... men den var väldigt bra ändå, slutet blev möjligen lite väl lyckligt för min smak.... men en bra avslutning ändå. J.K Rowling har inte blivit sämre.
Betyg 4
2007-08-22 12:08
Så otroligt bra! Spännande från de första kapitlen i stället för att som vanligt bygga upp en stämning och ha ett riktigt hejdundrande klimax i slutet. Här är det åka av från första sidan!
Känner mig lite tom bara att det är slut nu. Fast det fina med böcker är att man kan komma tillbaka om och om igen. Jag kommer absolut återvända till Hogwarts!
Solklar FEMMA. Det kan bara inte bli ett annat betyg efter en sån här formidabel avslutning.
Betyg 5
2007-08-26 19:42
Jag gillade denna skarpt, ett mycket bra slut på Harry Potters saga.
Sträckläste den till sista sidan och lade nöjt ifrån mig den.
Betyg 5
2007-09-08 00:21
Bra tryck i början i vanlig ordning, Riktigt crescendo mot slutet, suverän story om en av lärarna i slutet, Ron's kommentarer är höjdare.

Det var väl det positiva.

Men en bedrövlig transportsträcka i mitten och ett fegt och urvattnat slut. Vägrar tro att hon hade tänkt sig det slutet från början. En besvikelse, efter alla dessa tidigare små pärlor. Fram till femman var HP fantastisk. Och sen dalade det.

All in all, godkänt
Betyg 3
2007-09-15 14:09
Jag kan inte säga mer än att jag älskade denna boken så detta är inte riktigt en recension mer ett omdöme. men den måste läsas! längtar efter svenska versionen :)
Betyg 5
2007-10-08 01:53
En toppen bok och jag är mäkta imponerad av Rowling som knöt ihop allting på ett så underbart sätt. detaljer som nämnts i tidigare böcker har plötsligt gigantiska betydelser för storyn. Det är ingen snack om saken, Rowlings Harry Potter saga är en klassiker och kommer leva för evigt. Den är STOR!
Betyg 5
2007-10-14 15:19
Om den här boken tillhört en annan serie, eller bara varit en annan bok helt enkelt, hade den nog inte förtjänat mer än en fyra - egentligen.
Men eftersom det ÄR en Harry Potter bok, och jag har varit förälskad i serien sen jag läste första boken är det en femma som gäller.

Mina favoritböcker i Harry Potter-serien är Fyran, feman, sexan och numera sjuan.
Ja, jag vet, det är fyra stycken - men jag kan inte välja! Och om man kollar i min bokhylla ser man på en gång vilka som har tappat både bokryggar och framsidor.

Boken var inte en besvikelse, inte för mig i alla fall, jag tyckte den innehöll allt jag ville ha - plus lite till - och alla ni som läst Harry Potter serien måste NATURLIGTVIS läsa den här också. (Om det nu var någon efterbliven typ som övervägde att lämna den sista boken till fantasin)

[SPOILERVARNING-SPOILERVARNING-SPOILERVARNING]

Epilogen, däremot, "Nineteen years later", var ett väldigt onödigt, förvånande dumt inslag enligt mig. Jag hade klarat mig MYCKET bättre utan den - om jag ska vara ärlig.

Annars gillade jag slutet. Även om jag blev lite förvirrad av allt med 'The Elder Wand' (Han dödade Voldy med Exepelliarmus, liksom?).

Men ett alternativt slut, som jag skulle kunna ha accepterat, var i fall han faktiskt dött på riktigt i sista striden (med förutsättnigen att Voldemort också dött) - visst, det hade antagligen fått mig att grina, med tanke på att jag bölade även med det här slutet - men jag hade nog tyckt att det hade kunnat vara bra.

Nu slutade det i alla fall med One Big Happy Weasley Family. Och det är inte utan att jag blir lite glad åt det ändå (:

[SPOILEROVER-SPOILEROVER-SPOILEROVER]

KLART LÄSVÄRD BOK!
Betyg 5
2007-10-22 15:30
den är bra men håller inte riktigt. känns som om hon insåg att de tog alldeles för god tid på sig och lät dem därför hitta alla sina hallows på slutet.
Betyg 4
2007-10-23 10:11
Så kom boken som man väntat på, längtat efter, men samtidigt varit lite rädd för att läsa. Skulle den verkligen kunna leva upp till mina otroligt höga förväntningar?
Jag var nästan säker på att jag skulle bli besviken på Deathly Hallows. Om den inte stämde med mina teorier skulle jag bli besviken och tycka att mitt slut var mycket bättre. Om den stämde med mina teorier skulle jag tycka att den var förutsägbar och tråkig. Det var helt enkelt näst intill omöjligt för J.K. Rowling att skriva en bok som både stämde med alla mina teorier och samtidigt kändes överaskande och spännande.

Jag darrade av nervositet när jag slog upp första sidan och började läsa, än så länge verkade allt bra, men jag kunde ändå inte släppa rädslan för att något skulle gå fel.
Så händer allt på en gång. Det blir otroligt spännande redan i ett av de första kapitlen och jag blir helt uppslukad av boken. Klarade de sig? Vilka är döda? Ron? Hermione? Någon i Weasley familjen? Jag delar Harry's oro för hans vänner. Herregud, det är ju mina vänner också!

Efter det kapitlet, om du har läst boken vet du vilket jag menar, inser man att J.K. Rowling menar allvar. Det är krig, på riktigt. Ingen går säker och vad som helst kan hända.
Resten av boken läser jag med en helt ny respekt för kriget. Jag är verkligt orolig för hur det ska gå för mina favoritkaraktärer. Överlever de? Jag måste få veta hur det går, måste få läsa slutet...

Så kommer slutstriden, man får äntligen svar på alla frågor och ja, det stämde faktiskt nästan exakt med mina teorier. Ändå blir jag inte besviken, tycker inte alls att det är förutsägbart eller tråkigt. Jag blir lättad, för första gången sedan jag öppnade boken, 38 timmar tidigare, kan jag andas ut. Efter nästan två dygn av total besatthet, kan jag lugnt lägga ifrån mig boken och känna att allt blev precis perfekt.

Sedan kan jag förlåta J.K. Rowling för den klyschiga, barnsliga epiloguen. Det är ju trots allt en barnbok och jag visste ju sedan de två första böckerna att J.K. Rowling har en förkärlek för den typen av slut. På något sätt känns epiloguen nästan berättigad, efter en sådan lång resa, även om det inte alls tycks passa ihop med resten av boken.

J.K. Rowling lyckades med det omöjliga och jag hyser en stor respekt för det stora sjudelade mästerverk som hon lyckats åstadkomma i och med Harry Potter-serien.
Betyg 5
2007-10-23 18:35
Fett braaaa!!! Finns inte så mkt mer att säga! älskar den här!!
Betyg 5
2007-10-30 16:52
den bästa boken helt klart med spänning från sida ett till sista sidan helt klart den bästa boken!!
Betyg 5
2007-12-11 23:50
ska läsa den verkar spännande
Betyg 5
2007-12-18 22:26
Harry Potter är ett litet barn när hans föräldrar blir förrådda och uppspårade av Lord Voldemort. Mörkrets furste har som syfte att förgöra Harrys båda föräldrar som är motståndskämpar i Fenixordern. Meningen var att även Harry skulle stryka med den där ödesdigra kvällen, men något händer - och Harry Potter överlever. Omedveten om sitt förflutna växer Harry upp hos sin moster och hennes familj. Harry är inget älskat barn och hans egenheter och udda talanger kontrasteras mot den väldigt vanliga familjen, vars högsta önskan är att INTE sticka ut. På sin elfte födelsedag ställs Harrys liv i nytt ljus när han mottar ett intagningsbrev från Howgwarts trollkarlsskola och där tar sig berättelsen om Harry Potter sin början. Vi följer honom på hans upptäcksfärd i magins underbara Värld och delar hans vardagliga vedemödor, med förälskelser, ensamhet, ifrågasättande av sitt öde. Från och med första boken är Lord Voldemort en viktig pusselbit för Harrys identitet. Efter det misslyckade försöket att låta Harry gå samma fruktansvärda öde till mötes, som sina föräldrar, försvinner Voldemort och trollkarlsvärlden gör sitt bästa för att återhämta sig efter diktaturens år av tortyr, försvinnanden och förrädare. Dock kommer Harry Potter under sina skolår tvingas möta sin värsta fiende vid flera tillfällen. Han kommer också tala för döva öron när han uppmärksammar sin omgivning på att ondskan ärpå väg tillbaka. Harrys kamp för att hitta sig själv, är en kamp som samtidigt innebär en psykologisk resa in i ondskan. För Lord Voldemort och Harry Potter, är, trots att de upplever sig vara motpoler, oupplösligt bundna till varandras öden. "Harry Potter och halvblodsprinsen" slutade med Severus Snapes förräderi mot Harrys älskade rektor Dumbledore. Denna bok tar vid när ondskan redan omslutit trollkarlsvärlden och Voldemorts motståndskämpar tvingas fly för sina liv. Harry vet om, att hans liv är sammanflätat med Voldemort och att en av dem måste dö - för att den andra ska leva. För att beskydda dem han älskar försöker han avgränsa sig och samtidigt fullfölja det uppdrag som Dumbledore gav honom, innan han blev mördad. Med fara för sina liv börjar en upptrappning inför den sista striden, som bara en kan vinna.....

Jag tycker det är vanvettigt svårt att skriva en recension på den senaste boken om Harry Potter, sista boken i serien. Man vill inte avslöja för mycket, men utan belysa historiens grund förlorar recension i värde. Det som är mest uppenbart med böckerna är deras förmåga att fånga läsare på alla olika nivåer. Vi har alla olika mönster som vi letar efter när vi läser. Vi vill känna igen oss och när mönstret faller på plats - då kommer den där underbara känslan av att KÄNNA bokens karaktärer. Därför vill man läsa, för att möta sig själv i en bok. Man kan således läsa böckerna som lust litteratur, magiska omgivningar, fantastiska beskrivningar av en facinerande Värld som uppväcker barnet inom oss alla. Drakar, överfyllda bord med delikatesser, spöken, gåtor, enhörningar och magiska böcker, det är ingen hejd på fantasin. Man kan också läsa böckerna som en berättelse om hur en pojke växer upp och lär sig saker om sig själv och om andra. Böckerna handlar om att bli vuxen och förstå sin uppgift i livet. Så kan man också läsa böckerna som spänningsberättelser med äventyr som alla för läsaren en liten bit längre mot slutmålet - den sista striden. Eller så ser man böckerna som politiska manifest som berättar om hur en diktatur växer fram och målar upp en värld av maktlöshet, men också mod och kärlek. Böckerna passar med andra ord, väldigt många läsare. Och däri ligger böckernas främsta värde. De lockar till läslust och mig veterligen är den allmäna reaktionen på utgivningen av varje ny Potterbok - även när de är på originalspråk, ojämförlig! Även människor som drar sig för att läsa engelska och för länge sedan glömt alla traggliga glosor, kastar sig över böckerna. Det är unikt och det är kännetecknande för alla böckerna om Potter.

När jag läser böckerna ser jag de politiska mönstren tydligt. Rowling berättar om facism, om ondska som tränger emellan familjer och vänner. Den ondska som splittrar medmänniskor och får oss att känna "dom" och "vi". Det är många författare som berättat samma historia, men mig veterligen är det ingen som gör det så bra som Rowling. Dock är budskapet tillräckligt subtilt att man kan leva sig in i det utan att känna sig tvingad att se mönstren i sin omvärld - och så tycker jag det ska vara skönlitterära böcker som dessa. Budskapet når fram - men författaren skriver inte läsaren på näsan och den attityden uppskattar jag. Så? Vad är det för likheter mellan Harry Potters trollkarlsvärld, kampen mot ondskan i form av Lord Voldemort och nazismen personifierad i Hitler - som jag kan se?

1. Lord Voldemort har en bakgrund som liknar Hitlers. Han växte upp utan att känna sig värdefull, först i sitt aktiva val att trycka ner människor runt omkring sig, upplever han sig "bli till". Han personifierar sig med avgränsningen mot de som inte tycker och tänker som honom. Vidare är han besatt av att eliminera spåren av sitt förflutna. Även de som inte är kopplade till hans förflutna men är mugglare (människor som inte kan bruka magi) blir en nagel i ögat för Voldemort. Dessa anses vara smutsiga och förorena renrasiga trollkarlars blod.
2. Rashygienen är en viktig komponent i berättelserna om Harry Potter. Harry kommer tidigt identifiera sig med den utsatta och vända sig mot dem som upphöjer sig själva med grund bara i sitt raspåbrå. För Voldemort handlar rashygienen inte om förmågan att bruka magi, Voldemort dömer ut människor för att de fötts av mugglare.
3. Lord Voldemort attrakterar framför allt osäkra individer som bygger upp sin självkänsla genom att trampa på andras. "Jag kan inget, jag vet inget, men den ras jag tillhör är den bästa i hela Världen". Få av Voldemorts anhängare förstår konsekvenserna av sina val. De ser fördelarna i att få höga poster, trycka ner de personer som de föraktar i smutsen och känna sig förmer.
4. Metoderna för att uppnå makt liknar nazismens. Voldemort utnyttjar rädslan att tvingas handla - (med konsekvensen av likgiltighet, blundandet inför ondska som inte försvinner för att man stänger den ute) och in i det längsta vägrar folk förstå vad som är på gång. Varningstecknen ignoreras, "hear no evil, see no evil, talk no evil". Väl vid makten använder Voldemort sig av media, han förhindrar oppositionen att protestera. Motståndare och deras familjer tas till fånga. De torteras och omvänds genom utpressning. Voldemorts mål är inte att begränsa rörelsefriheten för halvblod. Han vill förinta dem helt.

5. Voldemort omger sig av ja-sägare. Hans dödsätare är hans undersåtar, inte hans konkurrenter eller medarbetare. Allt ligger i händerna på en person och hans godtyckliga hat.

Jag facineras över hur makalöst briljant Rowling byggt upp personkaraktärer, miljö och intrig. Rädslan för att den sista boken skulle göra ett magplask fanns där från första början. Jag har aldrig varit mycket för uppföljare, eftersom jag vet att de ofta bygger vidare på grundidéen och bara återanvänder samma komponenter men på andra sätt. Dock skulle man kunna säga att serien om Potter är EN bok. En fantastisk bok med ett genomtänkt och smart slut. Boken om Harry Potter (om jag får uttrycka det så) är läsglädje. Det liknar inget jag varit med om tidigare - och jag har läst mycket! Denna sista bok om Harry Potter vidgar perspektiven ytterligare. Rowling lyckas lyfta upp tidigare endimensionella karaktärer och driva dem rakt in i läsarens hjärta! Under läsningen pendlade jag mellan viljan att ge boken en jordgubbe och insikter att det egentligen är hela serien som jag åsyftar ett sådant betyg - inte bara denna sista bok. I min lilla betygsvärld får jag enbart dela ut 10 jordgubbar i livet. Nya favoritböcker trycker undan tidigare, så att bara de allra starkaste stjärnorna får lysa i mitt bibliotek. Om "Harry Potter and the deadly hallows" förtjänar en jordgubbe vet jag inte. Serien i helhet får en femma i betyg. Den sista boken fulländar serien. Jag ligger snuddande nära en jordgubbe - men ändå inte. Så Harry Potter får ett smultron istället.

Och Rowling bugar jag för, för hon är vår tids bästa äventyrsförfattare.

// ElinLeticia - 2007-09-21

Det är dags för Harry Potters sista år på Hogwarts. Den lilla pojken som i början av serien var naiv och barnslig har nu vuxit upp och blivit något av en man. Tillsammans med bästa vännerna Ron och Hermoine struntar han i att återvända till skolan för att istället ägna sig åt planer och handlingar för att lyckas besegra lord Voldemort. Döden tycks ständigt vara närvarande de tre vännerna och att nå till målet är allt annat än enkelt.

Såklart kunde jag inte vänta på den svenska översättningen av den sista boken i serien om Harry Potter att komma ut. Dagen den engelska versionen släpptes hade jag äntligen upplösningen i min hand och det var med både spänning och glädje jag började läsa.

Att boken skulle vara en besvikelse fanns liksom aldrig i min värld. Efter att ha skrivit sex underbara böcker om en magisk värld fylld med underbara och mindre underbara personligheter kunde jag inte tänka mig att den sista och sjunde delen skulle kunna vara något annat än bra. Självfallet hade jag rätt.

Från första sidan slungas läsaren in i Harry Potters värld och vardag och boken lyckas med att aldrig vara tråkig. Den är både annorlunda från de tidigare böckerna samtidigt som den är glädjande bekant. Helt ärligt är Harry Potter and the deathly hollows den bästa delen i serien och ni som ännu inte har läst upplösningen har flera timmars god litteratur framför er. Att boken ständigt bjuder på nya överraskningar och vändningar är ett stort plus och boken förtjänar det allra högsta betyget.
Betyg 5
2007-12-23 13:15
J.K Rowling har lyckats fånga mitt intresse angående denna -och alla andra- HarryPotter boken. Ett stort plus.
Betyg 5
2007-12-25 21:01
Mycket Väl Godkänd! Klart värdigt slut på en bokserie jag växt upp med. Mycket känslor! Handlingen är väl utarbetad, gillar speciellt känslan man får av att Harry, Ron och Hermione verkligen är ensamma i sin jakt på Horrokruxerna. Många minnesvärda händelser och repliker, och då tänker jag speciellt på Harrys sista replik inne i Dumbeldores kontor; "I've had enough trouble for a lifetime". När jag först läste den repliken fick jag tårar i ögonen medans jag tänkte tillbaka på alla 6 tidigare, underbara, böcker. Rrrrrysningar!!!

Finns egentligen ingen specifik anledning till att boken inte får en 5:a av mig. Kan bero på att den är för jämn (dock på en hög nivå), då menar jag att det inte finns någon större twist i handlingen. Hade det varit så att t.ex. Ron eller Hermione arbetade för Voldemort (jag vet att jag överdrev, tack så mycket) då hade inte betygsskalan räckt till.

Tack J.K. Rowling och Gud för att jag fått växa upp med dessa böcker.
Betyg 4
2008-02-08 16:17
En underbar bok, den bästa i serien. Man gråter, skrattar, blir upprörd.
Betyg 5
2008-05-29 20:27
skit bra!
Betyg 5
2008-05-29 20:30
as grymm!
Betyg 5
2008-07-14 04:17
såjävla bra avsluting på det hela men enda kmr sakna känslan utav undr utav vad som kmr hända här näst kmr sakan att vänta på nästa bok men det e väl bara att spara bökerna tills dom kmtr till nytta för nån annan ^^
Betyg 5
2008-08-11 07:37
Hon gjorde det faktiskt. Hon rodde det i hamn. Stående ovationer.
Betyg 5
2008-09-12 22:10
skickade bort man och barn i 2 dagar så att jag skulle få läsa boken i lugn och ro vis av adlibris strul förra gången så förhansdbokade jag den inte (fick den en vecka efter den släppts förra gången)utan åkte in tidigt på morgonen och köpte den.

så bra och sååå tomt!
Betyg 5
2008-10-20 02:29
älskar boken. Oerhört välskriven och jag älskar nästan slutet.
Epilogen verkar vara skrivet av ett fan, fan-fiction. Och namnen på barnen? har JK ingen fantasi eller, det förstörde hela grejen för mig.
Betyg 5
2008-11-17 13:31
Otrolig bok, jag var i London då jag köpte den, kostade mig en del men å andra sidan så var det samma dag som den släppts som jag köpte den. Jag läste boken och den förföll mina förväntningar, dock så var det lite konstigt att dom hittade alla Hallows i slutet så snabbt, Rowling hade nog kunnat göra boken lite längre men jag ska inte klaga, bra slut fast 19 år senare var lite onödigt.

Väldigt läsvärd
Betyg 5
2009-01-10 19:12
Ett ganska bra slut på en underbar serie, dock förstörde sista kapitlet boken något...
Betyg 5
2009-04-21 20:04
Aldrig att jag skriver något dumt om Harry potter.
Boken var fantastisk. Den var grymt sorglig. Otroligt spännande. Och varje sida var ett äventyr. En bok som finns i mina tankar varje minut ochalltid kommer att finnas. För harry potter är min bror
Betyg 5
2009-07-21 00:15
En skrämmande bra bok. Absolut den bästa boken i serien. Jag var aning skeptisk när jag förstod att boken inte utspelade sig på Hogwartz, men att den inte utspelade sig där gjorde den bättre inte sämre. Jag lyssnade på nästan hela ljudboken utan uppehåll.
Hela boken var revolutionerande och väckte många känslor, ett perfekt slut på en fantastisk bokserie.
Betyg 5
2009-08-03 17:26
Så himla bra :) Och bäst på orginalspråket såklart.
Läs den!
Betyg 5
2009-08-30 14:36
Slutstriden drar ihop sig. Profedssor Dumbledore är död, mördad av Snipes. Ministeriet tas över av Voldemorts dödsätare och Harry och hans vänner väljer att hålla sig på flykt i jakten på de återstående delarna av Voldemorts själ. Ingenting är längre vad det varit. Vänskap ifrågasätts, älskade dör och djup kärlek börjar likna ren egoism och äregirighet.

"Harry Potter and the Deathly hallows" är den längsta, mörkaste och mest komplicerade boken i serien. Och i mitt tycke den bästa. Jag har läst att jag delar detta tyckande med författaren själv. Slutet hade hon klart för sig redan för 17 år sedan när hon påbörjade serien. Och det märks. Det är smart, genomtänkt och definitivt. Serien hade inte kunnat vara kortare och definitivt inte längre. I denna sista bok knyts trådar ihop och alla offer motiveras. Ett mästerverk av Rowlings som får en femma av mig.

Jim Dale fortsätter läsa bokserien med inlevelse och utan att dramatisera för mycket. (Dock finns det av Jim Dale två olika inläsningar. Dels denna perfekt avmätta inläsning och dels en mer dramatiserad och teatral version. Enligt Gunnies Rekordbok har Jim Dale med den inläsningen världsrekord i flest röster skapade av en person i en ljudbok. Rekordet delas dock med Stephen Fry som läst in samma bok fast i en brittisk utgåva.)
Betyg 5
2009-09-07 18:38
Betyg 100 av 100

boken äger skiten ur er


måste bara läsa den igen
Betyg 5
2009-11-16 18:41
Helt fantastisk! Även om det som hände var väntat under hela serien så hände det ändå på ett mycket bra sätt. En perfekt avslutning på serien!

2. Ingen kan väl skriva så att det är läskigt, spännande och så uppfriskande femte gången man läser en bok? Men J.K. Rowling har lyckast! Harry Potter är helt otroligt fantastiskt. Jag kan inte beskriva hur underbart jag tycker att det är.
Betyg 5
2009-11-19 16:54
Som det tok HP-fan jag är kan jag givetvis inte säga att denna bok är dålig. Den är fantastisk, liksom de andra böckerna!
Betyg 5
2010-03-29 22:13
Det här är inte den bästa HP-boken. Lite av magin har försvunnit och jag känner av att det här är den sista boken. Men Rowling har ändå på ett mycket snyggt sätt lyckats knyta ihop säcken på vad som kan vara världens bästa historia.
Betyg 3
2010-07-28 22:28
Fantastisk bra på engelska oxå! Love it!
Betyg 5
2010-10-04 15:09
Har inte läst den men är det verkligen så bra som man säger?
Betyg 1
2011-07-20 19:39
Harry potter böckerna blir bara bättre och bättre ju längre in i serien man kommer. Första boken är sämst och lite tråkig men dödsrelikerna är den bästa boken jag någonsin läst. Serien går igång vid bok 3 och sen går det uppåt hela tiden. Harry potter böckerna äger och är ett måste för alla läsare. Fantastiska karaktärer, fantastisk handling, utmärkt omgivning, perfekt ihopknytning mellan alla böcker, bästa avslutningen och väldigt vältänkt handling som utvecklas genom böckerna och går från gullig barnbok till ett spännande äventyr för vuxna. En klar femma. Ett måste.
Betyg 5
2011-09-24 11:31
Vad ska man säga?, om du inte har läst den här boken har du missat något. Du behöver inte ens tycka den är bra, det är en del av allmänbildningen att ha läst alla Harry Potter-böcker. Fast den är ju jätte bra och allt det där förstås men du får mest ut av den om du läst restenav böckerna också. Eftersom den sista boken förklarar alla obesvarade frågor man ställt när man läst de tidigare böckerna och gör attalla pusselbitar faller på plats måste du nog nästan ha läst de andra böckerna innan du läser edn här. Och om du läser dem i fel ordning kommer den sista boken spoila allt så läs i rätt ordning och det viktigaste av allt;

LÄS BOKEN!!
Betyg 5
2011-10-22 18:00
Jag gillar hela Harry Potter serien skarpt men blev något besviken på vissa saker i sista boken. Tex romansen mellan Ron och Hermione! Aldrig att det förhållandet skulle ha en chans att hålla i längden. Det är så osannolikt att det är löjligt.
Men jag gillar att Harry till slut får tillfälle att visa sitt stora mod och hur rent hans hjärta är. Han går in i konfrontationen med Voldemort med övertygelse om att han inte har en chans att överleva men att han måste göra det för att rädda sina nära och kära. Det är äkta mod! Jag bara hoppas att jag själv skulle agera likadant om situationen uppstod.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Harry Potter and the Deathly Hallows
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander