bokrecensioner boktips

Himmel över London

Författare: Håkan Nesser
Genre: Roman
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789100125868


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det börjar klockan 4.50 på Paddington Station i hjärtat av London. Eller också börjar det en septemberkväll 1968 på Trafalgar Square. Eller möjligen längre tillbaka ändå med en lögnaktig stins i staden K- och hans son. Det är en spionhistoria, eller kanske en kärlekshistoria, eller kanske någonting helt annat, och det mesta utspelar sig i London, den eviga staden. Om en döende mångmiljonär och hans tänkbara arvingar handlar det. Och om böcker: varför det inte går att vara utan dem. Om tiden som stjäl våra liv och hjärtats obotliga ensamhet handlar det också, och kanske är det rentav själva berättaren som är huvudperson. Men vem är berättaren?

Utdrag ur boken:
Jag funderade en stund igen. Tänkte att jag absolut inte ville säga något bara för att hålla konversationen igång. Det var en strategi jag ofta hemfallit åt de senaste tio-femton åren och den hade inte fört mig en centimeter framåt i livet.
Medelbetyg: 3,43 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Himmel över London :
2011-08-22 10:57
Med sina förförelsekonster lockar mig Nesser långt in i romanen. Där börjar Lars Gustav Selén sin roman. Det blir en uppvisning av "kejsarens nya kläder". Varning för denna röriga röra.
Betyg 2
2011-08-22 12:50
Håkan Nessers hantering av språket är helt underbar! Det är en ren fröjd att läsa hans böcker. De påminner om Paul Austers böcker och det är i och för sig trevligt men jag kan inte låta bli att undra om det är som han härmar Paul Auster.

Jag tyckte om boken, den var speciell. Lite rörig dock. Det blir en 4:a i betyg.

Betyg 4
2011-10-09 21:39
En ganska speciell bok. Det är omväxlande litet rörigt och underfundigt. Bra persongestaltingar och dialoger.Språket är njutbart som alltid med Nesser.Historien är litet utdragen men slutet var hyfsat och överraskande.Man frågar sig ändå till slut om alla pusselbitar föll på plats.
Betyg 4
2011-11-02 19:51
Den "röra" som tidigare skrivit om är det jag älskar mest i boken. Helt underbar story som blandar sig över tid, mellan huvudrollsinnehavare och mellan platser, heeelt underbart! Den bästa av Nesser och han som levererat 1-klassigt så många gånger förr. 5+
Betyg 5
2012-07-18 19:20
En historia med många - för många (?), parallella handlingar. Bitvis väldigt brs, men när det blir för surrealistiskt med oförklarliga böcker som förutspår framtiden mm minskas mitt helhetsintryck.
Betyg 3
2012-10-25 18:19
"Vad betyder detta e-g-e-n-t-l-i-g-e-n?", frågar sig en av bokens karaktärer vid ett tillfälle. Och jag mig efter att ha läst färdigt boken. Men tillfreds med att inget svar ges och nöjd med att ha fått ett par timmars kvalificerad underhållning
Betyg 4
2019-09-07 11:53
Nesser är nog det svenska språkets skickligaste artist. Han målar personporträtt och skildrar händelseförlopp med osedvanlig elegans. När det gäller själva storyn är han inte lika kompetent och det blir tydligt här.

Romanen innehåller flera trådar som förefaller hålla ihop. Det lämnas en del kvar för läsarens tolkning och för mig slår det negativt. Det är ett ambitiöst verk men slutprodukten blir ofullständig.

Huvudstoryn med en döende mångmiljonär hade räckt till en riktigt bra roman. Nu blev det några dimensioner för mycket.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Himmel över London
Liknande böcker:
Kult
 C. Läckberg
Syster Josephine
 J. Traynor
Allegro Pastell
 L. Randt
Svarta Änglar
 R. Chance
Skamgrepp
 M. Crichton
Skamgrepp
 L. Joelson
Drömmen om Ngong
 L. Hagerfors
Framåt natten uppklarn..
 L. Hagerfors