bokrecensioner boktips

Kommissarien och tystnaden

Författare: Håkan Nesser
Genre: Deckare
Utgivningsår: 1997
ISBN: 9100573175


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När hon äntligen hittade kroppen hade solen för längesedan gått ner. Mörkret hade börjat växa mellan granarna, och under ett förvirrat ögonblick undrade hon om det ändå inte var ett slags illusion. En bisarr hägring, detta plötsliga vita flickkött som lyste emot henne under riset...

En anonym kvinna meddelar att flickor försvinner från ett sommarläger hos den obskyra sekten Det Rena Livet. Talar hon sanning? Vem är hon? Och vad döljer sig bakom sektledarens fanatism? Kommissarie Van Veeteren tar sig an ett fall där alla frågor bemöts med tystnad och där hans egen intuition är det enda som kan ge honom svaren.

Kommissarien och tystnaden är den femte av Håkan Nessers böcker om Van Veeteren, vilka har gått ut i stora upplagor och belönats med ett flertal priser. Två av dem har av Svenska Deckarakademin utsetts till Årets bästa deckare: Borkmanns punkt (1994) och Kvinna med födelsemärke (1996).
...håller samma höga, internationella nivå som de tidigare.Nils Schwartz, Expressen

Stilkonsten är sig lik. Förmågan att tyngdlöst modulera från ögonblick av grymhet och yttersta anspänning till stunder av matt vila, av fundersamhet och rentav lättsam bordskonversation... Allt detta har kvar sitt starka sug.Göran Bengtsson, Svenska Dagbladet

Det här är en djupt skakande roman.Karl G Fredriksson, Aftonbladet


Medelbetyg: 2,33 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kommissarien och tystnaden :
2005-07-13 11:46
Nesser, Håkan – Kommissarien och tystnaden.

…En bok i serie om Van Veeteren. Som vanligt försöker Nesser blanda samhällskritiska reflektioner i en pusseldeckare. Som vanligt misslyckas det katastrofallt. Samhällskritiken är ytlig och för det mesta ganska ogenomtänkt, till detta kommer ett pussel som inte är speciellt trovärdigt eller konsistent… Den sämsta bok jag har läst på länge, hade jag inte fått den av en kollega hade jag aldrig läst den. Hela Van Veeteren serien tilltalar mig inte och detta är den sämsta i serien som jag har läst.

Dock har Nesser skrivet andra bra deckare….Betyg 1
2005-10-31 19:46
En bra, spännande bok.
Van Veeteren börjar kännas alltmer bekant. Jag gillar denne buttre kommissarie som nu är rätt less på sitt yrke. Jag kommer att läsa även de återstående böckerna i denna serie.
Betyg 3
2008-02-04 10:49
En av de lite sämre Veeterenböckerna. Ett litet tråkigt tema och småseg emellanåt.
Betyg 3
2008-03-30 14:33
En av dom sämre i serien om Van Veeteren.
Tyvärr inte mer än en tvåa.
Betyg 2
2008-04-05 21:09
Tyvärr inte en av de bättre böckerna i serien men man får ta den på köpet i en för övrigt bra helhet när det gälller van Veeteren-böckerna.
Betyg 3
2011-02-22 14:17
vet inte riktigt vad som hände här... jag läste bara ca 100 sidor sen gick det inte längre... en långtråkig, intetsägande och riktigt dålig story. läs hans andra underbara böcker istället för denna.
Betyg 1
2012-06-24 23:31
Trög och oengagerande. Nessers andra böcker har varit bättre
Betyg 2
2015-09-09 09:20
Ingen av Nessers bättre. Seg uppstart. Kanske har att göra med att Kommissarien funderar på pension och därför låter sig distraheras och inte kommer till en lösning så snabbt som han brukar.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kommissarien och tystnaden
Liknande böcker:
Arnes julhelvete
 C. Olséni
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En fråga om skuld
 F. Fyfield