bokrecensioner boktips

Ewa Morenos fall

Författare: Håkan Nesser
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9100575275


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vad har hänt med Mikaela Lijphart? Och vad har hänt med hennes far? Efter att ha träffat varandra för första gången på sexton år är de båda spårlöst försvunna. Och vem är den döde man som hittats nergrävd i sanden på badstranden i Lejnice? Två försvinnanden och ett ouppklarat mord: för kriminalinspektör Ewa Moreno blir kärlekssemestern inte riktigt vad hon tänkt sig. Inga fjorton lata dagar vid havet. Istället får hon ta på sig uppgiften att försöka reda ut den härva av oklarheter och halvsanningar som hon plötsligt konfronteras med. Vad var det som hände med skolflickan Winnie Maas sexton år tidigare?

Medelbetyg: 3,8 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ewa Morenos fall :
2004-06-17 14:30
Håkan Nesser, är en av mina favorit författare. Något som jag gillar med honom är att många av hans böcker börjar med mordet, eller att mordet kommer tidigt, ofta på första sidan. Det gör att jag blir fast direkt. Det första meningen i den här boken är: "Winnie Maas dog för att hon ändrade sig." Mycket spännande!!
Betyg 4
2004-06-22 07:22
Jag älskar den här deckarserien och Ewo Morenos fall är en av mina favoriter. Mycket trevligt skriven!
Betyg 5
2005-11-09 19:08
Den berömde kommissarien, Van Veeteren själv, figurerar nästan inte alls i denna bok. I stället är det kriminalinspektör Eva Moreno som under sin semester råkar nästla sig in i en obehaglig mordhärva.

Under sin semester dras Moreno in i en jakt på en försvunnen ung flicka. Hennes pliktkänsla och nyfikenhet gör det omöjligt för henne att inte blanda sig in i fallet.
Kopplingen till ett 16 år gammalt mord är uppenbar. Då den lokala polisen inte gör många knop för att lösa gåtan känner sig Moreno tvungen att ta sitt ansvar. Hon offrar sin semester. Förhållandet med pojkvännen får stora sprickor.
Till råga på eländet får hon oönskad, oväntad, otrevlig information om en kollega. Uppgifter hon önskar hon aldrig fått.

Detta är bok nummer åtta i serien om Van Veeteren.
Betyg 4
2008-02-04 11:00
Precis som i boken Munsters fall är det inte Veeteren själv som har hand om deckargåtan. Nu är det medarbetarens Ewa Morenos tur att vara huvudpersonen som nystar i gåtan. En av de bästa böckerna i hela Veeterenserien.
Betyg 4
2008-03-30 14:31
Länge sedan som jag läste denna.
Jag vill minnas att den var en av dom bättre i serien.
Betyg 4
2010-08-26 22:24
så välskriven som man alltid kan räkna med i Nessers böcker. hög klass. bra som alltid. spännande som alltid. saknade dock Van Veteren, hade nog önskat lite mer av honom. men rikitgt bra bok är det hur som helst.
Betyg 3
2010-10-02 12:14
Som de andra böckerna i Van Veeteren serien. Spännande och välskriven!
Betyg 4
2013-08-14 13:30
Bra. Även om man saknar Kommissarien en del. Men besviken blir man definitivt inte. Här finns både den ruggiga historien och den Nesserska humorn. Blir dock lite för mycket av Eva Morenos kärleksliv.
Betyg 4
2017-04-23 21:48
Bra, välskriven och engagerande roman med kriminalinslag. En av Nessers bättre romaner. Jag hade bara önskat mig lite mer spänning på slutet. Men ändå tyckte jag att boken var bra.
Jättebra uppläsning dessutom av Anna Godenius som är en fantastiskt skicklig uppläsare.
Mitt slutbetyg blir, en 4:a! Rekommenderas!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ewa Morenos fall
Liknande böcker:
Döden i Jericho
 C. Dexter
Den stängda dörren
 M. Möller
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Sömngångare
 R. Rendell
Vem var Doon?
 R. Rendell
Herre på täppan
 C. Olséni
Gräset är alltid blodi..
 S. Rutbäck Eriksson