bokrecensioner boktips

Elva dagar i Berlin

Författare: Håkan Nesser
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, humor, äventyr
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789175035260


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det må vara att Arne Murberg inte är något nobelprisämne. Men han är en god människa och när hans far på sin dödsbädd ger honom ett uppdrag gör han sitt bästa för att ro det i land. En komplikation är att uppdraget hör hemma i Berlin; Arne är ingen van resenär och hans tyska kunde vara bättre. Han preparerar sig noga och ger sig så småningom iväg. Väl framme i den tyska huvudstaden tar han sig fram med karta och på Guds försyn, åtminstone till en början, men hans snirklande väg korsas av både onda och goda krafter. En galen professor och en ung kvinna i rullstol, till exempel. Och ett par gula skor. Och en häxprocess.

Medelbetyg: 3,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Elva dagar i Berlin :
2016-08-11 17:04
Det här kändes väldigt lättsamt och förenklat, men på gränsen till platt och intetsägande. Det är både högt och lågt. Början är bra, med roliga personbeskrivningar (som i tidigare böcker) och njutbart språk men historien går lite på tomgång sedan och saknar driv. En något banal saga för vuxna med sina glimtar. Ger den en svag trea.
Betyg 3
2016-11-06 16:09
Varm och humoristisk skröna !
Betyg 4
2017-03-20 20:36
Första boken jag läser av Nesser och jag gillar hans sätt att skriva, enkelt och med härliga personer. Vissa delar bättre än andra men helhetsintrycket är bra, så läser gärna mer av honom. (Lyssnade på den som ljudbok). Betyget är en svag 4.
Betyg 4
Liknande böcker:
Misstagens bok
 S. Bjerg
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift
Syskonen
 T. Hadley
Tarzans son
 E. Burroughs
John Carter och Marsju..
 E. Burroughs