bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Barins triangel
Berättelse om herr Roos
Borkmanns punkt
Carambole
De ensamma
De vänsterhäntas förening
Det fruktansvärda
Det grovmaskiga nätet
Elva dagar i Berlin
Ett stillsamt litet mord
Ett stilsamt litet mord
Eugen Kallmans ögon
Ewa Morenos fall
Fallet G
Flugan och evigheten
Från doktor Klimkes ho..
Herr Kadar
Himmel över London
Kim Novak badade aldri..
Kommissarien och tystn..
Koreografen
Kvinna med födelsemärke
Kära Agnes!
Levande och döda i Win..
Maskarna på Carmine St..
Liknande böcker:
Det som göms i snö
 C. Gerhardsen
Dockleken
 C. Engvall
Kvinann som jagade ensam
 M. Jonsson
Stormvarning
 M. Adolfsson
selfies
 J. Adler-Olsen
Dödens flod
 D. McTiernan
Inland
 A. Dahl
De hängda hundarna
 J. Jensen
Nemesis
 A. Christie
Akademimorden
 M. Olczak

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEn helt annan historia

 
Författare: Håkan Nesser
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9100113026
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ett antal svenska turister umgås ett par sommarveckor i Finistère i Bretagne i början på 2000-talet, två par och två löshästar, sex nyblivna vänner inalles. De badar, äter, gör utflykter och flirtar en smula över äktenskapsgränserna. Kvar finns några spridda foton, möjligen en gruppbild, en akvarell, och en anonym dagbok som skildrar deras eskapader.
Fem år senare börjar någon döda dem, en efter en, men först sedan kriminalinspektör Gunnar Barbarotti i Kymlinge brevledes förvarnats om morden. Det förblir ett uppmärksammat men ouppklarat mysterium och drevet mot den ansvarige polisen går i kvällspressen.

I den andra boken om Gunnar Barbarotti får vi på nytt möta den luttrade tvivlaren och intresserade bedjaren som vi lärde känna i romanen Människa utan hund. Hans yrkeskarriär förefaller honom alltmer dubiös medan tillvaron i övrigt plötsligt tycks full av nya möjligheter.

Medelbetyg: 3,83 (30 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av En helt annan historia :


okidoki 2007-11-10 09:49
En helt OK kriminalare. För lång men spännande.
Betyg 3

moberg 2007-11-13 14:50
Här får man fortsätta att lära känna Barbarotti. I denna boken kommer man in i händelsen på ett tidigt stadium. nutid och dåtid fäljer upp varandra på ett bra sätt.
Betyg 4

poby 2007-12-04 20:11
Det här är den andra boken om kommisarie Barbarotti. Han får ta hand om ett underligt fall, där någon skickar brev hem till honom och berättar vem som ska bli mördad.
Det är en hyggligt spännande bok, där författaren både beskriver Barbarottis privatliv och hans liv som polis. Ibland är de svåra att samordna. Boken är lite lam och långsam och kankse lite för tjock. Berättelsen är intressant och det är svårt att släppa boken. Upplösningen på boken är lite underlig och man slutar boken med ett litet: Jaha ja.
Betyg 3

Rosa 2007-12-10 07:25
Återigen får vi träffa Barbarotti. Den här gången får han små förvarningar om mord i form av brev.

Samtidigt får vi följa en historia som utspelade sig för fem år sedan i Frankrike.

Barbarotti kändes mycket mer realistisk den här gången jämfört med den förra boken. Där fick jag liksom ingen kontakt med honom vilket jag kände nu. (Fast jag tycker inte om hans namn men det har ju mindre med saken att göra ....)

Boken var väldigt bra och upplägget med dåtid/nutid går nästan alltid hem hos mig. Miljöskildringen och personbeskrivningarna från Frankrike-delen var mycket bra.

Slutet då? Ja, Nesser har ju velat göra något annorlunda och det får man berömma honom för men det blev trots allt lite platt. När jag hade läst slutet så kände jag för att läsa om hela boken när det gällde dåtids-delen.

Boken var lättläst och jag upplevde den inte alls som lång även om den bestod av många sidor. Det var stor text och korta kapitel och handlingen flöt på.

En stark fyra.
Betyg 4

Love_Baloo 2007-12-11 18:52
egentligen för lång, men det är spännande att läsa om barbarottis liv och anteckningarna från mousterline
Betyg 4

hencka 2007-12-31 09:27
Den andra boken om Barbarotti tycker jag är ännu snäppet bättre än debuten Människa utan hund.Storyn är mera mångfacetterad och spännande när den rör sig på olika tidsplan i olika länder.Skildringarna från Bretagne är härliga.Slutet var mycket lyckat också.
Betyg 5

millennium 2008-03-30 14:35
Klart en av de bästa av Nesser.
Jag gillar Barbarotti och hans sätt att "tänka".
Hoppas på fler.
Betyg 5

svanen 2008-06-15 11:31
För lång. Dialogen känns onaturlig.
Betyg 2

Tittih 2008-07-07 14:11
Igen en spännande deckare av Nesser. Lång, men inte för lång.
Betyg 4

Caramilla 2008-07-28 12:55
Oj, den här var ju klart mycket bättre än den första boken om Barbarotti. Härlig text och oväntad upplösning.
Betyg 5

sebastian29 2008-07-28 22:50
Boken var hyfsad lite långtråkig ibland men klart läsvärd..
Betyg 3

soffilina 2008-08-10 22:41
jag tyckte denna boken föll lite platt på slutet. kände lixåm "jaha?". den var inte dålig, men lite för lång och slätstruken.
Betyg 3

sgs 2008-08-24 18:23
En lite speciell historia om en mördare som skriver brev till polisen och berättar om sina mord. Samtidigt får man läsa en dagbok från en semestervecka i Bretagne där hemska saker händer. Skildringen av huvudpersonens privatliv är bra skildrat och gör att jag ser fram emot fler böcker i serien. Men först ska jag läsa den första i serien.

Boken är lång och jag tycker att författaren håller spänningen vid liv hela tiden.

En stark fyra från mig....
Betyg 4

terrier 2008-09-05 15:53
I denna bok får man en mycket närmare presentation av vem Gunnar Barbarotti är. Tappar lite tempo halvvägs, men tar sig framåt slutet igen. Inte lika bra som Människa utan hund, men helt ok. Svag 4.
Betyg 4

helix 2008-11-17 22:43
Riktigt bra igen. Det är kul att följa Barbarottis öden. Han känns trovärdig. Och Nesser har en förmåga att använda ett innerligt språk, utan att ens nästan bli sentimental.
Jag gillar verkligen upplägget med parallellhändelserna (som sker fem år tidigare). Växlingen mellan då och nu driver verkligen på berättelsen.

Sista fjärdedelen blir en aning segt, det idisslas lite för många gånger, men plötsligt kommer slutet. Och jag gillar upplösningen även om den känns lite okonvetionell.
Betyg 4

MariaMaggan 2009-01-23 23:18
Ännu en jättebra Barbarotti-deckare! Nessers språk är underbart och man vill bara läsa vidare... I bokens sista del görs en tvärvändning och jag var helt oförberedd på upplösningen.
Betyg 4

proffy 2009-11-07 17:46
Underbar bok. Nesser överträffar verkligen sig själv. I början av boken trodde jag emellertid att detta skulle bli en långdragen och trist bok, som mest skulle handla om Barbarotti och hans privatliv. Så blev det dock inte - tur nog. Utan vi får följa med i en historia utan dess like. En historia som bara Nesser kan måla upp. Toppbetyg till denna bok. Inget snack om den saken. Torde vara den bästa kriminalroman jag läst. Och inte konstigt att boken tilldelades priset "Bästa kriminalroman 2007".
Betyg 5

h. 2010-05-01 14:33
min första träff med barbarotti, trevlig kille! intressantare karraktär än van veteren i min smak. en briljant skriven bok! om det inte vore för det intetsägande och dåliga slutet hade det blivit en klar femma!
Betyg 4

tekoppen 2010-06-17 22:03
spännande med en bra twist....
Betyg 4

chrille112 2014-07-21 14:15
Nesser förnekar sig inte; välskrivet, humoristiskt, intressant och infernalisk historia. Men denna gång lite väl långt. Blir lite för många krumbukter innan man kommer till pudelns kärna. Får bli en stark trea.
Betyg 3

gun 2015-05-17 14:19
Det är många frågor som Gunnar Barbarotti ställs inför i denna kriminalroman. En del blir aldrig besvarade. Varför valde mördaren Barbarotti att delge vem som skulle mördas?
Boken känns helt okay som deckare. Det finns spänning, underhållning och närhet till huvudpersonerna. Vardagliga bekymmer med familjeliv och matlagning likaväl som en hel del av en psykopats tankar.
Då jag ofta funderar på vem gärningsmannen kan vara så fann jag denna gång att min tanke visade sig vara rätt.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till En helt annan historia


  Köp boken som film på cdon: