bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Barins triangel
Berättelse om herr Roos
Borkmanns punkt
Carambole
De vänsterhäntas förening
Det fruktansvärda
Det grovmaskiga nätet
Elva dagar i Berlin
En helt annan historia
Ett stillsamt litet mord
Ett stilsamt litet mord
Eugen Kallmans ögon
Ewa Morenos fall
Fallet G
Flugan och evigheten
Från doktor Klimkes ho..
Herr Kadar
Himmel över London
Kim Novak badade aldri..
Kommissarien och tystn..
Koreografen
Kvinna med födelsemärke
Kära Agnes!
Levande och döda i Win..
Maskarna på Carmine St..
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDe ensamma

 
Författare: Håkan Nesser
Genre: Roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789173484183
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det börjar 1969. Sex unga människor kommer till Uppsala. Omständigheterna för dem samman, under några år umgås de och utvecklar en sorts vänskap. En sommarresa i östeuropa förändrar förutsättningarna radikalt och när Uppsalatiden tar slut har också något annat tagit slut.

En mansålder senare hittas en lundadocent död nedanför ett stup i skogarna utanför Kymlinge. En gammal ättestupa enligt folktron. Platsen är exakt den där en av de unga uppsalastudenterna dog 35 år tidigare.Medelbetyg: 3,31 (16 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av De ensamma :


Rosa 2010-06-11 07:20
Detta är en strålande vackert skriven roman av Håkan Nesser. Han kan verkligen hantera det svenska språket!

Vi får följa ett kompisgäng i dåtid och nutid. Två dödsfall sker med 35 års mellanrum. Är det mord, självmord eller kanske olycksfall?

Det var en ren njutning att läsa boken!
Betyg 5

hencka 2010-07-08 18:05
Det är bara att konstatera att Nesser har gjort det igen.Skrivit en utomordentlig roman.Språket är vackert och upplägget bra.Lämpliga doser av religiöst grubbleri,psykologi,ungdomligt vemod,vänskap och naturligtvis spänning som hör kriminalromanen till.Pusselbitarna faller fint på plats och slutet är också överraskande bra.En njutning att läsa.
Betyg 5

h. 2010-07-12 23:17
så fantastiskt skriven, ett underbart språk, och en gripande story. nesser blir bara bättre och bättre, må han bara skriva fler böcker om Barbarotti. Klockren femma!!!
Betyg 5

Love_Baloo 2010-08-05 10:39
Jag fick en klump i magen när jag läst färdigt
Betyg 5

elvel 2011-02-02 18:52
Äh, vilket snicksnack. Denna bok är definitivt en av Nessers sämsta verk (jag har läst dem allihop) och jag hade verkligen hoppats på en bra roman efter "Berättelsen om herr Roos" som var helt intetsägande. "De ensamma" är långsam, ointressant och jag tycker att man anar en viss "trötthet" bakom orden. Var finns Nessers knivskarpa ironi? Det enda jag finner är en litterär genomgång av Uppsala (som uppgjort för att läsaren efter sin läsning ska vandra runt bland gatorna, vatten över huvudet någon?!) och en fullkomligt ointressant mordhistoria. "En helt annan historia" och "Människa utan hund" är enligt mig två helt lysande berättelser med intressanta karaktärer och skildringar. Nesser KAN skriva, han har förmågan att via skrift uttrycka sig på ett enkelt, lagom ironiskt och lagom filosofiskt vis, men "De ensamma" är en total besvikelse. Jag saknar författarglöd- och glädje.
Betyg 1

xtensia 2011-02-17 13:21
Maken till segdeg har jag aldrig tidigare läst. Det här blev min första och sista bok av Håkan Nesser. Kunde tyvärr inte läsa ut boken p.g.a. Nessers ständiga malande i till synes totalt meningslösa dialoger och händelser.
Betyg 1

kali05 2011-08-08 20:24
Uppläsare Håkan Nesser
Ett dödsfall har skett vid ett stup i skogarna utanför Kymlinge och 35 år senare sker det ett liknande dödsfall på samma plats. Kan detta vara en slump?
Det är mycket tillbakablickar varvat med kriminalinspektör Gunnar Barbarottis och kriminalinspektör Eva Backmans undersökningar i nutid.
En annorlunda bok om relationer, känslor, tankar och värderingar och den är mycket läsvärd.
Betyg 4

Bokhållaren 2012-10-28 16:47
I en tjock, oerhört tjock, roman lunkar handlingen framåt, beskriven i olika tidsperspektv och sett från olika personers horisont. Upplösningen, eller jag borde kanske skriva upplösningarna. kommer som en lättnad. Trovärdigheten i dem är det väl si och så med. Nesser skriver som alltid med ett lätt anslag, dvs välformulerat och i enskildheter intresseant. Men när skall han samla sig till en bok som har en annan ambition än att bara roa för stunden?
Betyg 3

helix 2013-03-02 11:11
Första intrycket var att detta var en roman med stor skrivarglädje. Och ett mycket intressant språk, med lagom mycket glimt i ögat.
Men jag måste säga att romanen småningom blev ganska grå och... ja, trist. Jag hade svårt att engagera mig och verkligen tycka att jag brydde mig om karaktärerna och deras öden. Det är inget bra.
Men det blir relativt bra betyg ändå.. kanske mest för hur sprudlande det kändes inledningsvis.
Betyg 3

mahgame 2013-08-01 15:57
Höll absolut inte samma nivå som de föregående i serien..
Betyg 2

chrille112 2014-07-25 16:58
Visst blir man gripen av skildringen av några människors liv i dåtid och nutid. Blir dock kanske lite väl långt och inte särskilt mycket humor heller, ganska tungsint. Trovärdigheten kanske också kan ifrågasättas; finns det sådana människor som Germund Grooth t.ex? Når inte riktigt samma nivå som t.ex. Berättelsen om herr Roos.
Betyg 3

Anfield 2014-08-22 15:05
helt ok
Betyg 3

Spaniard 2020-05-01 17:02
Nesser är en av samtidens bästa svenska berättare och människokännare. Här gör han en Läckberg och låter två tidsepoker turas om att berätta historien.

Det är en lockande intrig med ett mystiskt dödsfall för 35 år sedan, och ett identiskt dödsfall i nutid. Upplagt för drama.

Sex personer står i fokus och vi får följa dom nu och då i en långsam process i knapp styrfart. Nesser lägger också en del krut på Barbarottis eget liv vilket inte kryddar.

Det är bra, första halvan är riktigt bra, men just när man önskar sig en ny växel så blir det än mer utdraget. Synd att en så intressant story blir så urvattnad.

Välskriven men otrimmad.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till De ensamma


  Köp boken som film på cdon: