bokrecensioner boktips

Fallet G

Författare: Håkan Nesser
Genre: Deckare
ISBN: 9789100178079


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Fallet G är en roman i två delar. Del 1, '1987', utspelar sig strax före första romanen i Van Veeterensviten,Det grovmaskiga nätet (1993), och del 2, '2002', direkt efter den nionde romanen, Svalan,katten, rosen, döden (2001).
Fallet G är den länge efterlängtade förklaringen till Van Veeterens enda ouppklaradefall, fallet G, som alla läsare av Van Veeterenböckernaväntat på; inte en bok utan att fallet G har förts på tal. Dessutom innehåller Fallet G en del av kommissarie Van Veeterens egen privata historia, brottstycken från hans ungdom och en aning om hur hans fortsatta liv tillsammans med Ulrike Fremdli kommer att te sig. Förhistoria och avslutning, prolog och epilog i en och samma bok således.
Van Veeteren som har rent personliga skäl vid sidan av de yrkesmässiga att vilja binda G vid hans många brott uppträder nu för sista gången på en brottsplats i de nesserska Nederländerna. Det handlar om en mördad kvinna i en torrlagd simbassäng och om en mördare med ett alibi som tycks omöjligt att spräcka. Fallet G utspelar sig bland annat i den lilla kuststaden Kaalbringen som man känner igen från den andra boken i Van Veeteren-sviten, Borkmanns punkt. Så sluts alltså ytterligare en cirkel, innanför den fullbordade romansvitens större cirkel
Medelbetyg: 3,44 (16 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fallet G :
2004-06-22 07:28
Jag älskar Håkan Nessers van Veeteren-serie men jag blev lite skeptisk när den här boken kom ut. I de andra böckerna i serien så har det då och då pratats om ett fall i van Veeterens historia som han inte har löst - Fallet G. Faktum är att det är det enda fall som han har olöst. Och nu kommer då boken som tar oss tillbaka till FÖRE alla de andra och nu får äntligen van Veeteren chansen att lösa det här fallet.

Trots mina dubier så blev jag glatt överraskad och tyckte mycket om boken. Det är en fördel om man har läst alla de andra böckerna i serien. Det blir en helt annan känsla om man känner igen personerna i handlingen.
Betyg 4
2004-06-23 10:54
Den här boken gillar jag verkligen!! Jag tycker om alla böcker av Håkan Nesser, en helt fantastisk författare.
Betyg 4
2004-06-23 14:20
Som alltid så skriver Håkan Nesser bra, det är en värdig avslutning för böckerna om kommissarie Van Veeteren.
Betyg 3
2004-08-29 00:19
Håkan Nesser är onekligen en angenäm författare att läsa, så även denna gång.
Däremot är VV inte trovärdig i denna bok. Att denna slipade hjärna och dessutom alla hans slipade kollegor skulle missa det uppenbara tar tyvärr udden av VV och hela serien.
Synd att en så bra berättare inte kan kläcka ur sig en bättre historia som avslutning på sin annars lysande deckar-svit.
Tyvärr har Nesser denna gång underskattat sin publiks inteligens.
Denna usla soppa till intrig förtjänar en etta i betyg om den inte varit så välberättad.
Hellre en bra berättad men dålig historia än tvärtom.
Betyg 2
2004-10-26 11:29
Mer än halva boken ägnas åt en mordhistoria som är så detaljerad att att det blir tråkigt. Det blir lite mer intressant då resterande del av boken utspelas i nutid, dvs 15 år senare, då trådarna knyts ihop. Men jag instämmer med föregående recensent att det var konstigt att inte den slipade Van Veeteren löste gåtan tidigare. Jag tycker att det här var en ganska medioker deckare, betyget blir 3.
Betyg 3
2005-11-10 19:03
Så kom vi då till finalen – the end.
Fallet G! Kommissarie Van Veeterens enda ouppklarade fall. Nu, femton år senare får han åter en chans att närma sig gåtans lösning.

Hade nog förväntat mig en mer rafflande avslutning. Förväntningarna var höga. Fallet G! Det enda ouppklarade fallet borde vara något alldeles extra.
Dessa förväntningar infriades inte.
Boken var läsvärd – kort och gott.
Betyg 3
2006-08-22 19:45
Den här boken är defenivt en av de bästa i van veeteren - serien!
Det ändå som jag blev lite besviken på var slutet... Men, Men allt kan ju inte vara perfekt...
Betyg 4
2008-01-25 11:34
En mycket bra och spännade bok. Håkan Nesser skriver bra.
Betyg 4
2008-02-01 23:39
Den sista boken i serien om Van Veeteren. Tyvärr är boken den klart sämsta i serien och det blev ingen värdig avslutning på Veeteren-serien. Vi ska här få veta vad G-fallet är för något, vilket funnits med i Veeterens tankar i de andra böckerna. Det är rätt märkligt att inte Nesser kunnat hitta på någon bättre historia än den här som avslutning i serien. Det är oftast bra berättat, men allt faller på att historian är tråkig.
Betyg 2
2009-09-01 08:43
Jag tycker det här var en ganska lyckad avslutning på van Veeteren-serien.Inte kanske det bästa Nesser skrivit men håller dock bra stilen.
Betyg 4
2010-09-12 21:08
lite vemodigt att det inte blir fler.. tycker den här var lite långrandig men det är dock en van veeteren..
Betyg 3
2010-10-02 12:19
Väldigt spännande! Och precis som Håkan Nessers andra böcker är den välskriven. En bra avslutning på böckerna om Van Veeteren.
Betyg 4
2019-04-09 17:21
Fallet G bjuder på vad som verkar vara en olöslig mordgåta. Polisen misstänker G men han har ett vattentätt alibi. Flera år senare så finner en privatdeckare svaret. Det här är en välskriven deckare. Dock klurade jag själv ut lösningen ganska snabbt.
Betyg 3
2019-09-18 17:55
Den sista av böckerna om Van Veeteren är inte den bästa. Lite seg tidvis. Och inte så trovärdig. Inte minst då en f.d. mördare, som borde sitta inne på livstid, nu är med i jakten på G.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fallet G
Liknande böcker:
Fallvind
 M. Adolfsson
Skamgrepp
 L. Cody
Polisen och den döde p..
 G. Unefäldt
Detektiv på hett plåttak
 S. Rutbäck Eriksson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
klädd för döden
 D. Leon
Morsarvet
 C. Granbom
Dödlig fjäril
 I. Boström
Dansar på din grav
 P. Liljestrand
Ättestupan
 J. Ekström