bokrecensioner boktips

Salems Lot - staden som försvann

Författare: Stephen King
Genre: Roman
Ämnesord: , skräck, vampyrer
Utgivningsår: 1975
ISBN: 9780671039745


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Utdrag ur boken:

I think it's relatively easy for people to accept something like telepathy or precognition or teleplasm because their willingness to believe doesn't cost them anything. It doesn't keep them awake nights. But the idea that the evil that men do lives after them is unsettling.

Medelbetyg: 3 (15 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Salems Lot - staden som försvann :
2004-05-27 15:48
Staden som försvann är en ganska tidig Stephen King som handlar om Salemes Lot, egentligen Jerusalems Lot, en liten stad i Maine. Hit återvänder en pojke och en äldre man, för att avsluta en del saker och ställa allting till rättaSakta nystas en berättelse upp om en helt vanlig stad som möter ondskan. Det är staden där folk försvinner och kommer igen...men helt förändrade i själ och kropp. Det är också en historia om skeptis, tillit, gudstro och kärlek.

Ska jag vara ärlig är det här en av de få Stephen King romaner jag inte alls tycker om. Vanligtvis väljer King att skriva om vanliga ting som förändras att bli till fasor. Den här gången skriver han om vampyrer. Det känns förutsägbart redan från början. Vitlök, kors och kistor i all ära. Men jag är inte rädd för vampyrer, jag kan inte ens föreställa mig sådana existera...därför faller jag inte alls för den här typen av berättelse.Den utvecklar sig för övrigt exakt som en dålig skräckfilm och personerna berör mig inte...de förblir mig likgiltiga.

Betyg 1
2004-06-12 21:01
Första King boken jag läste. Kan inte påstå att det var tack vare den här berättelsens "kvalitet" som jag läst fler.
Betyg 2
2006-02-07 16:51
Jag tänkte inleda med att säga: förlåt ElinLeticia, att jag inte håller med dig.

Salems lot är en liten håla i Maine. Den har sina vanliga småstadsfenomen; småfyllor, skallerkärringar, barn som klagar över skolan och ungdomar som drömmer om ett liv i storstaden. En man startar en möbelfirma här, men han har nog andra motiv än förtjänsten av möblerna. Ganksa snart börjar nämligen människor försvinna spårlöst. En grupp på några personer, däribland en författare, en klipsk liten grabb och en präst inser vad som är på väg att hända och bestämmer sig för att stoppa det; i guds namn eller inte.

Jag tyckte handlingen var bra, dock bara bra, inte alls den bästa jag har hört, men den är bra. Jag som med åren blivit rätt intresserad i vampyrer och andra ondskans varelser och känner mig kristen tyckte den var en riktig guldgruva. Det viktigaste för mig var inte att få en bra bokupplevelse utan att bara få läsa mig riktigt rädd. Dock kan jag förstå om andra tycker den är lite barnslig, vampyrer tillhör väl för många samma kategori som lakanspöken, men jag gillade den.

Betyg 4
2006-10-05 21:24
Det här en klassisk bra Stephen King. Ordentliga miljöskildringar, bra personbeskrivningar som gjorde att jag kände att jag gick runt i det lilla samhället, en hyfsad historia...
Betyg 4
2007-11-10 00:46
Kan vara långrandig och halvtråkig ibland, men ibland mycket underhållande och visst kan man få kalla kårar ibland, trots att det är "barnsliga vampyrer" vi pratar om.
Betyg 4
2007-11-12 14:46
Tycker om boken, en fräck vampyrhistoria.
Betyg 4
2008-02-03 17:17
En ganska så intressant vampyrbok.
Betyg 3
2010-08-01 15:02
Jag gillade boken.Den följde filmen ganska bra.
Man satt klistrad från första början.
Betyg 5
2011-07-20 16:04
ok
Betyg 3
2012-02-07 21:37
Första Kingboken jag tog mig igenom efter flera försök. Jag tycker väl inte att den är särskilt skrämmande. Klart läsvärt men knappast minnesvärd
Betyg 3
2016-02-23 09:28
Jag fastnade aldrig för boken och läsningen flöt aldrig på i boken. Tyvärr är inte boken jättebra.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Salems Lot - staden som försvann
Liknande böcker:
Skalpelldansen
 J. Milewski
Dracula, The Un-dead
 D. Stoker
Nekrofilen
 G. Wittkop
Living Dead in Dallas
 C. Harris
The Vampire Lestat
 A. Rice
Dead Until Dark
 C. Harris
Mörkrädd
 A. Roman
Sömnlös
 S. King