bokrecensioner boktips

Majsens barn

Författare: Stephen King
Genre: Novellsamling
Ämnesord: psykologi
ISBN: 9132433654


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,4 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Majsens barn :
2004-05-27 15:46
"Majsens barn" är en novellsamling med några av Stephen Kings äldsta noveller. Här möter vi bland många andra berättelserna om
Gräsklipparmannen, institutionen för att sluta röka, flickan som möter den perfekta killen, som är perfekt för att han kan läsa hennes tankar, vidare, svanhopperskan och många många fler.

Det är "Svanhopperskan" som berör mig mest. Men hela samlingen utgör en lättläst och gripande skröna. Stephen Kings noveller när han är som bäst.
Betyg 3
2004-08-24 20:24
Jag håller med "annika" att man börjar fnissa lite till "Gräsklipparmannen" :-) En jättebra novellsamling. Själv gillar jag bäst "vadet" och "Hur man slutar röka". Mycket spännande!! En stark 3:a av mig.
Betyg 3
2005-10-25 14:44
Jag kom över den här boken på skolans gamla bibliotek bakom en hylla och tänkte att den kanske var läsvärd. Jag plöjde igenom den på tre dagar blankt och hade då skaffat mig några personliga favoriter. Den bästa var helt klart Snöstormen. Kortfattad, men får samtidigt fram det budskap den ska, precis som en riktig novell. Annars är Majsens barn och Gräsklipparmannen väldigt bra. Jag tyckte däremot inte att sista pinnen på stegen är bra. Jag förstod inte vad King ville när han skrev den eller vad den egentligen handlar om. Men jag är ju bara 13 år så jag har väl en naturlig dragning till blodiga historier t.ex. Gräsklipparmannen. Jag orkade däremot inte läsa den långa Dödsbädden, men jag har efteråt hört att den är bra. Så jag får väl leta reda på den igen och under tiden får ni väl läsa den här recentionen. /Martin (92mja01)
Betyg 3
2006-05-06 15:33
Nån som kan hjälpa mig snabbt med att göra en bokrecension utav "Hur man slutar att röka".. Den behöver absolut inte va lång.. Snabb hjälp tack.
Betyg 4
2008-08-13 22:53
Bättre än novellsamlingen "Salems lott" men den är inte mycket bättre. Räcker inte till en trea.
Betyg 2
2008-11-17 13:27
Jag anser att Stephen King är en av världens bästa författare, han har skrivit många böcker som man slukar, Majsens Barn är en sådan novellsamling man slukar på bara några timmar. Jag gillade 'Hur Man slutar att röka' bäst för den rysande på ett sätt som bara Stephen King kan skapa. Egentligen borde man tacka författare som H.P Lovecraft för utan honom hade inte Stephen King kunnat skriva som han gör. Majsens Barn får defenitivt bra betyg
Betyg 4
2009-04-01 20:59
Den bästa av hans novellsamlingar, helt klart. Alla små historier hade verkligen en höjdpunkt. Fantastiskt bra.
Betyg 5
2018-08-13 16:23
En samling noveller av Stephen King. Alla är skrivna på hans karakteristiska vis med en normalitet som växer vidare mot oförklarligt som slutar i skräck. Mycket bra.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Majsens barn
Liknande böcker:
Noveller
 T. Hadley
Jag säger det ni tänker
 C. Sittenfeld
Brist
 A. Schulze
Huset Araucaima
 A. Mutis
Staden
 E. Neander
Familjeliv och andra n..
 G. de Maupassant