bokrecensioner boktips

Hennes kropp och andra parter

Författare: Carmen Maria Machado
Genre: Novellsamling
Ämnesord: psykologi, skräck, gränsöverskridande
Utgivningsår: 2020
ISBN: 9789113094137


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hennes kropp och andra parter :
2021-06-06 12:09
En skruvad novellsamling med berättelser om kvinnor och deras kroppar, i stilen en blandning mellan Margaret Atwood, John Ajvide Lindqvist och J K Rowling. Skräck med övernaturliga inslag överväger men här finns också klara inslag av komedi och psykisk störning. Författaren är gay så här finns en del lesbiskt sex. De dystopiska inslagen finner vi i novellen Inventering, om ett dödligt virus som sprider sig i USA, och Riktiga kvinnor har kroppar, där vissa kvinnor drabbas av en åkomma som gör dem genomskinliga.
Vidare kan nämna Makens stygn, där en gift kvinna envist försöker hindra att hennes make tar bort det gröna band hon alltid har knutet runt halsen, och Åtta tuggor, om hur en fettsugning får vådliga konsekvenser. Den sista novellen, Synnerligen avskyvärt, är ett rapsodiskt experiment, så skruvat och annorlunda att jag inte ens vill försöka förklara vad den handlar om. Däremot börjar jag på allvar oroa mig för Machados mentala hälsa...;-)

Författaren har en examen i kreativt skrivande, vilket jag tolkar som att ju mer man tänjer på gränserna, desto bättre. Vissa berättelser är fullständigt gränslösa, men inte påfallande blodiga eller våldsamma och absolut inte ointressanta. Skräck är inte riktigt i min smak men de som gillar Ajvide Lindqvist kan hitta ett och annat här. Fast som läsare undrar man om inte vissa av vålnaderna i själva verket är hjärnspöken...
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hennes kropp och andra parter
Liknande böcker:
Noveller
 T. Hadley
Jag säger det ni tänker
 C. Sittenfeld
Brist
 A. Schulze
Huset Araucaima
 A. Mutis
Staden
 E. Neander
Familjeliv och andra n..
 G. de Maupassant
Det där som nästan kvä..
 C. Ngozi Adichie