bokrecensioner boktips

Raseri

Författare: Stephen King
Genre: Fantasy
Ämnesord: politik, psykologi
Utgivningsår: 1977
ISBN: 0451076451


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Utdrag ur boken:
Citat 1:

”Dörren rycktes upp och jag grep pistolen. Magister Vance stack in huvudet. ’Brandalarm’, sa han. ’Alla… Var är fröken Underwood?’
’Stick’, sa jag.
Han stirrade på mig. Han var en mycket fläskig man och hans hår var prydligt kortsnaggat. Det såg ut som om någon landskapsarkitekt hade trimmat det omsorgsfullt med en häcksax.
’Va? Va sa du?’
’Ut.’ Jag sköt honom och missade. Kulan snuddade vid överdelen av dörren och tog med sig lite träsplitter på vägen.
’Jesus’, sa någon i främsta bänkraden milt.
Magister Vance fattade inte vad som stod på. Jag tror inte att någon av dem gjorde det. Det hela påminde mig om en artikel jag läst om den sista stora jordbävningen i Kalifornien. Den handlade om en kvinna som gick från rum till rum medan hennes hus ramlade i bitar omkring henne, och skrek åt sin man att dra ut kontakten till fläkten.
Magister Vance beslöt sig för att börja från början. ’Det brinner i huset. Var snälla och…’
’Charlie har en pistol, magistern’, sa Mike Gavin i en ton som om han hade diskuterat vädret. ’Jag tror att det är bäst att ni…’”


Citat 2:

”Jag vet att de trodde att de skulle klara sig. Så är det alltid. Vad jag undrar är om de hoppades att jag skulle knäppa någon annan.”

Medelbetyg: 3,64 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Raseri :
2004-05-25 20:14
Om en vanlig amerikansk kille som spårar ut, har Stephen Kings alias Richard Bachman skrivit en bok om. Den handlar om en pojke som skjuter sina två lärare efter ett stort bråk med skolledningen. Han tar därefter hela sin klass till gisslan och när klassen väl inser allvaret i situationen vänds rädsla och frusterationen konstigt nog inte mot pojken utan mot deras plats i livet. Masker som placerats över elevernas sanna personlighet, beroende på klasstillhörighet och roll, plockas av. De sitter alla i samma båt och är varandras gisslan och något avslöjande är på väg att hända, Pojken som tagit gisslan har inte längre situationen under kontroll.

En av Kings bästa böcker, psykologiskt som språkmässigt. En profil över amerikas ungdom som är både gripande och obehaglig. Jag läste ut boken på tre timmar för den var helt omöjlig att lägga ifrån sig.
Betyg 3
2004-05-27 11:50
En skrämmande bok - helst med tanke på alla de våldsdåd som hänt (och händer!) på skolor runt omkring i världen och i Sverige.
Jag hörde att en kille som skjutit med vapen i skolan (i USA) hade den här boken i sitt skåp och att King därefter drog in den. Jag vet dock inte om det är sant.
En läsvärd, men otäckt verklighetstrogen berättelse!
Betyg 3
2004-07-25 15:15
Enligt mig en av Kings bättre böcker, det är när han skriver om sånt här som han är som bäst. Ska läsa om den för att se om den fortfarande känns lika bra. Tills dess är det en stabil fyra.
Betyg 4
2004-09-08 09:22
En bra och skrämmande bok. Som läsare sögs jag direkt in i handlingen, fängslad av Kings språk och berättarsätt. Den känns mycket aktuell, trots att den har en del år på nacken. En trea i betyg!
Betyg 3
2006-02-12 21:45
Sträckläste denna bok. Spännande och en intressant inblick i huvudpersonens psyke.
Betyg 3
2007-04-16 12:32
Hade en period då jag tyckte det var kul att läsa om gisslandraman för nåra år sen, alla flashbacks är sååå tråkiga
Betyg 2
2007-11-11 21:46
Tycker mycket om boken. Har läst den flera gånger. Känslan av att tappa greppet och bryta mot alla regler. Lite som filmen Falling down med Michael Douglas.
Betyg 4
2009-07-08 19:30
Den här boken är i sin alldeles egna lilla särklass. Inte för att den är otroligt bra, vilket den är, utan för att den är så konstig.
Om jag får citera boken lite halvt så får den logiken att äta upp sej själv och säger att livet är en apa på en pinne. Denna mening är liksom många andra ett citat som verkar rationellt men i själva verket är helt meningslös. Mycket bra samhällskritik!
Betyg 5
2009-07-10 12:43
En tät och bra gisslandrama.Och med härliga personbeskrivningar.
Betyg 4
2010-06-19 17:17
Dev var en anorlunda bok av Stehen king.Det var ovanligt att den var ganska tunn för att vara en bok av Stephen king.Men den var spänande för att det var kul att se hur det skulle gå för Charles.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Raseri
Liknande böcker:
Drakarnas dans
 G. R.R . Martin
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Hero of Ages (Mistborn..
 B. Sanderson
Well of Ascension (Mis..
 B. Sanderson
The Slow Regard of Sil..
 P. Rothfuss
Tidens fångar
 J. Dever
Dead Sexy
 K. Raye