bokrecensioner boktips

Kungarnas Krig

Originaltitel: A Clash of Kings
Författare: George R.R Martin
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, politik, mord, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789175030524


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den natt drakarna föds brer kometens svans ut sig över gryningen, röd som blod och eld, praktfull och skrämmande på en och samma gång. Likt ett nysmitt svärd med glödhet klinga river kometen upp ett sår på himlen och förebådar en ny tidsålder. Sedan kung Robert dött betraktar sig hans bror Stannis som arvtagare till järntronen. Men han är inte ensam om sina anspråk. Det råder kaos i de sju konungarikena och de olika släkterna är beredda att slåss om makten. Det pågår ett krig där man inte kan lita på någon. Brodermord, blodskam och svartkonst, en prinsessa förklädd till tiggarpojke, en livmedikus som besitter ett dödligt gift och stråtrövare som lämnar bergen för att hemsöka dalen. Ett krig där segern går till den som äger det vassaste stålet och det hårdaste hjärtat och där döden vandrar i natten. När kung slåss emot kung darrar landet i fasa.
Medelbetyg: 5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kungarnas Krig :
2019-04-16 06:16
Andra boken i serien Game of thrones, är ett mästerverk. Handlingen innehåller mer politik och mer krig än i första boken. Nu har det bildats fyra kungar som slåss om Järntronen. Joffrey Lannister som sitter på järntronen, Nordens kung Robb Stark och de två brödrar till den avlidne kungen Renley och Stannis Baratheon.

I boken får vi läsa lite om deras bakgrund, vilket gör att även om tv serien följer böckerna ovanligt nogrant så går man mer in på djupet i böckerna.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kungarnas Krig
Liknande böcker:
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
The Watchman of Eternity
 P. Witcover