bokrecensioner boktips

Innan döden kom

Författare: Elizabeth George
Genre: Roman
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9151847981


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Historien börjar i North Kensington hos tre så gott som föräldralösa barn. Den äldsta, femtonåriga Ness, kastar sig rakt ut i elände så fort hennes högklackade stövlar kan bära henne. Det tvingar mellanbarnet, Joel, att ta stort ansvar för den yngste, Toby. Det dröjer inte länge förrän man förstår att också Joel har problem. Ett lokalt gäng börjar trakassera honom och uppträda hotfullt mot hans bror. För att skydda sin familj tvingas Joel till slut ingå ett avtal med djävulen - något som för honom hela vägen till Thomas Lynleys tröskel.
Medelbetyg: 3,2 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Innan döden kom :
2007-09-23 11:37
(What came before he shot her, 2006) 554 sidor. Inte spännande, vi vet ju hur det går. Vi följer Joel, mycket sympatisk pojke, som sen ska bli mördare, hans yngre bror Toby, efterbliven?) och systern Ness, som helt driver iväg. Mostern Kendra är väl OK. Det är eländes, elände. Indignationsroman skulle man kunna kalla den, om inte författaren hade hållit en sån nedlåtande ton. Hon verkar förakta invandrare och färgade och speciellt blandraser mellan vita, svarta och asiater. Ger en obehaglig, fadd smak. Slutade på sid. 182.
Betyg 2
2008-07-28 15:22
Nej, det här är ingen gängse deckare om Lynley och Havers precis, men den är ändå bra. Tjock väldig bok, men så bra och detaljerat skriven att jag verkligen inte tröttnade.
Betyg 4
2009-01-14 18:49
Gillade denna bok! Otroligt väl researchat tycks det.
Inte direkt vad jag väntat mig eftersom Lynelyoch Havers egentligen aldrig dyker upp...men mycket bra bok!
Betyg 3
2010-05-14 17:42
Boken var seg och för lång. Om den hade varit lite komprimerad hade den kanske varit mer intressant. Romanen är mer en relationsroman än en deckare tycker jag.
Betyg 2
2010-10-25 06:21
Blir lite förvånad över de svala recensioner då jag till skillnad av de upplevde denna bok som mycket bra, svår att släppa ifrån sig.
Jag gillar inte deckare och inte kriminalromaner därför har denna bok varit hemma hos mig mycket länge innan jag vågade mig på den, men jag blev fast direkt.
Den kan beror på det att den inte är någon typisk deckare, utan beskriver mer livet i Londons sämre områden, och handlar först och främst om tre syskon som blir dumpade hos sin faster.
Själva brottet sker först i slutet av boken, det är vägen till brottet som beskrivs, hur de två syskonen drivs in i kriminaliteten av sin omgivning.

Detta är första jag har läst skrivet av Elizabeth George, och min nyfikhet är väckt, jag kommer undersöka ifall hennes andra böcker också är o typiska deckare eller om Innan döden kom är ett undantag.
Betyg 5
Liknande böcker:
Nej och åter nej
 N. Lykke
Misstagens bok
 S. Bjerg
evangelium enligt pantera
 h. linderholm
Renoveringsobjekten
 E. Åhman Owetz
Nattavaara
 T. Engström
Dagar utan slut
 S. Barry
Amado Mio
 P. Pasolini