bokrecensioner boktips

Till minnet av Edward

Författare: Elizabeth George
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9172636181


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den nedgående solen sänder några sista strålar av döende ljus över den ödsliga kyrkogården. Som en gloria bildar den fond åt träden och klocktornet. Deborahs blick följer två tjattrande, bråkande ekorrar, den ena försvinner. "Du tror väl inte att han är så listig att", säger hon till ekorren, när hennes röst plötsligt dör bort. Hon blir alldeles torr i munnen. Orden flyr. Tankarna löses upp. Ett barns nakna kropp under trädet.

Thomas Lynley och Barbara Havers undersökning vid en engelsk internatskola leder dem rakt in i ondska som dolts i åratal.

Medelbetyg: 3,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Till minnet av Edward :
2006-10-24 10:54
Ganska typiskt Elizabeth George bok.
Betyg 2
2007-02-06 21:09
Bok nr 3 av Elizabeth George. Hon skriver bra deckare. De återkommande karaktärerna blir allt tydligare. Barbara Havers med sitt helvete till privatliv från vilket hon flyr in i jobbet. Thomas Lynley som går och trånar efter Helen. Simon och Deborah ST James som har lite trubbel i äktenskapet.

Betyg 4
2010-01-17 17:43
Riktigt bra deckare där man får fundera tills det knakar i huvudet. En bra blandning av personligheterna i böckerna och deras problem och tankar, och själva brotten som begås. Personerna man stöter på är intressanta och man misstänker i princip alla minst en gång.
Den bästa bok jag läst av Elizabeth George, och den deckare med mest känsla jag läst på länge!
Betyg 5
2017-09-18 01:15
Välskriven bok som lätt kunnat kortas ner. Jag gillar Barbara Havers, och även Lynley är helt okej. Boken är dock ganska tråkig enligt mig, karaktärerna alldeles för många att hålla reda på och nästan bara av manligt kön. Jag tänker ge Elizabeth Georges deckare några chanser till, men den här kan jag inte direkt rekommendera.
Mitt slutbetyg blir, en 2:a!
Betyg 2
Liknande böcker:
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Mörk jord
 A. Cleeves
Du måste dö
 P. James
Ornömordet
 L. Björnlund
Koka björn
 M. Niemi
När regnen upphör
 D. Öhrlund