bokrecensioner boktips

Saknaden efter Josef

Författare: Elizabeth George
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
ISBN: 9172633832

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I den lilla byn Winslough i Lancashire skvallras det om den sympatiske kyrkoherdens plötsliga död genom matförgiftning. Det var högst märkligt att mrs Spence som är expert på örter skulle ta fel på palsternacka och sprängört. Inte heller kan man bortse från att hon har ett förhållande med byns polisman.

I Saknaden efter Josef står föräldrakärleken i centrum, en kärlek som överskuggar alla andra känslor, men som slutar med en tragedi. Thomas Lynley och Barbara Havers får undersöka ett fall som är fyllt av våldsamma känslor och dramatik mot en fond av mystik och magi.
Medelbetyg: 3 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Saknaden efter Josef :
2005-08-12 12:27
Den här imponerade inte speciellt på mig. Helt ok, men inte mer.
Betyg 3
2007-01-16 07:16
Typisk Havers/Lynley-deckare. Klart godkänd!
Betyg 4
2007-02-06 21:06
Sjätte boken.
Inte förrän i den här boken läste jag om författaren. Elizabeth George är amerikan. Ändå har hon av någon orsak valt England som den plats där hennes romaner tilldrar sig. Men det ger i vart fall mig en förklaring till saker jag funderat på när jag läser boken. En typ av konservatism som inte känns riktigt engelsk (och jodå engelsmän kan också vara grymt konservativa, men ändå på ett annat sätt) och ibland en kvinnosyn som inte riktigt passar in i Europa. Men för en amerikan stämmer det ganska väl!

Komplotten, eller vad man nu skall kalla det, i den här boken är verkligen bra. Flera oväntade vändningar och det är inte så enkelt att gissa sig till gåtans lösning. Så den storyn är bra.

Däremot märker jag återigen att jag har svårt för författarens beskrivning av känslor och relationer. Ibland känns det som taget ur en billig kärleksroman och ibland som någon som skriver om saker som den inte har en aning om. Vet att jag inte tänkte så mycket på det första gången jag läste boken. Elizabeth George håller inte att läsa bok efter bok av på samma sätt som tex Michael Connelly.

Boken rekommenderas med viss tvekan.
Betyg 2
2017-11-06 00:02
Spännande, lättläst och välskriven. Bok nummer 5 om Thomas & Barbara.
Mitt slutbetyg blir, en stark 3:a!
Betyg 3
Liknande böcker:
Mannen i fönstret
 K. Dahl
Morden i Baronville
 D. Baldacci
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan