bokrecensioner boktips

Det innersta rummet

Författare: Elizabeth George
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, spänning
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9170011893

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ingen kan få en att njuta av livets djävligheter såsom denna deckarmästarinna.'' Folkbladet

När syskonen China och Cherokee via en annons får i uppdrag att transportera några viktiga ritningar från Kalifornien till ön Guernsey tar de chansen att tjäna lite pengar även om uppdraget verkar skumt.

På en strand på Guernsey hittas den 67-åriga miljonären Guy Brouard död, kvävd av en märklig talisman. Han har levt ensam med sin syster Ruth under många år, men varit gift flera gånger och har barn från de olika äktenskapen. När testamentet läses upp visar det sig att hans barn bara får en liten del av arvet, istället har han testamenterat en stor summa till två ungdomar på ön. Varför har de fått ärva? Vad har de för relation till Guy Brouard? Och vad har hänt med en ännu större summa pengar som på ett mystiskt sätt försvunnit ur landet?
Medelbetyg: 2,33 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det innersta rummet :
2007-01-15 23:02
Gav upp efter 150 sidor... Tror nog att antalet sidor(600st med minitext) var alldeles för psykologiskt påfrestande för tillfället...
Betyg 1
2007-01-15 23:07
Bok nr 12 i Lynley/Haversserien. I den här boken är Thomas Lynley en bifigur och Barbara Havers är inte med alls. Istället är det Deborah och Simon St James som ger sig av till Guernsey för att hjälp Deborahs vänner.

Jag vet inte, men jag får allt svårare med Elizabeth Georges sätt att beskriva människor. Det verkar som att hon koncentreras sig på EN känsla och så får en viss person stå för den känslan. Och det upplever jag hela tiden som överdrivet. I den här boken är det (enligt min åsikt)Deborah St James som är den som får personifiera något. Och enligt mig personifierar hon dumhet. Jag blir så förbannad på henne emellanåt för jag tycker hon är dum som ett spån. Stör mig oerhört!

Jag gissade oerhört tidigt vem som var mördaren och även om jag blev lite lurad i mitten, så hade jag ändå rätt.
Kanske har jag läst för många Elizabeth George i rad nu för den här boken Rekommenderas faktiskt Inte.
Betyg 1
2007-01-16 07:16
Nja, kanske inte den bästa av Elizabeth George men som tidsfördriv helt OK.
Betyg 3
2007-01-28 20:53
Helt okej underhållning, men den sticker inte ut.
Betyg 3
2008-11-03 16:19
En spännande och intressant bok. Bra skriven tycker jag med.
Betyg 4
2009-07-13 10:52
Detta var min absolut första deckare av Elisabeth George. En stor besvikelse måste jag tyvärr säga. Vet inte om jag vågar mig på något annat av henne på ett tag.

Boken är lång. Detta konstaterande sammanfattar denna recension ganska bra. Här känns det som författaren verkligen försökt att dra ut på orden, beskrivningar etc för att boken skall bli längre. Hade historien varit hälften så lång skulle jag nog tycka att det var en helt schysst historia, men detta är bara för mycket.

Jag lyssnade på ljudboken.
21 CD som jag hoppfullt trodde började närma sig slutet vid CD9 och tänkte ÄNTLIGEN vid CD 20. Nej, det är verkligen inget bra betyg.

Jobbiga personbeskrivningar med ologiska resonemang.
För lång. Punk.
Betyg 2
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Misstagens bok
 S. Bjerg
Nattavaara
 T. Engström
Amado Mio
 P. Pasolini
Fiskande kattens gata
 J. Földes
Himmel över Alaska
 K. Hannah