bokrecensioner boktips

Klara bevis

Författare: Elizabeth George
Genre: Deckare
Ämnesord: mord

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Klara bevis :
2005-01-20 09:46
Den här boken innehåller tre noveller. I den första novellen får man möta Douglas Armstrong, en man som börjar planera mordet på sin flera år yngre fru när han får för sig att hon har bedragit honom.
I den andra novellen, som är lite längre, få man möta Malcolm Cousins, en man som inte låter någoning hindra honom att få det han är ute efter.
Och i den tredje och sista berättelsen träffar vi Adele, som tillsammans med ett gäng vuxna vandrar omkring på ett muséem när en av dem faller ner död, mördad. Och någon av de andra i gänget är mördaren.

Jag har aldrig tidigare läst någonting av Elizabeth George. Jag imponeras av hennes språk som kändes väldigt fängslande, och jag imponerades kraftigt av den första novellen i boken. Om det endast var den som jag skulle sätta ett betyg på så skulle boken få en femma. Men nu är det ju två till noveller som spelar en stor roll, och ingen av dem var särkilt bra. Tvåan tog upp en massa historiska saker, som visserligen hade ganska viktig roll i berättelsen, men jag tyckte att det kändes alldeles för långtirkigt att läsa om det. Nästan alltid när berättelsen kom in på det historiska blev jag tvungen att anstränga mig kraftigt för att kunna koncentrera mig på den, i alla fall någorlunda.
Och den tredje novellen, det kändes som att jag aldrig hann komma in i den förrän den var slut, vilket var synd. Jag tror att den kan ha haft stora potential till att bli riktigt bra om den bara var längre.

Så betyget på denna relativt lättlästa bok blir en trea, svag dock.
Betyg 3
Liknande böcker:
Mannen i fönstret
 K. Dahl
Morden i Baronville
 D. Baldacci
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén