bokrecensioner boktips

För hennes eget bästa

Författare: Elizabeth George
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
ISBN: 9172637854


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Elena Weaver chockerar alla som träffar henne första gången. Med sin figurnära klädsel och sina pråliga smycken utstrålar hon men också intelligens. Hon utmanar alla förutfattade meningar om hur en ung flicka med handikapp bör vara. Elena lever som student i Cambridge ett intensivt liv i tillfälliga fysiska och känslomässiga förbindelser - tills en dag någon väntar på henne i dimman under hennes joggingtur. Kommissarie Thomas Lynley och hans assistent Barbara Havers genomför sin undersökning i den exklusiva universitetsmiljön. Här råkar de mitt in i en härva av kärlek, besatthet och svartsjuka - en malström av känslor för vilkas skull Elena offras.

Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av För hennes eget bästa :
2007-02-10 17:44
Elena Weaver är en ung student i Cambridge. Hon är en god löpare som springer varje dag. Tills den dag då någon väntar på henne vid floden.

Lynley och Havers utreder såklart mordet. Elena var en flicka med manstycke och kretsen av missänkta växer. Både innanför universitetets murar och utanför.

Lady Helen är också i Cambridge där hon hjälper sin syster som nyss fått barn. Lynley försöker få henne att lyssna och att tro på hans kärlek. Skall han lyckas?

Och Havers mor blir allt mer senil. Havers vill fortfarande ta hand om henne, men det blir allt svårare. Men kan man verkligen lämna bort sin egen mor?

Bok nummer fem av Elizabeth George. Nu är hon tillbaka i gammal stil. Hon är bra på att väva ihop själva mordhistorien med det som sker med huvudpersonerna samtidigt. Ibland är hon kanske inte så bra på relationsbiten. Kan bli lite FÖR melodramatisk. Men i huvudsak är det ändå läsvärt.

Betyg 4
2008-01-07 21:41
Bra men inte den bästa hon gjort.
Betyg 3
2017-10-22 01:18
Skaplig brittisk deckare att fly in i för några timmar. Jag gillar Lynley och Havers och även de andra karaktärerna är ganska okej. Men själva intrigen är ganska krystad och nästan lite löjeväckande enligt mig. Välskriven, men ingenting som jag kommer att minnas.
Mitt slutbetyg blir, en 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till För hennes eget bästa
Liknande böcker:
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter
En snygg historia
 A. Goldstein
Mannen på bänken
 A. Goldstein