bokrecensioner boktips

När ingen ser

Originaltitel: With No One as Witness
Författare: Elizabeth George
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9151843625


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En seriemördare härjar i London. Offren är unga pojkar och flera är av utländsk härkomst. Thomas Lynley får ta hand om fallet, men motarbetas av högsta ledningen när han försöker få Barbara Havers befordrad till hennes tidigare rang och själv vill bestämma hur utredningen ska bedrivas.

Medelbetyg: 3,83 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av När ingen ser :
2005-12-26 18:28
Usch, detta var en seg historia. Jag som har tyckt så bra om Elizabeth Georges böcker om Lynley/Havers blev grymt besviken. Först under den sista femtedelen av boken så hände det lite och intresset väcktes.

Det enda uppseendeväckande med boken är hur författarinnan väljer att hantera Lynleys privatliv. Mer kan jag inte avslöja.

Tyvärr är jag färgad av filmatiseringarna av de tidigare böckerna och ser skådespelarna framför mig när jag läser om Thomas/Barbara/Helen. Inte alls bra. Deras ansikten passar inte alls in på den bild jag hade av karaktärerna innan jag såg filmerna.
Betyg 3
2006-02-02 08:50
Okej, boken är bra skriven och det är någorlunda hyfsad spänning. Men jag saknar ändå det där lilla extra. Jag känner ibland att det för ofta fokuseras för mycket på huvudrollernas privatliv, ett privatliv som enligt mig inte alls är intressant. Just i denna boken händer det dock något mycket avgörande för Lynley, vilket jag nästan kan tolka som om detta är sista boken????

Betyg 4
2007-01-28 17:20
Oj, här klipper Elizabeth George till oss läsare med något som knockar en halvt medvetslös. Men det får ni läsa om själva.

Det här är en spännande bok, absolut en av hennes bästa. Spänningen är ganska konstant och det dyker upp sidohändelser som hjälper till att hålla spänningen uppe. Folk är mer verkliga i den här boken än i hennes tidigare och i vart fall kände jag mer för karaktärerna än jag brukar.

Spännande, bra skriven och med en fullkomligt oväntad händelse.

Betyg 4
2007-08-18 10:28
Bok nr 11 i serien om kriminalinspektör Lynley. Här har Barbara Havers och Winston Nkata också en framträdande roll. Vi förutses ha läst de tidigare delarna. Jag har inte det och undrar mycket över förhållandet mellan Nkata och en viss kvinna i boken. Den sociala beskrivningen av London är underlig. Större delen av staden tycks bestå av slumområden och misär av amerikanska mått. Nkata till exempel (är han 29?) bor kvar hemma hos sina föräldrar för att skydda dem från våldet i bostadsområdet. George använder stor del av boken (616 sidor!) till att skildra polisernas privatliv. Hon är inte bra på personskildringar. Havers tröstäter, Lynley har dåligt samvete och Nkata är olyckligt kär. Lynleys fru är besatt av att välja dopklänning. Tja det räcker inte. Boken är ojämn, det finns utan tvekan både spännande och gripande avsnitt i boken. Slutet är ju härligt snyftigt.
Betyg 3
2007-08-26 15:07
Jag rycktes med från början av boken. Det är en typisk Elisabeth George bok. Bra och spännande från början till slutet.
Betyg 4
Liknande böcker:
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Mörk jord
 A. Cleeves
Du måste dö
 P. James
Ornömordet
 L. Björnlund
Koka björn
 M. Niemi
När regnen upphör
 D. Öhrlund