bokrecensioner boktips

Trollkarlens stav

Författare: Terry Pratchett
Genre: Fantasy


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Trollkarlens stav :
2007-02-28 11:44
En magisk tradition berättar att den åttonde sonen i tre led blir trollkarl och en mycket mäktig sådan. Självklart måste barnet vara av manskön, för några kvinnliga trollkarlar finns inte. Iallafall inte förrän trollkarlen Drum Billet lämnar in och över sin stav till lilla Eskarina, i sådan fart att han inte hinner glutta under filten. Eskarina växer upp och blir lärling i häxkonster hos Mormor Vädervax. Men flickan har så mycket magisk potential att Mormor snart inser att hon hör hemma på Osynliga Universitetet för trollkarlsmagi i Ankh-Morpork. Oturligt nog tar Universitetet inte emot kvinnor - men säg det till Mormor Vädervax?

Mormor Vädervax är en av mina favoritkaraktärer i Pratchetts underbara böcker. Hon är oresonlig, pryd men oerhört generös till sin läggning. Iallafall av sånt som hon kan tänka sig att dela med sig av. Denna historia är ett feministisk manifest. Det är roligt att läsa och eftersom tempot är högt och intrigen klockren njöt jag varje ögonblick! Mormor Vädervax och Ridcully (Skolans rektor) visar sig ha en historia bakom sig som trotsar all beskrivning - och där får man en liten fräck bonus på köpet. Underbart min skapare! Betyget blir en stark fyra.

Betyg 4
2007-06-11 15:39
bra och annorlunda bok, om man som läsare uppskattar pratchetts berättarstil så kommer man troligen att tycka mycket om denna. en stark rekommendation om man gillar en satirisk form av fantasy.
Betyg 4
2007-07-06 16:30
En skön stämning rakt igenom.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Trollkarlens stav
Liknande böcker:
Äventyret i tomatdjungeln
 E. Abrahamson
Äventyret i vattenlaby..
 E. Abrahamson
Judas barn
 M. Heitz
Blöd för berget
 S. Sofia albertsson
Elddopet
 A. Sapkowski
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen