bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
1906 : på jakt efter e..
A hat full av sky
Carpe Jugulum
Det fantastiska ljuset
Döden ligger lågt
Equal Rites
Eric
Goda omen
Going Postal
Herrskap och häxor
Hogfather
Häxkonster
I lagens namn
Jingo
Johnny och döden
Levande musik
Lords and Ladies
Magins färg
Makalöse Maurice och h..
Making Money
Masker
Mort
Nation
Pyramidfeber
På lerfötter
Liknande böcker:
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Den försvunna staden
 J. Salmson
Sirensong
 J. Black
Shadowspell
 J. Black
Glimmerglass
 J. Black
Bitterblue
 K. Cashore
The Poison Garden
 S. Singleton
A Clash Of Kings
 M. George R.R.
The Tales of Beedle th..
 J. Rowling
Sagan om de två tornen
 J. Tolkien

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerHäxor i faggorna: En roman om Skivvärlden

 
Författare: Terry Pratchett
Genre: Fantasy
Ämnesord: fantasy
Utgivningsår: 1996
 
Spänning:  1
Humor:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det här är en saga som inte kommer att sluta lyckligt - åtminstone inte om Mormor Vädervax är häxa för sin kvast. Och vad vore enklare än att se till att den fattiga flickan inte får sin prins? Men då glömmer Mormor Vädervax och hennes häxkollegor att världen kräver att sagor får lyckliga slut...


Medelbetyg: 4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Häxor i faggorna: En roman om Skivvärlden :


inca 2003-12-05 08:47
En helt underbar, härlig bok. Man får skratta mycket för den är full av dråpligheter. Mormor Vädervax, Nanna Ogg och Viväcka Vitlök är inte damer man leker med. Tack och lov finns det fler böcker med dessa tre häxor.
Betyg 4

jema 2003-12-06 10:05
Böckerna om häxorna tillhör mina favoriter bland Pratchetts böcker. Roliga för alla åldrar även för dom som vanligtvis inte gillar fantasy.
Betyg 4

Dhelenk 2004-02-01 13:54
Terrys böcker är underbara att läsa men om man inte läser dem på engelska missar man meningen i många många skämt. Om de är roliga på svenska så är det mästerverk på engelska

ElinLeticia 2007-01-24 16:09
Verklig ondska handlar om att inte låta människor leva sina liv i fred. Verklig ondska handlar om manipulering med ödet för att skapa en värld som man anser vara bättre än den som fanns förut. Att livet handlar om att hitta vägar att uppnå sann lycka och snubbla över en hiskelig massa olycka på vägen, är en uppfattning som inte delas av den goda feén i Genua. Hon försöker tvärtom införliva hela verkligheten kring sig i sagor. Men när hennes onda motsvarighet i Lanker går hädan förpassas hennes trollspö till Viväcka Vitlöök, som högst tvivelaktigt kommer förvalta det på rätt sätt. Mormor Vädervax och hennes kollega Nanna Ogg följer med Viväcka till Genua för att förhindra att prinsessan gifter sig med en prins med dragning åt det amfibiska hållet.

Persongalleriet i Terry Pratchetts Skivvärld är överlägset bäst när det koncentreras kring Ankh-Morpork, inte kring kungariket Lanker. Det är nämligen svårare att få grepp om häxpersonligheterna. På ytan tycks de mindre genomarbetade än myllret av människor i den gyttgiga staden. Dock faller bitarna på plats relativt snart och böckerna läses med fördel i kronologisk ordning. Nanna Oggs demoniska katt Gråben är som gjord för att lägga ett kvantum kärlek på. Hans obarmhärtiga ondska lyckas gestalta Katten med stort K på det mest kännetecknande sätt. "Häxor i faggorna" driver med sagovärlden och den despotiska önskan att förvandla livet till sockervadd - som en del världsförbättrare lägger sig till med. Den är grymt underhållande och fick mig att ligga vaken en hel natt och bara läsa. Den får därför en fyra i betyg och etiketten "går ej att lägga ifrån sig".

Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Häxor i faggorna: En roman om Skivvärlden


  Köp boken som film på cdon: