bokrecensioner boktips

A hat full av sky

Författare: Terry Pratchett
Genre: Fantasy
Ämnesord: filosofi, psykologi, humor, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9780552552646


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av A hat full av sky :
2010-12-04 12:57
Tiffany Aching har blivit lite äldre och fullkomligt spritter av häxpotential. Hon blir upptäckt av en kringresande häxheadhunter, som tar henne med sig så att hon kan gå i lära hos en erfaren häxa. Detta visar sig vara Miss Level och Miss Level (fast det är egentligen Miss Level – som är samma person som Miss Level). Hos Miss Level är det inte många som stannat länge hos, eftersom de flesta har problem att hantera dennes multipla personlighet. Tiffany försöker lära sig vad magi innebär. Hennes jämnåriga häxkompisar lockas gärna av flärden och spektakulära effekter, men Tiffany känner i sig att det inte är det häxeri handlar om. Dock, i sina försök att lära sig nya magiska knep, gör hon ett misstag och släpper in en svärm som tar över delar av henne person. För att besegra denna måste hon rannsaka sig själv i djupet. För att kunna besegra en ny del av sig själv måste hon vara riktigt säker på vad i henne själv som är genuint. Till sin hjälp har hon givetvis de våldsamma och moraliskt depraverade Feeglarna som ständigt finns i hennes närhet.

A hat full of sky är ännu en mästerlig ungdomsbok av Pratchett. I böckerna om Tiffany får Pratchett relativt svåra moralfilosofiska frågor att framstås om ganska enkla och tydliga. Vad är jaget? Vad är rätt och fel? Stora frågor som här presenteras i ett lustfyllt äventyrspaket. Pratchett är helt enkelt en mästare på sånt här.
Betyg 5
2011-03-18 11:02
Mycket bra bok som jag har läst flera gånger. Mycket underhållande som ger mycket att fundera vidare på.
Den kan naturligtvis läsas ensam men jag skulle rekommendera att man läser "Wee Free Men" först eftersom man då har en bättre bakgrund.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till A hat full av sky
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander